Anthony Публикувано Май 2, 2017 Публикувано Май 2, 2017 Няма значение откъде е закупен. Занеси го в официалният сервиз на марката, а не при търговеца. Баси и абсурда е това. Цитирай
turganay Публикувано Май 2, 2017 Публикувано Май 2, 2017 (редактирано) Като напиша сервиз на Картие в Бг. ми излиза магазина на ул. Съборна 4. Ако знаете друг адрес моля да го споделите. Редактирано Май 2, 2017 от turganay Цитирай
Anthony Публикувано Май 3, 2017 Публикувано Май 3, 2017 Май е само това. Най-добре го занеси при Мето на Позитано 2 да го замери на виброграф и да ти каже дали има смисъл въобще да се разправяш. Ще отнеме няколко минути, без да се отваря часовника. Цитирай
turganay Публикувано Май 3, 2017 Публикувано Май 3, 2017 Благодаря, утре ще пътуваме към Сф. и ще мина през човека, но какъв би бил смисъла, като той ще ми каже, че има проблем часовника. От неделя до днес е вече с 5:30 мин. напред. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
turganay Публикувано Май 3, 2017 Публикувано Май 3, 2017 Ще мина задължително през него да видим какво ще каже. Имам още едно питане тъй като не съм от София, ул. Позитано 2 някаде тук ли се намира ? За да не се лутам из улиците Това ли е ателието ? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
algor Публикувано Май 3, 2017 Публикувано Май 3, 2017 Да, това е. Самия бизнес център е на Позитано 2, ама гледай да не се объркаш с Позитано 20 и да те гледаме по новините в кадър до кака ти Корнелия със спрял часовник. 6 Цитирай
Alxx® Публикувано Май 4, 2017 Публикувано Май 4, 2017 Тони, Мето е който преди работеше със Светльо в Омега ли е? Цитирай
Anthony Публикувано Май 4, 2017 Публикувано Май 4, 2017 turganay, на последната ти снимка е ателието. Другите снимки са от края на Позитано и е доста далеч от него. Пада се на Витошка и Позитано, почти срещу съдебната палата. Саше, не знам къде е работил преди. Цитирай
turganay Публикувано Май 4, 2017 Публикувано Май 4, 2017 Благодаря за инфото, вече го дадохме на Картие и обещаха, че ако не решат проблема ще изискват нов. Относно часовникара, не можахме да минем през него, че ни хвана някакъв ужасен дъжд и нямаше къде да паркираме.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
niksan76 Публикувано Юни 5, 2017 Публикувано Юни 5, 2017 на 09.08.2016 at 21:42, niksan76 написа: И аз да се похваля най-накрая. Това е резултатът от днешното ми посещение в Гюлиян. Привет колеги! Този мой хубавец, закупен преди 9 месеца започна да дава отклонение спрамо двата ми айфона. Избързва с около минута за две седмици. До сега не се бях вглеждал но сега ми направи впечатление. Часовникът се носи през деня и вечер в къщи се сваля. Не спя с него. Събота и неделя не винаги се носи. Има ли място за притеснения и какво да направя? Цитирай
ayl Публикувано Юни 5, 2017 Публикувано Юни 5, 2017 Това значи по 5 сек/ден. И е добре, и не е добре. Пробвай като го оставиш да бъде в друга позиция, а не със стъклото нагоре - например настрани с коронката нагоре. Трябва да намериш положението, в което изостава и да го оставяш така през ноща. Цитирай
niksan76 Публикувано Юни 5, 2017 Публикувано Юни 5, 2017 До сега винаги е оставян настрани. С коронката накоре и с хелиевата клапа надоло. Странното е, че не ми е правило впечатление да избързва. Може би защото не го нося през уикенда и често спира, съответно често го сверявам и не съм и забелязал, но сега просто се загледах. Достасъм притеснен от каквоможе да е и поправимо ли е. Нужно ли е да се търси гаранционното обслужване, все пак има четири години гаранция. Цитирай
ayl Публикувано Юни 6, 2017 Публикувано Юни 6, 2017 Според мен трябва да си купиш навиваща кутия и когато го оставяш, да го слагаш в нея. Трябва да не му позволяваш да спира, за да можеш коректно да го засечеш. Цитирай
niksan76 Публикувано Юни 6, 2017 Публикувано Юни 6, 2017 Освем да започна да спя с него и да не го свалям. Колко е нормалното отклонение? Доколкото знам е нормалното да изостава, а не да избързва. Особено при моя начин на експлоатация. Цитирай
ayl Публикувано Юни 6, 2017 Публикувано Юни 6, 2017 Нормално е да избързва когато не се нуждае от профилактика. Нормалното отклонение е -1 - +6 сек/ден (нали е хронометър). За твоя модел Антъни е по-компетентен като бевш притежател на такъв. Мисля си, че +2-3 сек/ден е нормално. Цитирай
niksan76 Публикувано Юни 6, 2017 Публикувано Юни 6, 2017 Сверил съм го по айфона вчера следобеда, към 16:00. Ще засега днес в същия час с колко е отклонението. Цитирай
Anthony Публикувано Юни 6, 2017 Публикувано Юни 6, 2017 Сверявай го само по сайта time.is, а не по айфона. Носи го нормално, без да го сваляш за дълго и засичай средно отклонение на няколко дни или седмица, а не всеки ден или през няколко часа. Моя даваше + 1-2 секунди на месец, което е го прави най-точния ми механичен часовник, но и това е много относително и нищо не значи. Имай предвид, че според начина на носене може да дава много големи разлики. Цитирай
niksan76 Публикувано Юни 6, 2017 Публикувано Юни 6, 2017 Нося денем - сутрин от 8:00 вечер до 19:00. В къщи, вечер и нощем не го нося. Сега ще го сверя по сайта Time.is. От вчера до днес спрямо айфона е избързал с 2-3 секунди. Притеснението ми е, възможно ли е да има проблем и налага ли се ползването на гаранцията? Благодаря много за помоща и за всички съвети! Цитирай
Anthony Публикувано Юни 6, 2017 Публикувано Юни 6, 2017 Бах тоя айфон, за атомен часовник го имате Откъде си сигурен, че телефонът ти не е избързал? Иначе 2-3 секунди на ден е в рамките на COSC стандарта и няма причини да го носиш в сервиз. Точността зависи от много фактори, коментирано е вече. Позиция на часовника, начин на носене, колко е навита пружината, температура и т.н. А засичане прави веднъж седмично или дори месечно. Така ще може да получиш много по-реална представа за точността, отколкото ако го мериш непрестанно. Цитирай
mirror Публикувано Юни 6, 2017 Публикувано Юни 6, 2017 Имам Casio за 100 кинта, което стои в шкафа вече 1 година и е 3 минути назад! Какви са тия китайски часовници които купувате, че избързват и изостават с минута за месец?! 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Юни 7, 2017 Публикувано Юни 7, 2017 За 2 дни е избързал с 4-5 секунди спрямо Time is, което прави средно с около 2.5 секунди на ден. За месец би трябвало да е около минута и 15 сек. В сравнение с на колегата Антъни, разликата е главозамайваща. Не смятам, че ако си променя начина на носене и започна да не го свалям нощем ще има съществена разлика, тъй като не съм го свалял последните 24 ч. и отново е избързал с около 2.5 секунди, както и предните 24 часа когато го свалях за през ноща. Цитирай
ayl Публикувано Юни 7, 2017 Публикувано Юни 7, 2017 Ще рискуваш ли в Гюлиян да ти го разбъзикат (или пък оправят да избързва 1 сек/ден)?Занеси им го да го пробват, може и да не ти го надраскат Цитирай
Anthony Публикувано Юни 7, 2017 Публикувано Юни 7, 2017 Няма смисъл да го носиш в сервиз, това си в рамките на COSC. Казах ти да го засичаш на месец, а не ежедневно. При мен на ден беше също 1-2 сек, но като почнах да засичам на месец и се промени. Тъй или иначе, 1-2 минути на месец за механичен часовник е супер. Иди при Мето на Позитано да го замери на виброграф, но според мен няма смисъл. И не сравнявай с моя случай, защото всеки механичен часовник е уникален сам за себе си. Няма два еднакви и няма как да има. 3 Цитирай
niksan76 Публикувано Юни 8, 2017 Публикувано Юни 8, 2017 Много благодаря за съветите и успокоението! Здраво се бях прецепил, че нещо не му е наред. Ще го засега за месец и ще видя как е. Тогава ще му мисля. Разбирам, че според теб всичко си е в рамките на нормалното и часовника ми си е съвсем наред. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.