Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Hackintosh on Fujitsu Siemens


mitkoiphone

Recommended Posts

Здравейте на всички,

утре започвам да се мъча на това нещо. Знам че става, но няма някой и друг драйвер. Ако има някой фен да драсне някой ред. Ако има какво да каже, ще го изслушам.

Айде , до утре ще кажа как съм се справил.

Лек ден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 месеца по-късно...

Здравейте отново

Започвам пак да се мъча в/у това. Първо като информациика, после на практика. Все още няма да рискувам, защото не мога да си пусна лаптоп-а като рътер :) и няма да рискувам да остана без интернет в нас.

Знам че за моята машинка ще стане, без драйвър за безжичната мрежа, но това не е проблем. Ако някой чува петела да свирка и да помага.

-- Сря Яну 06, 2010 3:01 pm --

Ще напиша нов отговор, защото вече пиша от друга операционна система. От днес на обед съм горд собственик на комп. с операционна система Leopard. Просто нямам думи и не знам какво да кажа. Започвам да събирам информация за програми които ми трябват. Ако някой би се отзовал нека сподели, какво ми трябва като за начало. Босоног съм в тази област. Чакам мнения и препоръки :lol:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да ти е честит мака. Аз също имам едно свободно лаптопче (Lenovo 3000 v200) и се чудя какво да го правя, при едно краткотрайно търсене из нета, не намерих някой който да е успял пълноценно да се е справи, което ме отчая. Но може би ще се пробвам и аз, пък каквото излезе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знаех си, че не всичко е толкова розово колкото изглежда.

Появи се първия проблем. За да ми тръгне така мечтания Мак, трябва да ресетна няколко пъти докато влезе читаво в системата. Мисля си че е от драйвера за видеото, защото понякога ми дава едни много зле изглеждащи линии които ме плашат :tease3:

Другото е че няма wifi. Нито вграденото ми интелско нито стикчето ми от Линксис. Сега чета за донгълчето, че имало решение. Продължавам да го търся :)

Някой има ли решение за това ?

http://www.insanelymac.com/forum/index. ... ded&start=

-- Съб Яну 09, 2010 11:12 am --

Явно няма да стане моята работа. Опитвах, пробвах, нервирах се, не спах и те на. Сега пак съм с Вин 7. Сега ще се пробвам да инсталвам, но без да затривам сегашната си ОС за да мога да пиша от време на време и да имам безжичен нет. Продължам с четенето из чуждите и нашите форуми, да видя има ли решение за моя проблем. Чао и лек ден на всички.

-- Нед Яну 10, 2010 12:59 pm --

Ето това ми дава, когато инсталирам

2f4d68f24e47a48d.jpg

Ако някой може да помогне, нека пише. Яд ме е много, щото инсталацията минава добре, но не мога да вляза след инстала. Или яко вляза един, два пъти, после ми дава този екран. Близо съм до рим, а не мога да видя папата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...

Продължавай да пробваш, аз какво ли не опитах и общо взето подкарах доста от нещата на лап топа, който споменах по горе. Най важното го няма, WiFi, но скоро ще си поръчам нова карта и ще съм 100 % съвместим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Намери си карта, Broadcom. Моята като я купих, сложих, стартирах и всичко тръгна от раз. Дано се справиш. Моите мъки с този "надраскан екран" продължава. И никой не дава решение, нито тук нито в чуждите форуми ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен от всички изпробвани, най-лесно се слагат iDeneb 1.3 -10.5.5 и iAtkos v5 -10.5.5

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам iAtkos v7 -10.5.7 при мен тръгна супер при това съм с amd64, а вчера бучнах едно китайско Bluetooth и от раз ми разпозна безжичната клавиатура (Apple ;) )

Редактирано от lilko
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не се занимавам с такива правени-недоправи дистрота. Бучнал съм Snow Leopard Retail. Не съм бутал нищо, освен един кекс за звука, понеже нямах след инстала. Ъпдейтвам си без НИКАКВИ проблеми и всичко ми върви супер. Е няма ми го вградения блутут, но не е болка за умиране. А днес сложих и още един кекс за видеото и засега не е правило проблеми с чертите. Ще видим утре как ще се държи. Инсталирах си Снежко от 10.6.1->.2->.3. Сега съм с 10.6.3 и си ми е супер :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Fujitsu Esprimo Mobile v5505 <- това е точния модел

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Чета си старите постове и пак се виждам с начална позиция. Вчера реших да пробвам тия дистрота правените, ми то било по трудно от това да сложа Retail. Всичко минава добре при тях, но поради големия избор на опции, явно омазвам нещо и не иска да стартира след като мине инсталацията. Както и да е. Тази вечер съм пак на Retail. Когато го инсталирам, и сложа кекс за видето и звука всичко е наред. Малко ми е по трудно подкарването на тракпада, но ще опитвам. Проблема идва след като сложа комбо ъпдейта. Имаше някаква тънкост, ама каква беше не помня. Някой да помогне ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Запиши на един диск rBoot да имаш под ръка. След като качиш комбо ъпдейта стратирай с GraphicsEnabler=no защото видео драйверите няма да ти работят. Хубаво е и да си направиш една DSDT таблица. Ако не върви добре retail-a може да пробваш с iAtkos l2. За trackpad-a пробвай тези http://www.osx86.net/view/1448-updated_trackpad+keyboard_ps2_32-64.html

Редактирано от WolfDale
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко вече работи без грешка, просто не съм написал. Всичко си работи на 6. Ако някой реши, ще кача и туториал какво кога съм направил.

WalfDale, на ТИ ли си с таблицата ? Можеш ли да ми компилираш една ? Ще направя каквото е нужно ...

Редактирано от mitkoiphone
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз го инсталирах преди една седмица и още съм доста бос като цяло, но в момента не ползвам никакви допълнителни кекстове освен DSDT таблицата (имам предвид за sleep, hpet, speedstep, cpupowermanagement, restart/shut down, usb и т.н. - само за видео и звук). Успях да си я пачна с готов пач за моята дънна платка. Мисля. че може да се пробваме да компилираме една само ми дай повече информация за характеристиките на дъното, процесора и чипсетите (north/south bridge).

П.П. Имаш ли някакъв Windows на същия този компютър ? Ако да свали това : https://www.dropbox....nux-Mac-Win.zip

Редактирано от WolfDale
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дай на лични, да не пълним темата а после ще пиша резултати

Не знам дали си видял личното, но да си кажа и тук. Обясни сега с този патчер как да десйтвам. ICH 8 ми е дъното. В смисъл ... Как точно беше Intel chipset, но сега ще видя какво точно, все го забравям тука кво беше ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така, компилирах си една таблица, с мултибийст я сложих/инсталирах. Оправих пермишъните и обнових кеша. Сложих я в Е/Е и рестарт. Заредих с -v -f и стана КП от voodooHDA кекса който сложих както знаете за звука още като инсталирах системата. Някакъв съвет от някой ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Буутваш с -s flag . Като ти излезе terminal-a пишеш:
/sbin/fsck -fy
[color=#0000FF]/sbin/mount -u[color=#0000FF]w [/color][/color][color=#0000FF]/[/color]
[color=#0000FF]sudo rm -R [/color][color=#0000FF]/System/Library/Extensions/VoodooHDA.kext[/color]
[color=#0000FF]sudo rm [/color]/System/Library/Extensions.mkext
reboot

След рестарта стартираш с UseKernelCache=no
Aко и след това имаш проблеми, в зависимост от грешката, която ще ти изскочи - dsdt=null / PCIrootUID=0 или 1 / -x / -f

rBoot също е алтернатива, но попринцип се прави чиста инсталация + dsdt таблица

Колкото до VoodooHDA - не трябва да го инсталираш директно, защото той [u]винаги[/u] създава проблеми (заради него съм преинсталирвал 3-4 пъти за 2 дни) . В зависимост от аудио чипа, може да редактираш DSDT таблицата, за да ползваш нативния AppleHDA - освен по-чист звук и по-добра поддръжка на аудиото, няма да и имаш подобни проблеми. Ако обаче си държиш на vooodoo кекста - ползвай VoodooLoader & Voodoopatcher. Първата е помощна програма за стартиране на кекста след като вече е заредила системата, а втората се ползва, за да вградиш в първата точно този кекст, който ти е нужен за твоята звукова карта.

Редактирано от WolfDale
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От колкото време ползвам voodooHDA досега съм нямал проблеми. Директно уж се слага в S/L/E но всичко си работи както трябва и те така. Ще пробвам тези процедури които си оказал, но ми намирисва на чиста инсталация и след това правенето на таблицата. Ако и тогава не става това което желая, си слагам кексчетата и си лягам да спя :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...