MacFloyd Публикувано Януари 18, 2011 Публикувано Януари 18, 2011 Здравейте! От скоро съм собственик на MacBook Pro и съм направо очарован от него обаче днес за съжаление, абсолютно изведнъж, камерата спря да работи. Пробвах рестарти, SMC reset, друг user account... абе всичко, което беше изредено в iSight troubleshoot-a на сайта на Apple без резултат. Камерата показва все едни и същи вертикални линии, в която и да е програма (Photobooth, iChat, Skype и др.). Ето screenshot. Търсих и тук из форума, но не видях някой с подобен проблем. System profiler-ът засича камерата, зелената лампичка свети също, просто не вади реален образ. Някакви идеи? Аз ли съм твърде тъп и правя нещо грешно (признавам си, че още се чувствам бос в MacOS средата, макар да мисля да преминавам постепенно към Mac изцяло.) ... или ще си трябва сервиз? Мерси предварително! Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Януари 18, 2011 Публикувано Януари 18, 2011 Според мен 90% е хардуерен проблем. За всеки случай пусни един software update ако не си го правил скоро. Ако е в гаранция - носи го на сервиз. 1 Цитирай
MacFloyd Публикувано Януари 18, 2011 Автор Публикувано Януари 18, 2011 Не помогнаха тези варианти. Иначе всичко си е обновено чрез software update. Явно няма да се избегне ходенето в сервиз. Мерси и на двамата за бързите отговори все пак. Цитирай
Hcattaneo Публикувано Април 28, 2013 Публикувано Април 28, 2013 Здравейте! Моят проблем с камерата е подобен, след като 4-5 часа спира да работи камерета. След като преинсталирах Mac OS заработи отново. Днес отново след 2-3 часа както работи и отново спря. Явно е нещо софтуерно. Ще може ли малко помощ? Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Април 29, 2013 Публикувано Април 29, 2013 Според мен е хардуерен проблем. Но все пак,след слагането на OS начисто,какво си инсталирал? Цитирай
Hcattaneo Публикувано Април 29, 2013 Публикувано Април 29, 2013 Систем рипорта показва, че я има камерата, ако това ти е въпроса. Днес сутринта отново работеше. Снощи като спря лаптопа беше доста загрял, процесорът беше на 90 градуса, тъй като го държах на дивана. Възможно ли е от прегряване да е спряла? Цитирай
Alxx® Публикувано Април 29, 2013 Публикувано Април 29, 2013 Да. Ако прегрее - или проблема е в самата камера и вече е за смяна, или някой кондензатор/схема на дъното е пътник. Ако ти се чопли вътре - разкачи камерата и почисти конектора с препарат. Цитирай
Hcattaneo Публикувано Април 29, 2013 Публикувано Април 29, 2013 Лаптопът е на 5 дни По-добре да отида до сервиза май? Странно е на 5 дни и да прегрее, ебаси Цитирай
Alxx® Публикувано Април 29, 2013 Публикувано Април 29, 2013 Еха?! Не знам що губиш време тук, направо им го връщай. Цитирай
Hcattaneo Публикувано Април 29, 2013 Публикувано Април 29, 2013 Направо да отивам в Новмак да го връщам или през креатив? Цитирай
Hcattaneo Публикувано Април 29, 2013 Публикувано Април 29, 2013 Интересно, че загрява само като се пусне камерата. Сега е на 45 градуса. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.