Anthony Публикувано Август 9, 2016 Публикувано Август 9, 2016 Определено си направил по-добрия избор Цитирай
niksan76 Публикувано Август 9, 2016 Публикувано Август 9, 2016 Брейтлинга притежаваше един грубоват чар, но определено не ми седеше добре. Цитирай
Grievous Публикувано Септември 13, 2016 Публикувано Септември 13, 2016 Някой да проявява интерес към този часовник? Модел 2015, цена като нов около 350 лв, в Ebay 160$, тук 250 лв. Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 17, 2016 Публикувано Октомври 17, 2016 Привет на всички! Имам едно питане. Преди около 2 месеца си взех Omega Seamaster 45.5мм, Калибър 8500 и Ко Аксиал механизъм. Онзи ден забелязах, че хелиевата ми клапа е развита. Какво да правя? Просто да я затегна или да го нося в Гюлиан? От както съм го купил съм го мокрил 1-2 пъти и то при миене на ръцете. Не е имало сериозно потапяне. Предполагам още в магазина е била разхлабена и не съм обърнал внимание. Благодаря Ви за вниманието! Цитирай
Anthony Публикувано Октомври 17, 2016 Публикувано Октомври 17, 2016 Е, просто я завий. За кво ще го носиш в Гюлиян??? 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 17, 2016 Публикувано Октомври 17, 2016 Ами притеснявам се да не е влязла влага. Много тъпо ще прозвучи, но тази клапа за какво е? Трябва ли да се пълни сега с хелий или нещо от сорта? Това, че се е развила означава ли, че трябва да се предприема някаква интервенция? Цитирай
Anthony Публикувано Октомври 17, 2016 Публикувано Октомври 17, 2016 Хахаха, надявам се, че не се ебаваш? Молекулите на хелия са едни от най-малките и успяват да проникнат през уплътненията на часовника, когато си за дълго време на голяма дълбочина във водата, да речем 100-200 метра. Теоретично, ако излезеш на сушата и има хелий в часовника, молекулите му ще се разширят и ще създадат налягане в часовника, което може да го повреди. Затова има хелиева клапа, която на твоя часовник се развива за да излезе въпросният хелий. При други марки е автоматична, да речем при Ролекс. Надали някога някой използава тази екстра, по-скоро е за имидж. Имаш дайвърски часовник, който издържа 600 метра, а ти се притесняваш, че си си мил ръцете с него Наистина се надявам, че не се ебаваш и не ме караш да пиша напразно. 4 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 18, 2016 Публикувано Октомври 18, 2016 Благодаря много! Успокои ме Колега. Наистина не се ебавам, просто съм неук. Няма опасност за часовника, че съм го мокрил с развита клапа, нали? Значи при гмуркане клапата трябва да е затегната, а когато излизаш на повърхността я развиваш за да излезе хелия, който е попаднал в часовника на голяма дълбочина? Клапата се развива по време на излизане или когато си на повърхността? Въпросите ми са по-скоро теоретични, иначе не смятам да слизам на толкоз дълбоко. Още веднъж, много благодаря за всичко! Цитирай
Anthony Публикувано Октомври 18, 2016 Публикувано Октомври 18, 2016 Ами клапата е еднопосочна и би трябвало да я използваш когато тръгнеш да излизаш от водата. Развиваш я и почваш да се катериш. Разбира се, за да влезе хелий вътре, ти трябва да си бил доста дълго под водата, при това в така наречения звънец или друго затворено място и да си дишал през маската, защото хелият в малки количества се съдържа в кислородната бутилка. Ако просто се гмуркаш за кеф, няма как да влезе хелий. Ако пък си професионален водолаз и прекарваш часове под водата в звънец или батискаф, със сигурност няма да ползваш механичен часовник, а дайвърски компютър, който е електронен. Тъй че не го мисли, завинтвай и се радвай на прекрасния часовник. 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 18, 2016 Публикувано Октомври 18, 2016 Много благодаря за всичко! Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 Един глупав въпрос. Вредно ли е за часовника ако е с няколко минути напред и го върна назад? Забелязвам, че при изваждане на короната секундарната стрелка спира. След това ако дам напред и тя не помръдва, но ако върна малко назад и тя потрепва също леко назад. Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 Нормално. Когато имаш да връщаш - върни повече от нужното(напр. пет минути) и после "догони" нужното време. 2 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 Много благодаря! Значи няма проблем, че съм върнал? Просто трябва да върна повечко и после да дам напред, така ли? Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 30, 2016 Публикувано Октомври 30, 2016 Дам. В едновремешните книжки към механичните часовници имаше такъв детайл в инструкциите за употреба. 2 Цитирай
niksan76 Публикувано Октомври 31, 2016 Публикувано Октомври 31, 2016 Много благодарско за помоща! Връщането на дата също ли е възможно/разрешено? Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 31, 2016 Публикувано Октомври 31, 2016 Че кой ти забранява? На някои часовници не е възможно, заради особеност в механиката, другото е без значение. 2 Цитирай
Anthony Публикувано Ноември 1, 2016 Публикувано Ноември 1, 2016 Датата не се сменя между 22:00 и 3:00, защото може да му нанесеш сериозни щети и няма да ти се покрият гаранционно. Препоръчвам ти да си прочетеш книжката с инструкции за употреба, която ти е в кутията на часовника. 5 Цитирай
mirror Публикувано Ноември 3, 2016 Публикувано Ноември 3, 2016 Хахахахахаха, какви са тия китайски часовници, които имате че не могат да се сверяват както си искате?! Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 4, 2016 Публикувано Ноември 4, 2016 Почти китайски, Мирко Топ часовникарят в заводчето на Омега, в Биен е китаец. От 27 години е там. 1 Цитирай
dessyteneva Публикувано Ноември 22, 2016 Публикувано Ноември 22, 2016 Някой може ли да ми каже повече за този модел: Rolex Swiss movt 23k 30m?Един познат иска да го продава, но не разбира нищо, нямам идея дали е реплика и как може да се познае, нито колко струва.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Anthony Публикувано Ноември 22, 2016 Публикувано Ноември 22, 2016 Няма такъв модел на Ролекс. Най-вероятно е менте и струва 20-30 лв в добрия случай. Ти ако имаш часовник от марка, която най-евтините модели почват от 15 000 лв, дали няма да знаеш какво притежаваш? Да даде снимки да го видим, но ако на часовника пише това, дето си пуснала - 100000% долнопробно менте. 2 Цитирай
adept Публикувано Ноември 22, 2016 Публикувано Ноември 22, 2016 Деси, Антъни е 100% прав. Ролекс нямат такъв модел. Достатъчно е твоя познат да види, че е с кварцов механизъм (дори съм убеден, че и на циферблата му пише Quartz). Единствения кварцов модел на Ролекс е Rolex Oysterquartz... 1 Цитирай
Anthony Публикувано Ноември 22, 2016 Публикувано Ноември 22, 2016 Е, то ако пише swiss movt, няма нужда нищо друго да гледа ) 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.