mirror Публикувано Януари 29 Публикувано Януари 29 Здравейте, съфорумци! Реших да си взема класически часовник, но ми е трудно да избера между автомат, самонавиващ се автомат и кварцов. Ако някой ги разбира в детайли, може ли да ми даде + и - на тези технологии? Цитирай
miroslavm Публикувано Януари 29 Публикувано Януари 29 Е то зависи и до какъв ценови клас. Ама ако държиш да цепи секундата и да не се занимаваш след време с обслужване,вземаш един радиосверяем със солар и не се занимаваш повече с нищо.Например някой G-shock. Ако искаш да е часовник с душа вземаш някой механичен,като този от горния пост,за 10-15 бонбона и си го сверяваш всеки ден🙂 Цитирай
mirror Публикувано Януари 29 Публикувано Януари 29 O не! Прекалено са грозни, гледам с римски цифри, изчистен, сапфир кристал. Даже съм си харесал, но се колебая между механичен автомат - самонавиващ се, автомат и кварцов. На кварцовия за мен плюса е, че е по-тънък корпуса. Не ми трябва да цепи секундата, не ми пречи да го сверявам веднъж месечно. Цитирай
miroslavm Публикувано Януари 29 Публикувано Януари 29 (редактирано) Ами ти си знаеш. Ама как веднъж месечно?Дори по високия клас механични,фабрично дават отклонения 5/6 сек на денонощие.Ама щом не те бърка…Аз обичам да цепи секундата😀 Редактирано Януари 29 от miroslavm Цитирай
mirror Публикувано Януари 29 Публикувано Януари 29 Имам часовник Ракета за 2 лв, подариха ми го 1986 г. Преди 2 години го намерих в една кутийка, навих го и до ден днешен жената го носи, защото много ѝ харесва на външен вид. Всяка вечер го навива преди да си легне и изостава с макс 5 мин на месец. Ще се радвам да чуя още мнения. 2 Цитирай
ayl Публикувано Януари 29 Публикувано Януари 29 Тая тема, така зададена, е само за механични часовници, не за кварцови или соларни.Всеки има индивидуален вкус за всичко, така е и при часовниците. Щом като няма значение какъв вид е или каква марка, значи си харесваш този, който на външен вид най ти допада и го купуваш. Това е сигурния начин да не затънеш в тая страст по часовниците, която тресе много хора.Не робувай на марки, не е вярно, че като си с ролекс, си голямата работа. Всеки трябва да купува часовника, който го кефи и да си му се радва той самия. Не е важно другите какво мислят. Не е важно, че струва 500 лв, а не 50000 евро.Казвам го от собствен опит и на мен поне ми се ще да има повече хора, носещи часовниците, които харесват, и по-малко такива, които робуват на марки, high end часовници и т.н. 3 Цитирай
mirror Публикувано Януари 29 Публикувано Януари 29 Ей този Ориент и се колебая между един Tissot и Aviator. А ма кварцовите са по-тънки и стилни…. 1 Цитирай
Veselin Panov Публикувано Януари 29 Публикувано Януари 29 (редактирано) Това Тисо ми прави макс 2 минути на месец! На жената взех кварц за по-удобно, а и тя не прави разлика! 😂 Редактирано Януари 29 от Veselin Panov 1 Цитирай
venelin111111 Публикувано Януари 30 Публикувано Януари 30 Само да уточним, че ако купиш какъвто и да е модел часовник без оглед кварц, автомат и т.н. със златно покритие PVD , с времето се изтрива и артикула губи част от чара си. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
ayl Публикувано Януари 30 Публикувано Януари 30 Затова купувайте злато, бе хора. Какво е това ПВД… 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 1 Публикувано Февруари 1 Този въпрос другаде! Мирко, взимай каквото те кефи. Кварцът не сверяваш и не поддържаш, само батерии на много години. Механиката е краста и иска да й обръщаш внимание...често. Ориентът, който си постнал ми харесва и на мен. Днес ми показаха един Кустос Джетлайнър(колега, който даже не знаеше какво има - поддарък от шефа) - ами...жесток сентрал турбийон със стъклен лазерно гравиран циферблат. Много е як, ама е 50к... 1 Цитирай
mirror Публикувано Февруари 1 Публикувано Февруари 1 @Alxx®, а ми писна ми от тамагочита и лъки бой часовници. Другата седмица ще ходя до Пловдив и ще сложа Ориента и един кварцов Авиатор, който от двата ми заспи на ръката - него ще взема. 50к за часовник…. добра цена, а ма не ми достигат 48к 😂 Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 3 Публикувано Февруари 3 Оня Вашерон, дето го е качил @ayl да не мислиш, че е много по-евтин? Взимай каквото те кефи брато, мани експертите. 1 Цитирай
mirror Публикувано Февруари 4 Публикувано Февруари 4 Като го видях на живо и не се сдържах 🙃! 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 4 Публикувано Февруари 4 Със здраве да си го носиш и да те лъже само в твоя полза 1 1 Цитирай
pepo1919 Публикувано Май 7 Публикувано Май 7 Малко съм встрани от темата, ама препоръчайте сервиз за IWC и Citizen(Eco Drive),че в нета намирам мнения от преди 1-2 години? Цитирай
simba4 Публикувано Септември 4 Публикувано Септември 4 Днеска взех този убавец и не съжалявам, поне за сега! Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
Veselin Panov Публикувано Септември 5 Публикувано Септември 5 Имам TISSOT LE LOCLE . Като за автоматик работи доста точно, въпреки, че не го нося постоянно. 1 Цитирай
simba4 Публикувано Септември 5 Публикувано Септември 5 Позлатата не избелява нали?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Veselin Panov Публикувано Септември 5 Публикувано Септември 5 ами, имам го от повече от година, но съм го носил 5-6 пъти само! Не мога да съм 100% сигурен, че не избелява... Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Септември 5 Публикувано Септември 5 Позлатата на Тисота избелява. Поне на моя, имам го 6 години. Има снимка по-горе в темата.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
simba4 Публикувано Септември 5 Публикувано Септември 5 Било PVD, дават го да не, уж!Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Септември 5 Публикувано Септември 5 Тъй, от опит казвам.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.