Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

• 6 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
Публикувано

Здравейте, съфорумци! :) Реших да си взема класически часовник, но ми е трудно да избера между автомат, самонавиващ се автомат и кварцов. Ако някой ги разбира в детайли, може ли да ми даде + и - на тези  технологии?

Публикувано

Е то зависи и до какъв ценови клас. Ама ако държиш да цепи секундата и да не се занимаваш след време с обслужване,вземаш един радиосверяем със солар и не се занимаваш повече с нищо.Например някой G-shock. Ако искаш да е часовник с душа вземаш някой механичен,като този от горния пост,за 10-15 бонбона и си го сверяваш всеки ден🙂

Публикувано

O не! Прекалено са грозни, гледам с римски цифри, изчистен, сапфир кристал. Даже съм си харесал, но се колебая между механичен автомат - самонавиващ се, автомат и кварцов. На кварцовия за мен плюса е, че е по-тънък корпуса. Не ми трябва да цепи секундата, не ми пречи да го сверявам веднъж месечно.

Публикувано (редактирано)

Ами ти си знаеш. Ама как веднъж месечно?Дори по високия клас механични,фабрично дават отклонения 5/6 сек на денонощие.Ама щом не те бърка…Аз обичам да цепи секундата😀

Редактирано от miroslavm
Публикувано

Имам часовник Ракета за 2 лв, подариха ми го 1986 г. Преди 2 години го намерих в една кутийка, навих го и до ден днешен жената го носи, защото много ѝ харесва на външен вид. Всяка вечер го навива преди да си легне и изостава с макс 5 мин на месец.

Ще се радвам да чуя още мнения.

Публикувано

Тая тема, така зададена, е само за механични часовници, не за кварцови или соларни.
Всеки има индивидуален вкус за всичко, така е и при часовниците. Щом като няма значение какъв вид е или каква марка, значи си харесваш този, който на външен вид най ти допада и го купуваш. Това е сигурния начин да не затънеш в тая страст по часовниците, която тресе много хора.
Не робувай на марки, не е вярно, че като си с ролекс, си голямата работа. Всеки трябва да купува часовника, който го кефи и да си му се радва той самия. Не е важно другите какво мислят. Не е важно, че струва 500 лв, а не 50000 евро.
Казвам го от собствен опит и на мен поне ми се ще да има повече хора, носещи часовниците, които харесват, и по-малко такива, които робуват на марки, high end часовници и т.н.

Публикувано

Ей този Ориент и се колебая между един Tissot и Aviator. А ма кварцовите са по-тънки и стилни….
IMG_0284.jpeg.e309f3ebd57ba377ce2e62f5f8ca54f3.jpeg

Публикувано (редактирано)

Това Тисо ми прави макс 2 минути на месец! На жената взех кварц за по-удобно, а и тя не прави разлика! 😂

IMG_7328.jpeg

IMG_7423.jpeg

Редактирано от Veselin Panov
Публикувано

Само да уточним, че ако купиш какъвто и да е модел часовник без оглед кварц, автомат и т.н. със златно покритие PVD , с времето се изтрива и артикула губи част от чара си.

236177a1ce141006f5424217041401e5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Затова купувайте злато, бе хора. Какво е това ПВД…
d2a213f9418015816bf572d1f6ddca9c.jpg

fbc0b077ebe5dfe3d09b98feb432bbe3.jpg

Публикувано

Този въпрос другаде!

Мирко, взимай каквото те кефи. Кварцът не сверяваш и не поддържаш, само батерии на много години. Механиката е краста и иска да й обръщаш внимание...често. Ориентът, който си постнал ми харесва и на мен. Днес ми показаха един Кустос Джетлайнър(колега, който даже не знаеше какво има - поддарък от шефа) - ами...жесток сентрал турбийон със стъклен лазерно гравиран циферблат. Много е як, ама е 50к...

Публикувано

@Alxx®, а ми писна ми от тамагочита и лъки бой часовници. 
Другата седмица ще ходя до Пловдив и ще сложа Ориента и един кварцов Авиатор, който от двата ми заспи на ръката - него ще взема.

50к за часовник…. добра цена, а ма не ми достигат 48к 😂

Публикувано

Оня Вашерон, дето го е качил @ayl да не мислиш, че е много по-евтин? :) Взимай каквото те кефи брато, мани експертите.

Публикувано

Като го видях на живо и не се сдържах 🙃!IMG_0319.thumb.jpeg.9e43d0aff877c29fec2cac8a6f4cea08.jpeg

Публикувано

Със здраве да си го носиш и да те лъже само в твоя полза :)

• 3 месеца по-късно...
Публикувано

Малко съм встрани от темата, ама препоръчайте сервиз за IWC и Citizen(Eco Drive),че в нета намирам мнения от преди 1-2 години?

• 3 месеца по-късно...
Публикувано

Днеска взех този убавец и не съжалявам, поне за сега! :)

ff59b20a7fddbd4e4f43c22e696ef308.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Имам TISSOT LE LOCLE . Като за автоматик работи доста точно, въпреки, че не го нося постоянно. 

IMG_7328.jpeg

IMG_7307.jpeg

Публикувано

Позлатата не избелява нали?

Публикувано

ами, имам го от повече от година, но съм го носил 5-6 пъти само! Не мога да съм 100% сигурен, че не избелява...

Публикувано

Позлатата на Тисота избелява. Поне на моя, имам го 6 години. Има снимка по-горе в темата.

Публикувано

Било PVD, дават го да не, уж!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Тъй, от опит казвам.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...