Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Няма значение откъде е закупен. Занеси го в официалният сервиз на марката, а не при търговеца. Баси и абсурда е това.

Публикувано (редактирано)

Като напиша сервиз на Картие в Бг. ми излиза магазина на ул. Съборна 4. Ако знаете друг адрес моля да го споделите.

Редактирано от turganay
Публикувано

Май е само това. Най-добре го занеси при Мето на Позитано 2 да го замери на виброграф и да ти каже дали има смисъл въобще да се разправяш. Ще отнеме няколко минути, без да се отваря часовника.

Публикувано

Благодаря, утре ще пътуваме към Сф. и ще мина през човека, но какъв би бил смисъла, като той ще ми каже, че има проблем часовника. От неделя до днес е вече с 5:30 мин. напред.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Ами виж какво ще ти каже първо

Публикувано

Ще мина задължително през него да видим какво ще каже. Имам още едно питане тъй като не съм от София, ул. Позитано 2 някаде тук ли се намира ? За да не се лутам из улиците

40a5652038360f41b151bc852ae9825c.png

f6fd311cae51b106c342c5b2ea1548fa.png

Това ли е ателието ?

2810b7d7bea0afd94b5e619c53dfc084.png

Публикувано

Да, това е.
Самия бизнес център е на Позитано 2, ама гледай да не се объркаш с Позитано 20 и да те гледаме по новините в кадър до кака ти Корнелия със спрял часовник. :tooth:

Публикувано

Тони, Мето е който преди работеше със Светльо в Омега ли е?

Публикувано

turganay, на последната ти снимка е ателието. Другите снимки са от края на Позитано и е доста далеч от него. Пада се на Витошка и Позитано, почти срещу съдебната палата.

Саше, не знам къде е работил преди.

Публикувано

Благодаря за инфото, вече го дадохме на Картие и обещаха, че ако не решат проблема ще изискват нов. Относно часовникара, не можахме да минем през него, че ни хвана някакъв ужасен дъжд и нямаше къде да паркираме.

• 1 месец по-късно...
Публикувано
на ‎09‎.‎08‎.‎2016 at 21:42, niksan76 написа:

И аз да се похваля най-накрая.

image.jpeg

Това е резултатът от днешното ми посещение в Гюлиян.

Привет колеги! Този мой хубавец, закупен преди 9 месеца започна да дава отклонение спрамо двата ми айфона. Избързва с около минута за две седмици. До сега не се бях вглеждал но сега ми направи впечатление. Часовникът се носи през деня и вечер в къщи се сваля. Не спя с него. Събота и неделя не винаги се носи. Има ли място за притеснения и какво да направя?

Публикувано

Това значи по 5 сек/ден. И е добре, и не е добре. Пробвай като го оставиш да бъде в друга позиция, а не със стъклото нагоре - например настрани с коронката нагоре. Трябва да намериш положението, в което изостава и да го оставяш така през ноща.

Публикувано

До сега винаги е оставян настрани. С коронката накоре и с хелиевата клапа надоло. Странното е, че не ми е правило впечатление да избързва. Може би защото не го нося през уикенда и често спира, съответно често го сверявам и не съм и забелязал, но сега просто се загледах. Достасъм притеснен от каквоможе да е и поправимо ли е. Нужно ли е да се търси гаранционното обслужване, все пак има четири години гаранция.

Публикувано

Според мен трябва да си купиш навиваща кутия и когато го оставяш, да го слагаш в нея. Трябва да не му позволяваш да спира, за да можеш коректно да го засечеш.

Публикувано

Освем да започна да спя с него и да не го свалям. Колко е нормалното отклонение? Доколкото знам е нормалното да изостава, а не да избързва. Особено при моя начин на експлоатация.

Публикувано

Нормално е да избързва когато не се нуждае от профилактика. Нормалното отклонение е -1 - +6 сек/ден (нали е хронометър). За твоя модел Антъни е по-компетентен като бевш притежател на такъв. Мисля си, че +2-3 сек/ден е нормално.

Публикувано

Сверил съм го по айфона вчера следобеда, към 16:00. Ще засега днес в същия час с колко е отклонението.

Публикувано

Сверявай го само по сайта time.is, а не по айфона. Носи го нормално, без да го сваляш за дълго и засичай средно отклонение на няколко дни или седмица, а не всеки ден или през няколко часа. Моя даваше + 1-2 секунди на месец, което е го прави най-точния ми механичен часовник, но и това е много относително и нищо не значи. Имай предвид, че според начина на носене може да дава много големи разлики.

Публикувано

Нося денем - сутрин от 8:00 вечер до 19:00. В къщи, вечер и нощем не го нося. Сега ще го сверя по сайта Time.is. От вчера до днес спрямо айфона е избързал с 2-3 секунди. Притеснението ми е, възможно ли е да има проблем и налага ли се ползването на гаранцията? Благодаря много за помоща и за всички съвети!

Публикувано

Бах тоя айфон, за атомен часовник го имате :) Откъде си сигурен, че телефонът ти не е избързал? Иначе 2-3 секунди на ден е в рамките на COSC стандарта и няма причини да го носиш в сервиз. Точността зависи от много фактори, коментирано е вече. Позиция на часовника, начин на носене, колко е навита пружината, температура и т.н. А засичане прави веднъж седмично или дори месечно. Така ще може да получиш много по-реална представа за точността, отколкото ако го мериш непрестанно.

Публикувано

Имам Casio за 100 кинта, което стои в шкафа вече 1 година и е 3 минути назад! Какви са тия китайски часовници които купувате, че избързват и изостават с минута за месец?!

Публикувано

За 2 дни е избързал с 4-5 секунди спрямо Time is, което прави средно с около 2.5 секунди на ден. За месец би трябвало да е около минута и 15 сек. В сравнение с на колегата Антъни, разликата е главозамайваща. Не смятам, че ако си променя начина на носене и започна да не го свалям нощем ще има съществена разлика, тъй като не съм го свалял последните 24 ч. и отново е избързал с около 2.5 секунди, както и предните 24 часа когато го свалях за през ноща.

Публикувано

Ще рискуваш ли в Гюлиян да ти го разбъзикат (или пък оправят да избързва 1 сек/ден)?
Занеси им го да го пробват, може и да не ти го надраскат ;)

Публикувано

Няма смисъл да го носиш в сервиз, това си в рамките на COSC. Казах ти да го засичаш на месец, а не ежедневно. При мен на ден беше също 1-2 сек, но като почнах да засичам на месец и се промени. Тъй или иначе, 1-2 минути на месец за механичен часовник е супер. Иди при Мето на Позитано да го замери на виброграф, но според мен няма смисъл. И не сравнявай с моя случай, защото всеки механичен часовник е уникален сам за себе си. Няма два еднакви и няма как да има. 

Публикувано

Много благодаря за съветите и успокоението! Здраво се бях прецепил, че нещо не му е наред. Ще го засега за месец и ще видя как е. Тогава ще му мисля. Разбирам, че според теб всичко си е в рамките на нормалното и часовника ми си е съвсем наред.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...