Aveliky Публикувано Март 21, 2011 Публикувано Март 21, 2011 За тези които вече имат контакти в iPhone и искат да си ги синхронизират с gmail акаунта: Сваляте си Contacts Backup Management от AppStore и правите бекъп на контактите си. Като приключи бекъпа ще ви прикани да пратите .vcf файла на друг мейл: Препратете го на другия мейл и го свалете на копютъра. Предполагам всеки има по два мейла След като свалите .vcf файла, инмпротнете контактите в gmail акаунта: Вече сме готови да настроиме мейла като Exchange за да се синхронизират с gmail акаунта: Натройки за Exchange: Email: user@gmail.com Domain: празно Username: user@gmail.com Password: паролата на акаунта Description: Тук напишете каквото искате Натискате "Next" и ще ви се появи ново поле: Server: m.google.com След това пак "Next" и избирате какво да ви се синхронизира с gmail акаунта. Save и вече не се притеснявате, че при следващ рестор ще си загубите контактите Когато приключите с добавянето на мейл акаунта и натиснете Save, ще ви пита дали да изтрие съществуващите контакти или да ги остави. Трябва да натиснете да ги изтрие за да добави вече качените в gmail акаута. Ако изберете да не ги изтрие, ще дублира всичките контакти, което няма да е приятно. Този пост беше повишен в статия 4
OXYGEN Публикувано Март 22, 2011 Публикувано Март 22, 2011 Поздравления за ръководството. Може би само трябва да се добави уточнение, че когато се ползва Gmail през exchange, има проблем с писма с charset="WINDOWS-1251". Проблема е от доста време, руснаците също много се оплакват по форуми, но от Google нищо не са направили до момента. Ако се ползва POP, същите писма се четат нормално. 1
kartichko Публикувано Март 22, 2011 Публикувано Март 22, 2011 Благодаря за полезната тема, но преди да го направя искам да попитам две неща: 1. Всичките ми контакти са на кирилица, пощата ми е оставена на оригинални настройки, т. е. на английски - това ще създаде ли проблем? 2. Към голяма част от контактите има допълнителна информация като адрес, снимка, рожден ден, а и много други, които са индивидуални за различните абонати. Плюс това телефоните са запазени с името на оператора към който са. Това ще попречи ли на синхронизирането им както до скоро беше с Outlook-a?
Aveliky Публикувано Март 22, 2011 Автор Публикувано Март 22, 2011 Целта на ръководството е как да се синхронизират контактите. Може да си направите горните настройки без да ползвате мейл. Оставяте като отметка само контактите да синхронизира и си добавяте мейла по нормалния начин, ако ви е необходим, ако не, можете да си направите нов gmail акаунт, който само това да прави. Има много хора дето ползват @abv.bg и не могат да се разделят с него. @kartichko, 1. - Не би трябвало да има проблем. 2. - Бекъпваш контактите, качваш ги в gmail, проверяваш какво е качило и ако те устройва правиш синхронизацията. Ако не качи всичката информация не го прави и сподели какво не е качило.
kartichko Публикувано Март 22, 2011 Публикувано Март 22, 2011 (редактирано) Направих всичко по гореописания начин и получих следните резултати: - всичките контакти се синхронизираха - такива на кирилица и тези написани на английски. - всички полета се синхронизираха поне от тези които проверих (почти всички) с изключение на снимките. Повечето от тях са качени чрез апликацията за facebook. Качи се само една снимка от всичките контакти и мисля, че е заради размера - въпросната беше доста орязана и предполагам, че малкият и размер е бил причината за успешната синхронизация. -след като успешно прехвърлих контактите от мейла исках отново да кача снимките от фейсбук, но след като синхронизирах се изтриха другите полета - телефон, адрес и т.н. Не съм сигурен дали правилно съм качил имейла през ексчейндж - дадох нова поща от ексчейндж и въведах горната информация, но единственото, което се синхронизира беше контактите и календара, но не и пощата. Може би аз греша нещо. Редактирано Март 22, 2011 от kartichko
linkinpark79 Публикувано Март 31, 2011 Публикувано Март 31, 2011 Аз искам да попитам дали мога да си кача контактите от компа ми на айфона?В vcf формат са
The Shaman Публикувано Април 1, 2011 Публикувано Април 1, 2011 http://bgiphone.com/topic/11588-трансфер-на-vcf-контакти-към-iphone-4/page__pid__99385#entry99385
v3s0_b0y Публикувано Май 21, 2011 Публикувано Май 21, 2011 Здравейте , имам въпрос към хората които ползват Exchange ! Всичко е много добре , че всички контакти ми се качват в Gmaila , но от както ги синкнах така всички снимки на контактите започнаха да ми излизат в малък размер горе в десния ъгъл ! Преди това не беше така , принзипно си ползвам Smartsync , за да ми се слагат от FCB , също и iPicMycontact ,пробвах да сложа 1 снимка от Libary-то на тела и ефекта е същия ?!При вас така ли е ? Някакъв начин за оправия дали може да се измисли ?
v3s0_b0y Публикувано Май 23, 2011 Публикувано Май 23, 2011 Ами то хубаво да го изкл(OFF) , обаче като го дам и иска да ми изтрие всички контакти .. а не може да се спре ! Което означава че и снимките не мога да си оправя .... и само дет се зарадвах че има къде да си пазя контактите...
styvy Публикувано Юни 14, 2011 Публикувано Юни 14, 2011 След като синхронизирах по описания по-горе начин контактите ми се побъркаха - полувината-first,last а другата полувина-last,first . Някой има ли представа какво съм сбъркал с настройките . Това се наблюдава от Groups - All Contacts и Exchage - Contacts . Докато от From My PC - All from My PC и Favorit са както трябва - т.е. както съм си ги записвал . Между другото контактите ми са на български / кирилица /
Grievous Публикувано Юни 14, 2011 Публикувано Юни 14, 2011 Влез в Settings/Mail, Contacts, Calendars, скролни надолу и виж така ли са ти настройките:
styvy Публикувано Юни 14, 2011 Публикувано Юни 14, 2011 О да ! Това бе първото нещо , което проверих. Направи ми впечатление и друго нещо - all Contacts са по-пълни от From PC
Grievous Публикувано Юни 14, 2011 Публикувано Юни 14, 2011 А защо не ги синхронизираш по един начин, Exchange например.
orbitalen Публикувано Юни 14, 2011 Публикувано Юни 14, 2011 След като синхронизирах по описания по-горе начин контактите ми се побъркаха - полувината-first,last а другата полувина-last,first . Някой има ли представа какво съм сбъркал с настройките . Това се наблюдава от Groups - All Contacts и Exchage - Contacts . Докато от From My PC - All from My PC и Favorit са както трябва - т.е. както съм си ги записвал . Между другото контактите ми са на български / кирилица / И при мен се получи подобна ситуация - около 30-40% от контактите се копираха по 2 пъти и второто копие беше с разменени First-Last имена. За съжаление единственото решение, което намерих беше да коригирам всички контакти ръчно (да, знам, много контакти = много работа) и да ги синхронизирам наново...
styvy Публикувано Юни 14, 2011 Публикувано Юни 14, 2011 Моите са около 990 . Та интересното е , че при запис и синхронизация на нов контакт първа се появява в All Contacts , а в From My PC го няма
staniola Публикувано Септември 20, 2011 Публикувано Септември 20, 2011 (редактирано) Направих го по описаният начин но... На някой контакти ми синхронизира само имената без тел. номера. Махнах синхронизацията изтрих всички контакти и пак ги пуснах да се синхронизират на ново и пак същото. Като вляза в gmail акаунта през WEB ги има всички контакти които имам с номера но в телефона не сваля номерата на всички а само имената. Няма някаква логива в тези който сваля и тези който не сваля, в смисъл едно име един номер единият е свален другият не Редактирано Септември 20, 2011 от staniola
JVV Публикувано Септември 21, 2011 Публикувано Септември 21, 2011 Предполагам, че имаш някакви "Other" полета различни от Home , mobile business и т.н. Експортни си контактите от google в CSV файл и ги оправи. После ги върни в google и синхронизирай с телефона.
staniola Публикувано Септември 21, 2011 Публикувано Септември 21, 2011 Не цитирай последен пост!!! Ако телефона е записан като Main както са повечето при мен не излиза. Трябва да е Mobile. Благодаря помоща.
Alxx® Публикувано Февруари 20, 2013 Публикувано Февруари 20, 2013 Ескчейндж-а спира да работи с джимейл или ще спре скоро - инфото е от сайта на майкрософт. Верно се отклонихме, но дай линк към това инфо защото е важно или пусни отделна тема. Между другото аз нямам горните проблеми с два Exchange акаунта. П.п Намерих, твърде жалко: http://mobile.pcmag....,2413283,00.asp http://m.cnet.com/ne...r/57559813?ds=1 Услугата остава активна за платените юзъри, правителствени организации и образователни институции. Всички останали са принудени да свалят допълнително приложение за джимейл (всички платформи!!!). 1
Recommended Posts