Grievous Публикувано Юли 28, 2009 Публикувано Юли 28, 2009 Телефона трябва да е джейлбрейкнат и да разполагате с WiFi връзка. За целта са Ви нужни следните програми: От Cydia инсталирате: SBSettings, OpenSSH Програма за PC: WinSCP - Download Отваряте SBSettings и превключвате ON на новопоявилият се плъгин SSH. След това отваряте WinSCP (ако нямате икона на работния плот, си направете shortcut). На екрана трябва да се появи това: В полето Host name трябва да напишете вашето IP... него може да видите на вашия телефон като влезнете в Settings/Wi-Fi и името на Hotspot-a: След като сте въвели IP-то на телефона в полето User name: пишете root, а в полето Password: напишете alpine. В полето File Protocol трябва да изберем SCP. След като приключите с настройките, трябва да изглежда по този начин. ...и след свързването (Login). Остава в дясно да намерите файла на който искате да зададете права и с десен бутон върху него - Properties. Надявам се с това да съм бил полезен. Цитирай
mupo Публикувано Юли 29, 2009 Публикувано Юли 29, 2009 Ето как се задават права чрез iFile Навигирайки из папките, намирате файла/папката на кой(я)то искате да зададете някакви права и натискате синята стрелка. Слизате надолу и намирате Access Permissions За да промените правата трябва да зададете кой какви правомощия ще има върху съответния файл/папка. Ето и най-често използваните комбинации: Ако искате да зададете 0644 права, настройките трябва да са тези: Ако искате да зададете 0755 права, настройките трябва да са тези: Ако искате да зададете 0777 права, настройките трябва да са тези: Мога да обясня как да си ги пресмятате, но мисля ще е объркващо за повечето, но ако има желаещи ще драсна някой ред. 1 Цитирай
mupo Публикувано Юли 29, 2009 Публикувано Юли 29, 2009 Задаването на права чрез Terminal/PuTTY/MobileTerminal е също възможно, но не всеки е привърженик на командния интерфейс. Въпреки това ще спомена нещо и за този начин. 1. Трябва да знаете пътя до файла/папката на кой(я)то искате да зададете някакви права. 2. Трябва да сте логнати като root. В PuTTY (ако не се лъжа и в Terminal в MacOS) и в Terminal-a в WinSCP (за да го отворите натиснете Ctrl+T, след като вече сте се свързали към устройството си както е обяснил Grievous по-горе) се логвате като такъв още при самото връзване към устройството си, така че тази точка я прескачате. При MobileTerminal не е така и трябва да се логнете чрез простата команда su след което трябва да напишете паролата за достъп, която ако не сте я сменяли е alpine Да не ви прави впечатление, че при въвеждането на паролата не се показват символите, това е за сигурност. 3. За да зададете права използвате следната команда chmod -R (права) (пътя до файла/папката) където (права) - правата които искате да зададете. Примерно 644, 755, 777[/*:m:3j7v6n0b] (пътя до файла/папката) - пътя до файла/папката на кой(я)то искате да зададете права[/*:m:3j7v6n0b] NB: От значение са големите и малките букви при изписването на командите и пътя до файла/папката! Ето един пример: chmod -R 755 /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries/iProtect.dylib Цитирай
bojk0o0o Публикувано Август 11, 2009 Публикувано Август 11, 2009 Ако нямам wi-fi на мястото на wi-fi какво пиша ?! Цитирай
mupo Публикувано Август 11, 2009 Публикувано Август 11, 2009 Ако и iFile или Mobile Terminal нямаш, ползваш WinSCP чрез iPhone Tunnel Suite Цитирай
bojk0o0o Публикувано Август 11, 2009 Публикувано Август 11, 2009 Да ама гледам няколко човека получават като моята грешка : Network error : Software caused connenction abort .... Цитирай
roBHoTo Публикувано Август 17, 2009 Публикувано Август 17, 2009 Миро, Евалата брат! Ти си един истински iGenius. Мерси за всичко. Не само ми помогна да си джейлбреакна телефона като по вода, но и ми реши всички останали проблеми. (bow) Цитирай
BANNN Публикувано Януари 25, 2010 Публикувано Януари 25, 2010 На тези които и ем трудно по горе описаният начин, ето едно ръководство как да зададем права чрез iCommander. За целта е нужно да инсталирате следния соурс от Cydia; След което трябва да инсталирате самата програмка iCommander; На Спрингборда ще ви се появи тази иконка; Влизате в нея и навигирате до приложението на което искате да зададете правата, като цъкате на директорията както съм показал тук; Намирате желания файл и цъкате на оказаното място което съм посочил; След което правите следното; 1. - Задавате правата каквито искате да са. 2. - Запазвате ги. 3. - Запаметявате За по мързеливите които не им се добавя соурса могат да си инсталират този .deb файл. iCommander_0.4.0-1_iphoneos-arm.deb 1 Цитирай
miro1972 Публикувано Юни 22, 2010 Публикувано Юни 22, 2010 (редактирано) Здравейте, може би не е тук мястото на поста ми , но : Когато се опитам да свържа айфона чрез WinSCP по гореописаният начин , се появява грешка : Command 'groups' failed with return code 127 and error message -sh: line 30: groups: command not found. Имате ли представа къде бъркам? Инсталирал съм OpenSSH Редактирано Юни 22, 2010 от miro1972 Цитирай
PunkoHead Публикувано Юни 24, 2010 Публикувано Юни 24, 2010 Все още ли си с 3.1.3? Ако да, значи не знам, но ако си с 4.0 може и от там да идва проблема Цитирай
Grievous Публикувано Август 1, 2010 Автор Публикувано Август 1, 2010 В първи пост е добавена последната версия на WinSCP 4.2.8 Changelog Цитирай
MtMCooLBG Публикувано Септември 1, 2010 Публикувано Септември 1, 2010 През iFile: През WinSCP: Цитирай
mupo Публикувано Септември 1, 2010 Публикувано Септември 1, 2010 За улеснение ето един сайт чрез който може да видите какви права да зададете ако знаете правата в осмичен код или ако търсите осмичния код. http://permissions-calculator.org/decode/ 1 Цитирай
sevit0 Публикувано Март 15, 2011 Публикувано Март 15, 2011 ето паротала alpine нестава каква може да ми е паролата ? Ако не е тази опитах всичко от горе ? http://store.picbg.net/pubpic/43/FB/37515a2f388d43fb.jpg Цитирай
asen4o0 Публикувано Септември 20, 2012 Публикувано Септември 20, 2012 Извинявам се, че пиша в толкова стара тема, но като пробвам да свържа Putty или WinSCP винаги ми дава "Network Error: Connection refused", някой може ли да помогне? Цитирай
Sladichuk® Публикувано Септември 20, 2012 Публикувано Септември 20, 2012 Ами първо научи ползването на WinSCP,изчети темата и си направи първо настройките в WinSCP, след това пробвай конекция. Цитирай
asen4o0 Публикувано Септември 20, 2012 Публикувано Септември 20, 2012 Правя точно както е описано, но когато цъкна Login ми излиза грешката. Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 21, 2012 Публикувано Септември 21, 2012 Много често се забравя за инсталацията на тази "малка" подробност Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.