Премини към съдържанието
View in the app

A better way to browse. Learn more.

BG iPhone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GPS сигнал.

Featured Replies

Публикувано

Здравейте,

Имам проблеми с GPS-a! Всеки път когато се опитам да го активирам и да го използвам с някое

приложение не може да намери сателити и да се свърже. След няколко рестарта, пускане, спиране на

"location service" и др. някак успява да намери сателити и после нямам никакви проблеми. Мога да

пускам и спирам която си искам програма и веднага става откриването. Започвам да си мисля че

проблема може и да е в самия GPS, но при положение че когато се свърже няма проблем не знам какво да

си мисля. Телефона е iPhone 3G фабрично заключен с ОS 3.0 и отключен с RedSn0w 0.8.

Търсих в нета някакви програми с които да тествам евентуално GPS-а но към момента безуспешно.

Ако някой има същия проблем или решение на проблема (което би било най-добрия вариант) ще се радвам

да споделите.

Програмите с които пробвам са :

xGPS,Sygic,MotionX GPS и iGO

Публикувано

Направи рестор.

Публикувано

Махни xGPS и MotionX GPS, рестартирай телефона. При пускането на телефона пусни Maps и му дай да те локализира. След като те е локализирал ползвай само портнатите за 3.0 програми като Sygic и iGO. Може проблема да ти идва от xGPS и MotionX GPS, може да не са портнати добре и да правят проблеми на GPS модула.

Публикувано

Аз имам и xGPS и MotionX GPS теглени са от appulo ,също имам Sygic и iGO при нито една нямам проблем с GPS-а .

П.П. Ако имаш SBSettings провери дали ти е включено Location

• 5 седмици по-късно...
Публикувано
Аз имам и xGPS и MotionX GPS теглени са от appulo ,също имам Sygic и iGO при нито една нямам проблем с GPS-а .

П.П. Ако имаш SBSettings провери дали ти е включено Location

здравейте,

имам абсолютно същия проблем. нямам инсталирани програми освен ИГО. пробвах няколко трика които са посочени по горе но няма файда.

Публикувано

чакайте малко, нямате сигнал :eek: вие чакате ли да намери сателити. GPS-а търси минимум 3 сателита за да определи местонахождението ви, така че аз като го включа понякога съм чакал по 15 минути докато намери сателити. Нормално е да не намира сигнал на минутата ако не сте го включвали да речем от 10 часа

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Здравейте,

имам инсталирана програмата NAVIGON for iPhone. Програмата работи без проблем но когато му задам "save position" ми исписва на екрана "No GPS signal available at present". Иначе ми е включена в настройки локализацията, но трябва ли EDGE и 3G да са ми включени? Няой ако знае как да активирам GPS-а и знае от къде мога да получа евентуално повече информация за тази NAVIGON програма моля да помогне.

Мерси предварително и пишете

Публикувано

Пробвай да стартираш Maps и да видиш дали ще те локализира.

Публикувано

GPS можеш да активираш като пуснеш Location от Bossprefs/SBSettings , иначе при мен iGo my way не ме откриваше , когато бях в затворено помещение , но в момента , в който изляза навън веднага ме локализираше , пробвай този вариант ако не си го направил до момента !

Ето ти и повече информация за програмата , другия път чичко Google използвай :) : http://www.navigon.com/site/int/en/prod ... are/iphone

Публикувано

Благодаря ти cuspider,

разбира се че преди да питам проверих в Google, но това което намерих е същото като това което ми предоставяш ти. Това не мипомага защото не обяснява нищо за това как се работи и използва тази програма. Все пак благодаря ти. Пробвах и с Maps, там ме локализира но се опасявам че ме локализира чрез GSM клетката а не чрез сателит (GPS).

• 3 месеца по-късно...
Публикувано

А какво правим ако Мапса неиска да ме локализира. Изписва ми ''Your location could not be determined''. Вързан съм към домашния ми рутър и неиска и неиска.

Публикувано

Ами прочиташ що е то GPS и изненадващо разбираш, че това са сателити и трябва да се вържеш към най-малко 3 от тях за да те позиционира (или триангулира). След това поглеждаш към тавана на хола и откриваш, че на него няма сателити. Излизаш на открито и чудото става. А ползата от това да се вържеш към домашния рутер е същата, както ако се беше вързал към тостера или хладилника.

Публикувано

Ами извинявам се тогава. Аз мислих че Maps ползва само интернет връзката или 3Г. Когато го ползвах в УК винаги ползваше 3Г и от там съм се заблудил.

Публикувано

Всъщност полза от връзване към Wi-Fi има ако е направил това

viewtopic.php?p=43959#p43959

Публикувано

Пробвай на друг рутър или пробвай през edge/3G.

Публикувано

Темата е за позициониране посредством GPS, а не през EDGE/3G. Ясно, че може да те локализира по клетките на мобилния оператор, но това е доста неточно. А и винаги съм се чудил каква е ползата да ти каже телефона, че си у вас. Може би за хората с Алцхаймер :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Account

Navigation

Търсене

Търсене

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.