Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

"Нокиа" избра "Майкрософт"


Lyudmil

Recommended Posts

1. Източник: BTV.bg

Високотехнологичните гиганти "Нокиа" и "Майкрософт" обявиха началото на стратегическо партньорство. Двете компании ще си помагат за разработване на съвместни продукти.

Обединението на усилията на двете фирми може да ги превърне в лидери на пазара на мобилни технологии. Всяка от тях играе водеща роля в собствената си сфера.

"Майкрософт" е практически монополист в областта на операционните системи. За миналата година, империята на Бил Гейтс отчете 62 милиарда долара приходи.

А "Нокиа" държи над една трета от пазара на мобилни телефони в света и има годишни приходи за над 40 милиарда евро.

В резултат на стратегическия алианс новите телефони на "Нокиа" ще работят с мобилната версия на "Уиндоус". "Майкрософт" от своя страна ще се възползва от картографските разработки на финландския гигант.

Новината за партньорството идва броени дни след като шефът на "Нокиа" се ядоса, че фирмата не може да разработи смартфон, който да стане номер едно измежду конкурентите на пазара.

2973264E.jpg

Изпълнителните директори на Nokia Стийвън Елоп (в ляво) и на Microsoft Стийв Балмър (в дясно) си стискат ръцете по време на обявяването в Лондон на сътрудничеството между двете компании.

2. Източник: VESTI.bg

"Нокиа" избра "Майкрософт"

"Нокиа" (Nokia.com) съобщи дългоочакваната вест за своя стратегически партньор. Упоритите слуховете от последните дни, че най-големият производител на мобилни телефони в света ще предпочете "Майкрософт" (Microsoft.com) пред "Гугъл", се оказаха верни, Софтуерният гигант от Редмънд и финландската компания ще обединят ресурси за разработка на нови мобилни продукти и услуги. Това на първо място означава, че "Нокиа" ще използва Windows Phone за своите смартфони Финландците пък ще са полезни за развитието на Windows Phone с експертизата си в хардуерния дизайн и езиковата поддръжка.

Освен това те ще помогнат за по-широко географско проникване, повече пазарни сегменти и по-голям ценови диапазон на устройствата под Windows Phone.

"Нокиа" и "Майкрософт" ще си партнират и при търсенето в интернет. Bing ще е търсачката в устройствата и услугите на "Нокиа", а Microsoft adCenter - рекламната платформа.

Същевременно Nokia Maps става част от картографските услуги на "Майкрософт" и ще бъдат интегрирани в Bing енджина на "Майкрософт" и в рекламната платформа adCenter.

Инструментите за разработка на "Майкрософт" ще бъдат използвани за създаване на приложения, които ще работят на смартфоните на "Нокиа". Магазинът за съдържание и приложения на "Нокиа" пък ще бъде интегриран с Microsoft Marketplace.

Като част от новия стратегически план на финландците, които се борят със свирепата конкуренция в лицето на "Епъл" (iPhone) и "Гугъл" (устройствата под Android), главният изпълнителен директор на "Нокиа" Стивън Eлoп обяви промени и в изпълнителния борд на компанията. Така Nokia Leadership Team замества Group Executive Board. В него ще влизат 13 висши мениджъри начело с Елоп, самият който призна, че компанията се нуждае от радикални промени, ако иска да се справи със силната конкуренция на пазара.

От 1 април тя ще има нова структура,като основната промяна е обособяването на две главни бизнес поделения: "Умни устройства" и "Мобилни телефони".

Първото ще отговаря за бизнеса със смартфони и ще се ръководи от Джо Харлоу. Към него минават структурите на очакваното Windows Phone портфолио, Symbian смартфоните, MeeGo. Стратегическите бизнес операции също са поверени на Харлоу. Поделението "Мобилни телфони" се оглавява от Мери Макдоуел. То ще има за задача да реализира стратегията на "Нокиа" "уеб за следващия милиард", която цели да свърже още един милиард души и да им осигури достъпен интернет и приложения. Останалите единици в новата структура на "Нокиа" са "Пазари", "Услуги и Разработки", "Дизайн", NAVTEQ, Технически отдел, Финансов отдел, Отдел "Правен" и Интелектуална собственост", "Корпоративно развитие", "Корпоративни отношения и отговорност" и "Човешки ресурси". "Нокиа Сименс Нетуъркс" ще продължи да работи като отделна компания. Имайки предвид промените, от "Нокиа" определиха тази и следващата година като преходни и не посочиха годишни финансови цели и прогнози за цялата 2011 г. Такива ще има на всеки четири месеца. Все пак според компанията бизнесът с мобилни устройства ще отбележи ръст тази година, който ще се запази и в бъдеще, заради все по-голямото проникване на смартфоните на световния пазар както и разпространението на различни услуги и по-евтини устройства на възникващите пазари.

http://www.youtube.com/watch?v=xe3ksR8zgXg&feature=player_embedded

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е много добра новина! Дано нещата им тръгнат добре. WP7 изглежда страхотно, ако се сработят добре с Nokia ще вдигнат нивото на конкуренция и всички ще сме доволни :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До къде опряхме от вести.бг да се информираме за tech новини ....

Оригиналната статия е от чуждестранен сайт и просто е преведена от vesti.bg . Темата съм се постарал да е достатъчно изчерпателна и не виждам какъв ти е проблема в случая?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мнозинството от потребители в този форум трудно ще ги жегне тази новина, тъй като по default не признават друга платформа от iOS, но пък Nokia И M$ направиха важна крачка, която след известно време може да им донесе доста позитиви! Лично аз съм по-скоро симпатизиращо настроен към тази нова стратегия на двете фирми. Ако финландците се постараят за хардуера, а M$ бързо наваксат с ъпдейтите, ще се получи повече от добра комбинация!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен Нокиа страдаше именно от изоставането на Симбиан в последните години като платформа в сравнение с конкурентните OS-и, а като хардуер са си много добре. Мен лично ме загубиха като фен, точно заради бавноразвиващия се Симбиан, още от първия ми телефон със Симбиан 3650, после 6600.....още 10-ки Нокии и така до последните ми две 5800 и за кратко N97, през всичките тези години нищо ново под слънцето и от това еднообразие почна да ми писва. А за Майкрософт най-добрия начин за интегриране и увеличаване на пазарния дял на Win7 Mobile е чрез Нокиа, която държи 1/3 от пазара на мобилни устройства. Според мен хода и на двете компании е добър и с усилването на конкуренцията печелим ние крайните потребители. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е абсолютно сигурно, че стъпката ще е добра за Нокиа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо сигурно, но според мен факта, че се опитват е добро начало. Крайния потребител ще извлече само позитиви от това сливане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...