Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPad 2: Жена ми каза Не, Apple казва Да!


alessandros

Recommended Posts

3dcae99d4bdbcf4e.png

7e4242cf9d42cf1b.png

В момента Apple влага много внимания върху всички върнати бройки iPad 2, в случай на производствен дефект. Именно тази политика на компанията е довела до следната интересна случка. Историята идва директно от вътрешен човек, който разказва:

През тази седмица Apple се фокусират върху всички iPad 2, коита са били върнати в магазините от техните клиенти. Една от тези върнати бройки обаче дошла със залепена бележка “Жена ми каза Не”. Това се раздухало като забавна история, която достигнала до двама от началниците. Те изпратили обратно таблета на клиента със залепена бележка “Apple казва Да”.

Предполагаме безплатен iPad може да задоволи всички възражения, които съпругата е имала.

Източник: 64a082987a8ee4cf.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно така той го е платил и те са му го върнали защото няма право да го връща само защото жена му е казала НЕ :) и в крайна сметка не е безплатен :) Източника си е добавил от него "Безплатен" :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Четете през ред май, става въпрос за изобщо върнати бройки, а не само с дефект. Нали могат да го върнат и ако не са доволни

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Човекът го е върнал (има право до 7 дни да го върне поради каквато и да е причина) като е написал в причина за връщане "wife said no". И са му върнали парите. Сега вече истина или не, Епъл са му го върнали с добавката "apple says yes". На мен ми се струва шега и едва ли всъщност са му пратили безплатна бройка..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Истински случай е да. И срока за връщане без никакви основания е до 30 дни мисля. Ако си купиш примерно червена тениска може да я върнеш на основание не си ходи с дънките ми .. в България звучи странно, но там е факт. Трябва да си пазиш само касовата бележка.

Примерно за хранителни добавки знам пресен случай - човек си купува кутия протеин, изпива половината и го връща защото уж не му харесва. После отива в друг магазин и взима друга кутия. Пита се в задачата каква националност е човека? :naughty3:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За връщането е факт, че няма кой да му откаже. А аз мисля, че наистина са му го подарили, защото това наистина е голяма реклама. Едва ли с 500$ в Америка и билборд за седмица може да наемеш, а това както виждате обикаля света. И всеки нормален човек би се трогнал истински от такъв жест. Предполагач, че и жена му вече няма да е против за бъдещи покупки от Епъл. А и нека мислим малко позитивно - понякога наистина може да има безплатен обяд :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А най-интересното е, че нито един търговец не е задължен по закон да връща пари и да приема обратно закупена стока, но е факт, че повечето го правят. Дори нашият Закон за защита на потребителя е по-добър от американския такъв, но там търговците имат съвсем различни принципи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принципи от които ние се възползваме напълно, щом сме на "гастрол".Примери мога да давам до утре сутрин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хахахах 7 дни :guitarred: АМА В БЪЛГАРИЯ аз сам връщала дрехи,обувки и каквото се сетиш и след месец и след 2ва никой няма да ти каже Неможе камули за нещо скъпичко и то техника .

Не сам сагласна с това което казваш Anthony тук в USA клиента е ЦАР няма нужда да е оредено със закон кой знае как достатъно е да идеш и да почнесш да се разяравяш да привличаш внимание местата за връщане са толкова тихи че дори неможеш да ги забележиш въпреки че гледаш точно за тях един скандал в магазин голям колкото едно малко село в Бг = СМЪРТ .Репотацията тук е всичко повярвай ми а за примери имам такива изпитани от мен самата че просто никога няма да ми повярвате като ги чуете

Редактирано от sevit0
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И с кое по-точно не си съгласна от казаното от мен? Аз не съм съгласен, че човек може да е толкова отчайващо неграмотен, че да не му се разбира почти нищо от писаниците, но се напънах и ти прочетох постът 5 пъти, докато горе долу схвана какво се опитваш да кажаеш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, друго си е да си живуркаш в САЩ и да се присмиваш на останалите будали останали в родината!

Това за 7-те дни го написах наизуст, всъщност е месец или повече. Не знам точно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз се опитах да кажа, че клиентът в САЩ НЯМА ПРАВО да го връща, защото правата се придобиват от законите на страната, а в САЩ няма закон, който да ти дава това право. Просто търговците са го приели като политика и го прилагат, но далеч не всички. Нека мис Грамотност да си купи нещо от някое малко магазинче на арабин или пакистанец в гаден квартал и да иде му го върне след 2-3 месеца. Като нищо ще изяде шамарите :) Големите магазини са преценили, че е много по-добре за имиджа им да върнат парите и да не се разправят. Загубата им е смешна на фона на оборотите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и в големите магазини ще изядеш сопите за тоя период;).След 30 от продажбата,като върнеш закупената стока ти дават credit store,за същата стоност.Може и след година да го върнеш стига да има бележка(етикет) и съответно да не е ползвано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...