peppu Публикувано Декември 25, 2016 Публикувано Декември 25, 2016 (редактирано) На 6s-а ми повече от 7 часа usage не мога да направя... Редактирано Декември 25, 2016 от peppu Цитирай
SpAwN Публикувано Декември 28, 2016 Публикувано Декември 28, 2016 Това и е максималното, досега имах два 6S и повече от 40 часа standby с 6:30 часа usage не можех да докарам, при все, че единият беше с TSMC чип.Сегашният е с Samsung и отвява и двата, нещо са пипнали в новите партиди май..: Цитирай
arm11 Публикувано Декември 28, 2016 Публикувано Декември 28, 2016 А защо не ги зареждате вечер примерно, като си легнете или като се прибете вкъщи? Или това е в името на статистиката? Цитирай
SpAwN Публикувано Декември 28, 2016 Публикувано Декември 28, 2016 Само и единствено в името на статистиката. Вече го зареждам както дойде 1 Цитирай
peppu Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 И аз го зареждам, както дойде, но поне веднъж-два в месеца разреждам батерията и тогава правя скрийншот за форума. Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 От това зареждане всяка нощ ми се скапа батерията за 13-14 месеца. Може да има общо и 10-ката последните месеци, но не мисля, че е само заради нея. Правих калибрации и след тях първия разряд ми изкара като за 2 батерии, следващите - като за половин. Сега ще мисля аз ли да си я сменям или в сервиз да го оставя. Някой да е поръчвал читави за 6с плюс? Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Имам една петица в нас и откакто е телефон се зарежда всяка вечер, по обяд, следобяд, на 50%, на 30%... Както и паднеше на жена ми. Още си държи по два дни 3 Цитирай
koksibg Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Аз искам да кажа от както ми смениха на 6с батерията в Апъл магазин се родих, все едно направо е друг телефона. Даже като нов не съм имал такива стойности. За мен найстина първоначалната партида е била скапана. Аз минах от IP5 на IP6s и си казвам баси то петицата ми държеше повече, кво става тука, а то батерията е от скапана партида. Значи като ми смениха бат. ми дадоха протокол да подпиша в магазина на който пишеше батери кит с цена 59£ и за плащане 0£ към мен. DreamcatcheR виж в ifixit може да са по читави или ако креатив сменят направо там. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Не се издържа вече. Пада със секунди, а почти не ползвам телефона. На шота е на 33, сега 5 Мин по-късно - на 25. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Много Background Activity гледам. Цитирай
peppu Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Спри Background Activity на приложенията, които не ти трябват от Settings. Аз честно казано на нито 1 положение не позволявам Background Activity и не толкова заради самата батерия, а просто защото нямам такава нужда. Иначе не виждам смисъл, ако телефона вечер ми е на 50-60% например, да го слагам на зарядно. Батерията преспокойно ми издържа по 2 дни при нормална употреба. Естествено при по-интензивна употреба и за половин ден съм топил батерия. Нещата са много относителни. Всеки го ползва по различен начин от другия. Аз например от 9 до 6 съм в офиса и дработя на лаптопа, така че всичко правя на него и телефона просто не ми е нужен и почти не го пипам. Само ако ми се обади някой чат-пат, но разговорите ми са значително кратки. След това като се прибера вечер у нас си пускам отново лаптопа и така. Иначе тези показатели от телефона на колегата @DreamcatcheR са направо нереални. Цитирай
SpAwN Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Аз искам да кажа от както ми смениха на 6с батерията в Апъл магазин се родих, все едно направо е друг телефона. Даже като нов не съм имал такива стойности. За мен найстина първоначалната партида е била скапана. Аз минах от IP5 на IP6s и си казвам баси то петицата ми държеше повече, кво става тука, а то батерията е от скапана партида. Значи като ми смениха бат. ми дадоха протокол да подпиша в магазина на който пишеше батери кит с цена 59£ и за плащане 0£ към мен. DreamcatcheR виж в ifixit може да са по читави или ако креатив сменят направо там. Sent from my iPhone using Tapatalk И аз съм с такива наблюдения откакто ми смениха 6S-а заради проблемите с батерията. Новият е просто друг телефон! При това се падна със Самсунг процесор и въпреки това карам по два и половина дни без проблем.Какви резултати постигаш с новата батерия?Някой би ли споделил мнение, дали са верни твърденията, че за батерията е най-добре да се зарежда в диапазона 40-80%? Четох, че е хубаво при възможност да се зарежда преди да е паднала под 40% и по възможност да се зареди докъм 80%, не до 100. Също и че не било добре да се разрежда до 0 и да се оставя твърде дълго на 100 включена в мрежата? Цитирай
Wayward Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 DreamcatcheR ако избягаме от всички митове ,нещото което свива капацитета на батерията е заряд до горе и изтощаване до край Цитирай
peppu Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Да зареждам телефона, когато стане 40% и то не до 100, а до 80%? И после пак така? Хаха не се бях смял така отдавна. Цитирай
koksibg Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Какви резултати постигаш с новата батерия? Някъде между 4.30ч. до към 6.00ч. Вчера например беше 6.10ч юсидж със стенд бай 16часа. Значи юсиджа не се промени много защото преди правех всеки ден по 4.30ч но пък стенд бай беше не повече от 6-7.00часа. Но и никога 6.10часа юсидж не съм правил. Винаги съм зареждал тел през деня(обикновено към обяд) за да изкара до вечерта, и вечерта пак на зарядното. Сега откакто съм с новата карам по 16/17часа стенд бай с 4/5часа юсидж без зареждане през деня. Никога не е бил с толкова много стенд бай този тел. А това за процентите нямам представа как е правилно или грешно, но знам че тези полимерни(или както се водят) могат да се зареждат когато искаш. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
SpAwN Публикувано Декември 29, 2016 Публикувано Декември 29, 2016 Да зареждам телефона, когато стане 40% и то не до 100, а до 80%? И после пак така? Хаха не се бях смял така отдавна. Отбелязвам само какво съм чел като оптимално за максимален живот на батерията, не съм казвал, че е практично.. Цитирай
ludiamax Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 Трябва да се зарежда през нощта, понеже напрежението е по-високо! През деня много ток се ползва и пада напрежението! Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 Пък и да ползваш нощната тарифа 1 Цитирай
Wayward Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 Ако всички майтапи като от селска кръчма са за зареждането в диапазона да кажем 30-80 процента е доста тъжно,защото това е наистина единственото нещо което реално можеш да направиш за да запазиш здравето на батерията си.И само някой да не се изпусне да каже-"Не мога да му робувам,толкова на тоя телефон" след като пиша в тема от 51 страници само за батерията.Sent from my iPod touch using Tapatalk Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 Ами не мисля, че е до робуването, доколкото знам смяна на батерия в креатив е 200лв, моята на шестицата след близо 22 месеца наистина тежко ползване и зареждане минимум всяка вечер, при всякакви проценти, а от лятото насам и по няколко пъти на ден заради играта, беше с 4% изхабяване. Все си мисля, че ако не смени телефона, човек за 2-3 години все може да отдели тия 200 лв и да му смени батерията, която все пак е консуматив... Лично мнение разбира се, което надали ще бъде радушно прието в тая тема, но пък може и да има други мислещи като мен Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 Много ще съм доволен ако прочета някъде (източника ти например), за това зареждане от 30 до 80%. Цитирай
peppu Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 От "Старогръцки митове и легенди". Цитирай
peppu Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 Между другото, някой може ли да ми обясни защо след като съм затворил всички приложения и естествено на всички съм забранил background activity, когато вляза в Settings->Battery, то Facebook Messenger-a показва, че е в background activity? И не само той, понякога и самия Facebook, Viber и още няколко други приложения. Цитирай
gogi6 Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 Най-вероятно показателите на батерията не показват точно за момента ,а назад във времето.Това непрекъснато следене и дебнене на батерия и проценти не го разбирам Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Декември 30, 2016 Публикувано Декември 30, 2016 В БГ най-евтините батерии за 6с+ са по 45 лв. Поръчах от ибей за 17 и я чакам след 2-3 седмици, но се надявам дотогава Епъл да пуснат програма и да ми я заменят КЦ. Не е нормално на година телефон батерията му да е на 80% здраве. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.