redbyte Публикувано Февруари 17, 2011 Публикувано Февруари 17, 2011 Превод на БЪЛГАРСКИ за NAVIGON. Това е language файла за български. Превел съм основните менюта и надписи (всичко останало го пуснах през Google Translate) ... така че моля да ме извините ако видите съобщение на български което няма логичен смисъл. Има и бутони които не могат да се преведат (просто ги няма във language файла) Как се инсталира: Понеже NAVIGON автоматично слага езика който сте избрали по подразбиране на телефона, трябва или да подмените английския (както при мен защото телефона съм го оставил на английски) или да добавите български ... 1. В зависимост от избрания от вас език на телефона: - ако телефона ви е на английски примерно ... качвате файла във директория /private/var/mobile/Applications/ .... /NAVIGON.app/en.lproj (ако е на друг език съответно в директория ХХ.lproj) можете да преименувате текущия файл GUI.strings примерно на GUI.strings.old за да си запазите оригиналния файл. - ако телефона ви е настроен на български език ... създавате папка bg.lproj във папката /private/var/mobile/Applications/ .... /NAVIGON.app/ и слагате файла вътре 2. МНОГО ВАЖНО! Вижте дали са сложени правилно правата на директориите и файла. Трябва GROUP и OWNER да са mobile (а не root) ... в противен случай може NAVIGON да крашва ... Скрииншотове: За ентусиасти: Ако някой иска да коригира превода мога да експортирам XML файл и да го предоставя за корекции ... 5 Цитирай
ivodanov Публикувано Февруари 17, 2011 Публикувано Февруари 17, 2011 Шамане, благодаря за картата! Аз ще пътувам във вторник, така че ти ще я тестваш преди мен. Като се върна ще рапортувам за впечатленията. Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 17, 2011 Публикувано Февруари 17, 2011 аз още я мъча от една допотопна машина и нещо се омазва... Всичко е ок, но не можа да се зададе маршрут. Нещо не мога да загрея какво става... То има и версия само за Турция ама за какво да е Цитирай
ivodanov Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Сега като се опитах да видя дали мога да задам адрес открих, че в списъка с държавите не се показва Турция, а я качих в папка maps при другите карти.!? Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Следобед ще ти опиша как става, но не ми се получава навигирането. Цитирай
ivodanov Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 (редактирано) Ами аз изтеглих Navigon 1.6 Turkey и сега ще си инстална да видя как е. Видя ми се голямо - 369 МБ. Мога да кача линк в dox.bg, ако някой иска да го тегли. Редактирано Февруари 18, 2011 от ivodanov Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Има я и 1.7 за Турция и е само 158мб. Не съм я тествал: Цитирай
ivodanov Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Аз съм с 3G и не знам дали 1.7 няма да ми насича, както четох по-нагоре. Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Не виждам логика, но пробвай, какво губиш Цитирай
ivodanov Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 (редактирано) Благодаря ти за линка! Сега я тегля и ще я пробвам и нея. Другата - 1.6 тръгва нормално. Голяма е, защото видях, че има в нея Terrain_EU.nfs (239 MB) и NavigonRealityView_EU.nfs (40 MB). Редактирано Февруари 18, 2011 от ivodanov Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Провери дали действително е 1.7, да не са ме подвели и аз теб. Цитирай
Tzvetandacov Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 (редактирано) Много благодаря за превода, отдавна точа зъбки за него ! Ако може - дай ми xml варянт или ми кажи с какъв софтуер да го конвертирам до xml за Mac OS . Бих го дооправил на драго сърце, хем ще знам, че и аз имам принос за крайния резултат ! P.S. Това трябваше да е за лично съобщение, но се подведох малко, за което моля да ме извинят модераторите и останалите съфорумници, но невиждам опция за напълно изтриване на поста . Редактирано Февруари 18, 2011 от Tzvetandacov Цитирай
ThUnDeR Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Трябва да го конвертираш в xml plutil -convert xml1 GUI.strings После за да го направиш binary plutil -convert binary1 GUI.strings Ето ти и конверитран файл в xml GUI.strings.zip Цитирай
Tzvetandacov Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 (редактирано) Ето го и оправен превода, но е в xml, че неуспях да го конвертирам на binary . http://hotfile.com/dl/105894316/2884d91/GUI.strings.html Редактирано Февруари 18, 2011 от Tzvetandacov Цитирай
ThUnDeR Публикувано Февруари 19, 2011 Публикувано Февруари 19, 2011 Eто го конвертиран в GUI.strings.zip Цитирай
Tzvetandacov Публикувано Февруари 19, 2011 Публикувано Февруари 19, 2011 (редактирано) На мен ми изчезна звукът на гласа за навигиране още от вчера, откакто сложих първия български превод на менюто и немога да се справя, а и ненамирам опция за фабрични настройки на Navigon-a. Някой друг има ли същия проблем ? Между другото съм си оправил правата на GUI.strings на mobile / mobile ... Също така понякога крашва. P.S. Изглежда, че е изчезнала опцията за избор на глас за навигиране от менюто, а заедно с това и гласовите инструкции. И да доуточня, че не крашва понякога, а винаги .Явно си плаче за преинсталиране, но ако някой друг среща същия проблем -нека каже. P.P.S. Смених езика на френски, след което в менюто на Navigon се появи отново опцията за избиране на глас и като пуснах симулация французойката ми заговори .Върнах си езика на английски и пак същата работа - няма я нито опцията за глас в менюто, нито глас, който да навигира. Явно проблема е във преведения файл. Редактирано Февруари 19, 2011 от Tzvetandacov Цитирай
redbyte Публикувано Февруари 19, 2011 Публикувано Февруари 19, 2011 Открих от къде идва проблема с гласовата навигация. Във файла на мястото <key>TXT_LOCALE</key><string>eng-GBR</string> пишеше инж.-GBR Това го е омазал Google Translate. След като го поправих на eng-GBR вече се чува глас по време на навигацията ... Ето коригирания файл: 2 Цитирай
Tzvetandacov Публикувано Февруари 22, 2011 Публикувано Февруари 22, 2011 Eто и дооправен превод, с изяснени преводи, за да отговарят на българската терминология и допреведени пропуски от предишния вариант. 1 Цитирай
B_A_D Публикувано Февруари 26, 2011 Публикувано Февруари 26, 2011 Съжалявам, не знаех кой е първоизточника, turganay ми я прати по скайп. Сготвих една версия само за България. Добавени са 3D Panorama view, БГ Глас и POI. Използвал съм файловете предоставени от victor11 и за гласа от ThUnDeR Torrent: 370 МB, Link: NAVIGON 1.7 BG Only +3D Panorama view + BG voice.ipa.torrent Edit: Repacked Линка не работи. 1 Цитирай
asko44 Публикувано Февруари 27, 2011 Публикувано Февруари 27, 2011 Можели работещ линк на : NAVIGON 1.7 BG Only +3D Panorama view + BG voice.ipa Цитирай
Lyudmil Публикувано Февруари 27, 2011 Публикувано Февруари 27, 2011 (редактирано) Извинете ме за липсата на сийд, но ми изгоря видео картата, сега всичко е ОК и линковете от предишните ми постове работят. Едит: Torrent: 370 МB, Link: NAVIGON 1.7 BG Only +3D Panorama view + BG voice.ipa.torrent Torrent: 1,8GB, Link: NAVIGON 1.7 +3D Panorama BG voice.ipa.torrent Редактирано Февруари 27, 2011 от Lyudmil Цитирай
joro58 Публикувано Март 3, 2011 Публикувано Март 3, 2011 Имам джейлбрейкнат iPad 3G 32 GB. Мога ли да го ползвам като навигация? Цитирай
naidenoff Публикувано Март 3, 2011 Публикувано Март 3, 2011 Разбира се че да. Какво те спира. Цитирай
Lyudmil Публикувано Март 11, 2011 Публикувано Март 11, 2011 (редактирано) По заявка на neol23 тази версия включва само картите на България и Гърция. Torrent: 411MB NAVIGON 1.7 BG GR mapONLY + 3D Panorama + BGvoice.torrent Редактирано Март 11, 2011 от Lyudmil 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.