Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Мас компютрите ще работят и с РС карти


copyman

Recommended Posts

Бъдещите модели настолни компютри iMac и лаптопи MacBook Pro ще поддържат стандартни видеокарти, използвани в Windows PC-тата.

Това става ясно от обновената версия Mac OS X 10.6.7, която включва драйвери за десетки различни графични контролери на AMD,

които в момента не се използват в Mac компютрите.

Сред поддържаните модели са ATI Radeon HD 5630, 5670, 5730, 5770, 5850, 5870, 6850, 6870 и 6970.

Включените в операционната система драйвери свидетелстват за това, че бъдещите модели iMac, очаквани през май, и лаптопите MacBook Pro

може да имат видеоадаптери на AMD, твърди tonymacx86.com.

Нещо повече, въпросните драйвери поддържат не специални карти за Mac, а стандартните им версии - същите, които се инсталират в Windows компютрите.

Потребители на Hackintosh (PC работещи с модифицирана версия на Mac OS X) потвърждават, че новите драйвери работят без проблем със стандартни видеокарти.

В същото време потребителите на MacBook Pro опровергават възможността за поддръжка на стандартни видеокарти в сегашните си модели.

Това предполага, че поддръжката на обикновени карти ще бъде реализирана в следващите модели MacBook Pro с помощта на ъпдейт на фърмуера.

Ако Apple действително осигури поддръжка на стандартни видеокарти в своите компютри, то потребителите ще получат възможност да използват

най-бързите графични решения, без да плащат повече, отколкото притежателите на РС.

В момента видеоадаптерите за Mac са в пъти по-скъпи от своите аналози за Windows РС.

Някакви отзиви от страна на пробвалите ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е много добра новина! От доста време обмислям преминаване към MAC за настолна машина, но все ме спираше това.

С хакинтош не ми се занимава. Сега може би ще се променят нещата.

А ето и нещо за професионално насочените видеоконтролери за MAC:

NVIDIA Quadro графиката влиза и в работните станции Mac Pro

NVIDIA разширява своята продуктова линия от професионални графични решения NVIDIA Quadro, включвайки и ново предложение за платформата Mac и потребителите на Mac Pro работни станции, което според компанията осигурява "впечатляваща изчислителна и визуална производителност", благодарение на използването на архитектурата NVIDIA Fermi.

За професионалните потребители, използващи Mac OS X Snow Leopard, новото графично решение NVIDIA Quadro 4000 за Mac ще ускори работния процес в редица професионални приложения, обещават от производителя. Такова е например, Adobe Mercury Playback Engine в Adobe Premiere Pro CS5, което се възползва от паралелната технология NVIDIA CUDA за постигането на по-голяма работна ефективност. Други примери включват програми за визуални ефекти и обработка на изображения, като тези на The Foundry, в това число NUKE и STORM, както и MATLAB от MathWorks.

thumb-16232-Nvidia-quadro_4000.jpg

Всъщност исокият клас графични процесори NVIDIA Quadro 4000 за Mac са с 256 NVIDIA CUDA изчислителни ядра и 2GB GDDR5 видеопамет памет, осигуряващи предостатъчна производителност и за още по-широк кръг от приложения за дизайн, анимация и обработка на видео. С новата технология NVIDIA Scalable Geometry Engine, Quadro 4000 за Mac може да обработва до 890 милиона триъгълника в секунда, позволявайки на професионалистите да създават и осигуряват висококачествени резултати за по-кратко време, твърдят още от NVIDIA.

Освен това графичните процесори Quadro 4000 за Mac осигуряват допълнителна гъвкавост за работа с екрани, благодарение на DisplayPort и DVI-I (Dual Link) конектори, стандартно налични на платката, както и 3D stereo конектор на отделна планка. В комплекта е включен и преходник от DisplayPort към mini-DisplayPort за лесна връзка към мониторите на Apple с mini-DisplayPort. В допълнение, потребителите могат да използват до 4 екрана с висока резолюция към един Mac Pro, използвайки два NVIDIA Quadro 4000 видеоконтролера за Mac.

thumb-16232-nvidia-quadro-4000-mac.jpg

Минималните системни изисквания включват Mac OS X v10.6.5 или по-нова с MacPro3,1 (от началото на 2008), MacPro4,1 (от началото на 2009) или MacPro5,1 (от средата на 2010).

Графичните процесори Quadro 4000 за Mac ще са налични през този месец на препоръчителна крайна цена от около $1200 от Apple.com, избрани Apple партньори и системни интегратори, както и от оторизирани партньори като PNY Technologies за Америка и Европа, гласи още официалната информация.

Източник: http://pcworld.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...