Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Рe - Активация на ФЗ телефон без оригинална SIM карта

Featured Replies

Публикувано

WhatsApp обаче има push, ама при мене бяга.

Restore - Custom (hacktivated) - SAM - насторйките на SAM - iPusher (AppStore), Push Checker (Cydia), после вече WhatsApp и подобни = No Go (поне при мен).

И не разбирам защо.

Поръчах си карта от Германия ама докато дойде...

• Отговори 123
  • Прегледа 52.9k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

Most Popular Posts

• Автора на SAM @sbingner дава следните варианти при проблеми: 1. Активиране на "Revert Lockdownd to Stock" в менюто Settings-->SAM 2. redsn0w 0.9.6b6 или следваща версия, за фърмуеър 4.0 и нагоре

• Помъчих се да оправя едно 3Г така. Следвам всичко и като вкарам телефона в ДФУ, редсноа си прави неговите работи и когато стигне до Uploading Ramdisk зарежда 3 чертички и уиндоуса ми пише редсноу спря

• Извинявам се за забавянето но не съм гледал темата значи Инсталирам SAM от repo.insanelyi.com той сам си инсталира всичко след това Стъпка 1. Влизате във сам от Settings=>SAM=>Utilities>

Публикувано

И при мен е голяма борба с този SAM. В момента съм с най-новия iTunes версия 10.5.0.142, а iPhone 3G ми е с custom 4.2.1 от John Digweed(iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore_Activation). Изпробвал съм SAM с 3.1.3 и 4.0, но уви така или иначе не проработи. iPhone-ът ми е донесен преди няколко години от Канада, моделът му е MB635C/A и според тази тема - http://bgiphone.com/...8%D1%8F-iphone/, е от Rogers/CA или Fido/CA. Използвам предплатен глобулски b-connect сим, след чист рестор с горепосочения FW сложих отново SAM от bingner репото, пробвах и с двата оператора. С Rogers ми изписва invalid sim, а с Fido всичко е OK и на "ActivationState" ми изписва "WildcardActivated", както и трябва. iTunes разпознава телефона, но все едно е след jailbreak, синхронизира го и до тук. Не изписва никакво съобщение, че iPhone-ът е активиран и също така пуш-ът не работи. След рестора не съм качвал ultrasn0w... Следвам ръководството стриктно и не изпускам нищо, а не мога да разбера защо не се получава.

:bully:

Моля ви за помощ и съвети! ^_^

Редактирано от Nixing

Публикувано

Аз два дена поред ресторвам с къстъми и нямам никакви грижи. Как ми минава от първия път, не знам? Ако сложиш ultrasn0w, може да ти покаже оператор горе.

Публикувано

Слагаш хактивирани custom-и, реактивираш със SAM и iPusher (примерно) ти се хвали, че имаш push?

Публикувано

iPhone is activated ще видиш , чак след като сложиш ултрата и телефона захапе сигнал , SAM се слага на чисто след рестор най-добре . Деактивираш тела, преинсталираш SAM щом слагаш къстъм , активираш тела , слагаш ултрата и си ти .

Редактирано от kawabiker

Публикувано

Даже и да не ти изпише че е активиран след като си сложил ultrasn0w и сложиш карта iTunes ти казва че търси Carier Setting и че ще ги Ъпне така че би трябвало да нямаш проблеми а и щом ти е изписало вече един път WildcardActivated значи всичко е на 6 :)

Публикувано

Дайте един шот, де.

iPusher от AppStore (free) и активиран със SAM.

Публикувано

Шот нямам от къде да взема сега, защото SAM не ми е нужен към момента, но това което съм написал , съм го пробвал няколко пъти и гарантирам , че работи - за справка http://bgiphone.com/...__fromsearch__1

Редактирано от kawabiker

Публикувано

А на това още по-малко вярвам.

3gs - bb 06.15.00 - активиран с оригинална карта - no push (вчера го мъчих).

Затова искам снимка от някой, за да си блъскам главата после.

Публикувано

Това че ти не вярваш не е мой проблем, това тук му се вика форум за взаимопомощ, а не дело в районния съд , за да трябва да ти доказвам каквото и да било , ако искаш правиш , ако искаш неправиш, на мен не ми е важно хич !

Публикувано

Подкарах SAM и всичко е OK!

Редактирано от Nixing

• 1 месец по-късно...
Публикувано

Здрaвейте , два телефона подкарах със SAM. Следвах ръководството на колегата - kawabiker. Iphone 3GS custom 4.2.1 baseband 6.15.00 new bootrom ФЗ без карта на оператора и Iphone 3G custom 4.2.1 baseband 05.11.07 ФЗ. Пушовете работят без проблем :smile: Благодаря за труда на всички в форума :guitarred:

Редактирано от charli_italy

• 4 седмици по-късно...
Публикувано

@s0urce, а мога ли да изпълня процедурата след като са инсталирани вече приложения и телефона е ползван 1-2 дена след Хактивацията с Custom-a? Или трябва да правя рестор и всичко наново? В смисъл сега мога ли да дръпна САМ от репото на бингнер и да го Активирам без рестори и такива работи? Става въпрос за iPhone 4 ФЗ 5.0.1 ББ 2.10.04 с Гевей.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Можеш няма проблем току що го направих и аз това със iPhone 4 ФЗ ББ 1.59.00 iOS 5.0.1 с карта на Глобул телефона ми е заключен към Tmobile-Германия

ето и скреен IMG_0004.png

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Току що ресторнах с къстъм със Сноубриз на 5.0.1. Сложих SAM, и т.н изписва ми Unactivated и Loaded OK, когато го вържа към Туньо за да го активира ми дава че няма карта в телефона (а съм ръгнал Глобулска+Гивей :tooth: ) къде греша?

EDIT: с Гивея сигнал си има, ултрасноу не е слаган

Публикувано
  • Автор

Пробвай без турбото и ultrasn0w!

Публикувано

Странното e, че дадох на Method - Auto Detect, след вързване с Туньо не изписа че е активиран, синкна се и даде да настроя нов телефон. Даде Wildcart в SAM. iPusher дава че всичко е наред. Но gmail пуша мълчи...хм.

Публикувано

Gmail пуша не работи по принцип...няма и да ти сработи...настрой си пощата през Microsoft Exchange и ще ти пушва нормално. Поне при мен, Gmail-a никога не е пушвал.

Публикувано

Мхм, при мен пък си работи навсякъде.

Публикувано

Gmail пуша не работи по принцип...няма и да ти сработи...настрой си пощата през Microsoft Exchange и ще ти пушва нормално. Поне при мен, Gmail-a никога не е пушвал.

Да с Ексчейнджа става!

• 10 месеца по-късно...
Публикувано

Да бутна малко темата, онзи ден мъчих един 3gs и нама пуш, давайте идеи нещата които направих са:

- къстъм хактивиран и джейлнат на 5.1.1 със PwnageTool 5.1.1, и после залепих SHSH със редсноу за къстъма

- сложих ултрата но разбрах че не трябва да я има и я махнах пак

-сложих SAM, следвах стъпките даде ми Wildcart, a Тюньо не ми даде съобщение, че е активиран а направо ми отвори да си настроя телефона и инфото му

-сложих ултрата , обхват има

....пуш няма, iMessage, IMO също не иска да получава

Редактирано от profusion

Публикувано

Преди да активираш със SAM даде ли clear push ?

2)Както беше след чист рестор, инсталирах SAM от Сидия , дезактивирах телефона , след което преинсталирах SAM, защото за джейл е ползван Limera1n .

3)Активирах телефона със SAM ( auto detect )( ако си имате оригинална карта, още по-добре ) , с извадена от телефона сим карта задължително , рестарт на телефона, закачен към iTunes ( iphone activated ще видите чак след стъпка 4 )

4)Отключих с ултрасноу от Сидиа ( знаете 3Г изключено, обикновенния нет включен ) , сложих сим карта и телефона изписа , че е активиран , за проба пускате youtube и после maps да Ви локализира

Това е доста старо, писано е по друг повод ,но стъпките и за пуша са същите

Редактирано от kawabiker

Публикувано

Дадох clear push уж спазвах стъпките но май имаше карта вътре а и беше на wifi (а не на операторски нет). Интересното е че Youtube и Maps работят но пуш не.

Сега от къде да се връщам според теб назад? Махам ултра и SAM и на ново или?

Публикувано

Махаш ултрата, може даже и да му reset network settings , слагаш САМ, clear push/ deactivate и караш нататък . Ако знаеш към кой оператор е , може да му зададеш ръчно на САМ насторйките

Публикувано

Деактивирай аймесидж от настройки преди това ;)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.