Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Как да шерна интернет от МАС-а на други РС?

Featured Replies

Публикувано

Привет приятели,

отново съм с малко по - странно питане, но съм сигурен, че всичко произведено от Стив и компания е с класи над всичко останало на пазара, следователно и за моето питане ще има решение.

Проблема ми е следният:

На почивка съм и единственият интернет който ми се предлага е Hot Spot връзка, при която като закача едно устройство и не мога да закача друго, за паралелно ползване на интернет. Варианта който ми предлагат е да закупя още една карта, който вече е супер неизгоден.

Настройвам интернета на айфона, след което с кабел с PDANet го пускам и на МАС-а, обаче искам да шерна интернета и на другия си лаптоп, който е под Уиндоус. Създавам wifi мрежа от МАС-а компютър между компютър, т.е. изполвам МАС-а като рутер. Закачам се с другия лаптоп към вече създадената мрежа, но на него няма нет :-(

Под Уиндоус съм виждал при закачане към частни мрежи да има опция за шерване на интернет, но такова не видях в настройките на МАС-а, което ме води на мисълта, че вероятно търся на неправилното място.

На кратко питането ми е следното: мога ли да използвам МАС-а като рутер?

Благодаря предварително

Приятен уикенд

Публикувано

[ATTACH=CONFIG]4135[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4134[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4133[/ATTACH]

• 11 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте.

Значи да не отварям друга тема проблема ми е следния.

От айфон шервам интернет към един imac със usb кабел .. До тук няма проблем на imac-а имам нет и всичко е шес. Но със airport-а на imac искам да шерна този нет към един macbook pro, лаптопът засича и се конектва към мрежата но без достъп до интернет!

Във настройките всичко е направено както го пише по книгите...

Пробвах същия метод но айфона вързан към лаптопа за да шерва той но пак същия х*й.

Някакви идеи?

Редактирано от Fakoni

Публикувано

Да го шернеш по Wifi? :p

Публикувано

всичко е шес.

Ми може и да родим някоя, ако споделиш секрета какво е това "шес"...:tease3:

Публикувано

Аре, да не цитираш последното мнение?

Значи...

От айфона давам нет на макбук про със усб кабел!

След това на макбука създавам wifi-мрежа със airporta!

Всичко до тук е ок, но когато се конектна от друго устройство към тази мрежа ми изписва "no conection to internet.

Надявам се този път да си ме разбрал!

Публикувано

Ъпдейтни си айфона до 4.3 и ще имаш Hotspot функционалност или си изтегли MyWi от cydia.

Публикувано

Със телефона нямам проблеми.

Просто искам от лаптопа чрез airporta да споделя интернет на другите компютри.

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Относно споделянето на wifi от мака, става много лесно. Отиваш в system preferences\sharing\ internet sharing - цъкваш на отметката, задаваш му от какво да шерва към какво и си готов. Слагаш само една парола да не ти крадат интернета и всичко е наред. Мака ти е рутер :)

Публикувано

Е, супер. А, мислиш ли че от 15 юли досега, не е "открил топлата вода"? Гледайте ги тия дати бре :tooth:

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.