peppu Публикувано Април 28, 2020 Публикувано Април 28, 2020 Някой спомня ли си името на програмата, с която се проверяваше колко цикъла има батерията, че съм спрял изпращането на инфо към Епъл? Благодаря! Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Април 28, 2020 Публикувано Април 28, 2020 coconutBattery 3 Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
penmark Публикувано Април 9, 2021 Публикувано Април 9, 2021 (редактирано) Няколко дена не нося часовника и блутут на телефона е изкл., батерията държи двойно. 🤭 С блутут до сега батерията да е паднала два пъти. Много ток харчи. Как не я измислиха за толкова години тая технология да не хаби толкова ток... Редактирано Април 9, 2021 от penmark Цитирай
makaveli2 Публикувано Февруари 21 Публикувано Февруари 21 (редактирано) Здравейте! Някой има ли проблем с optimized charging при iphone 15pro? Вече един месец не иска да работи това проклето нещо. Пуснал съм му significant location , че уж иска да е пуснато ( на 12 и 13-ката не съм пускал нищо и винаги работеше) , но и това не помага. Прочетох мнения за проблема след като написах.. Извинявам се! 28 циъкла на батерия и все още не работи. Постоянно ли трябва да е пуснат location, защото аз го пускам преди да почна да зарежам и на сутринта го спирам? Редактирано Февруари 21 от makaveli2 Цитирай
stangen Публикувано Февруари 21 Публикувано Февруари 21 При мен не работи от както мигрирах на iOS17. Май само веднъж го видях да се показва като съобщение и това беше. Цитирай
Kery70 Публикувано Февруари 21 Публикувано Февруари 21 След доста цикли на зареждане тръгна, и хоп изненада, от вчера спря. Ще го видя тази нощ как ще е. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
makaveli2 Публикувано Февруари 21 Публикувано Февруари 21 А постоянно ли ти е пуснат локейшъна? Цитирай
robot Публикувано Февруари 21 Публикувано Февруари 21 Две новини, свързани с батериите. Apple твърди, че батериите на iPhone 15 имат по-дълъг живот, отколкото се смяташе първоначално - Всички модели са проектирани така, че да запазват 80% от първоначалния си капацитет при 1000 цикъла на зареждане. По-старите iPhone-и могат да запазят 80% от капацитета си при 500 цикъла. Източник - Apple says iPhone 15 batteries have a longer lifespan than initially thought - 9to5Mac В iOS 17.4, Battery Health вече ще показа “Normal” вместо процент. След това можете да влезете в самия раздел, за да видите конкретните проценти на максимален капацитет и броя на циклите. Мисля че ще е доста полезно, за облекчаване на безпокойството на тези, които постоянно поглеждат към процента на капацитета на батерията. Източник - Brandon Butch 2 Цитирай
ML16 Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 iPhone 15 Pro Max няма нищо общо от към батерия с iPhone 14 Pro Max, говоря САМО за Battery Health не за цялостна издръжливост. В момента съм на 118 цикъла, 100% Battery Health - Optimized Charging to 80%, телефона е в мен от release date(септември). Всяка вечер го слагам на Apple MagSafe. Февруари с iPhone 14 Pro Max вече бях на 97% Battery Health, а до септември стигна 88%…. 13 Pro Max септември беше на 94%. Според мен при 14-ките бяха омазали нещо. Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 на 21.02.2024 г. в 18:20, robot написа: По-старите iPhone-и могат да запазят 80% от капацитета си при 500 цикъла. 11Pro 1130 цикъла и 81% Без оптимайзд чарджинг. 1 Цитирай
robot Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 преди 53 минути, ML16 написа: iPhone 15 Pro Max няма нищо общо от към батерия с iPhone 14 Pro Max, говоря САМО за Battery Health не за цялостна издръжливост. В момента съм на 118 цикъла, 100% Battery Health - Optimized Charging to 80%, телефона е в мен от release date(септември). Всяка вечер го слагам на Apple MagSafe. Февруари с iPhone 14 Pro Max вече бях на 97% Battery Health, а до септември стигна 88%…. 13 Pro Max септември беше на 94%. Според мен при 14-ките бяха омазали нещо. И аз съм от ден 1, вчера на 22/02 - станаха точно 5 месеца, и съм само на 37 цикъла. Наистина батерията на 15ПМ е нещо, което не съм виждал до сега, при брутални натоварвания да кара с дни. Цитирай
simba4 Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 14 Pro - 603 заряда 87 процента, напълно нормално.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
stangen Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 (редактирано) Моя 14 про макс си стои на 100% от както съм го взел (вече година и нещо) Въобще не вярвам на тая простотия с репорта на статус на батерията. ОС-а не е преинсталиран или нулиран за да зачисти и статистиката. Зареждам го на 3 денонощия веднъж. Явно малко го ползвам Редактирано Февруари 23 от stangen 1 Цитирай
dessyteneva Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 Моят не е макс, чисто про от края на юни, всеки ден се зарежда и още е на 100%. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
penmark Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 Мойто 13 мини 9 месеца беше на 100% след това за 1-2 месеца падна на 93, и сега за още 2 падна на 89. Психолозите дето са ги измислили тея проценти, сигурно са ги позлатили 🤣 шашардисват яко хората с тях 🤭 1 Цитирай
Kery70 Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 Зарядните влияят пряко на здравето на батерията. Серията 14 и 15 могат да се зареждат с до 27w, но здравето на батерията лети стремглаво надолу. При зареждане с 12w батерията и след година ще е в супер форма, всяко по-бързо зарядно и сваля бясно капацитета. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Русев Публикувано Февруари 24 Публикувано Февруари 24 Зареждането наистина е основен фактор, и аз зареждам всяка нощ до сутринта, но си ползвам старото бавно 5w зарядно и батерията си държи като в началото. 14pro е машинкатаSent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
Милен Орцев Публикувано Февруари 24 Публикувано Февруари 24 (редактирано) Айде дежавю.Как да запазя батери хелта и пада ли бързо батерията с новия ъпдейт? Мине се, не се мине и пак тия въпроси изплуват. Редактирано Февруари 24 от Милен Орцев Цитирай
Русев Публикувано Февруари 24 Публикувано Февруари 24 Ами как да не изплуват тия въпроси колега?Не е ли най-важности на едно мобилно устройство да можеш да разчиташ на него? Искам да мога да си го ползвам както когато се прибирам в 18:00 от работа, така и ако реша да замръкна по баровете, а не да се чудя какво да изключа за да съм сигурен, че на сутринта ще мога да си извикам такси. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
kal1ch Публикувано Февруари 24 Публикувано Февруари 24 За мен решението е външната батерия. Иначе скоро планирам да сменя батерията на моя 14 про, че вече гони 600 цикъла и определено не държи както в началото. Цитирай
venelin111111 Публикувано Февруари 25 Публикувано Февруари 25 Офтопик;Колега Русев, ако 3 дни замръкваш по барове без зарядно ще е драма, какво ще правиш. Естествено, че темата”батерия” е досадна.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Русев Публикувано Февруари 25 Публикувано Февруари 25 За съжаление съм постоянно в движение и телефона ми е и компютър и телевизор и каквото се сетиш. Съответно рядко изкарва пълни 24 часа с едно зареждане. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
kototakoa Публикувано Май 27 Публикувано Май 27 Здравейте. Какъв тип "charging optimisation" ползвате? В момента зареждам стандартно до 100%, както при по-старите модели, но изчетох доста теми и обмислям дали да не променя тази настройка с цел удължаване на живота на батерията в дългосрочен план. Има ли наистина някакъв ефект? По принцип не зареждам цяла вечер, а само докато стигне пълен заряд. Optimised battery charging доколкото разбирам се нуждае от време и зареждане на телефона по едно и също време, за да се приложи успешно. При мен това обаче не е възможно и по-скоро се чудя дали да не избера другата опция, при която телефона да се зарежда само до 80%. От една страна искам да съхраня живота на батерията за максимално дълъг период от време, но пък от друга ми се струва малко нелепо да дадеш над 2000 лв. за телефон и да не ползваш пълния капацитет на батерията му, а да зареждаш само до 80%. Моля да споделите Вашите опит и мнение по темата. Поздрави. Цитирай
eXtazy Публикувано Май 27 Публикувано Май 27 Аз зареждам, когато имам нужда без да се притеснявам с какво зарядно или кабел. Зареждал съм от USB-та в коли, автобуси, влакове и самолети и винаги по възможност до 100% ако не до колкото може. Сега телефона ми държи ден и половина до два с моето ползване, а като нов два и половина до три. Батерията е на 86% здраве и телефона е XR с две физически сим карти, като и двете винаги се ползват. Когато започне да ме да не ми върши работа ще си купя нов и пак така. Цитирай
stangen Публикувано Май 27 Публикувано Май 27 И аз съм така, въобще не робувам на техниката си. И без това след две години ще го сменя. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.