Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Ползване на Apple Cinema Display за Windows компютри


kirec

Recommended Posts

Здравейте, имам желанието да си закупя Apple Cinema Display 24 inc, за да го позлвам на компютър, който е с Windows. И понеже от самия монитор излизат кабели, които са специално за продукти на Apple, знам че има adc адаптори, които могат се свържат с PC. Въпроса ми е какви други изисквания има, за да мога да го позлват този монитор, като например до колкото знам трябва да имам определена Видео карта, не всяка би сработила със Cinema Display. Моля помогнете, защото съм влюбен в дизайна му и искам да го имам! :wub:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кабелите от последния модел Cinema Display са два.

Единия е за захранването му (към контакта), а другия се разклонява на три вида - USB 2.0, Mini DisplayPort и MagSafe.

USB 2.0 е ясно за какво е; MagSafe е за захранване на MacBook (Pro/Air) и Mini DisplayPort е за видеото;

specs_cable_20100727.jpg

Не виждам какъв е проблема да вържеш Cinema Display към какъвто и да е видео карта, стига да имаш нужните адаптори.

Ако имаш видео карта с Mini DisplayPort директно включваш Cinema Display-а без адаптори, ако картата ти няма Mini DisplayPort, то тя 100% има един VGA, DVI, HDMI или DisplayPort. В този случай си купуваш (в зависимост от това какви портове имаш на видео картата) адаптор Mini DisplayPort към DVI, HDMI или DisplayPort (не ти препоръчвам VGA) и си готов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От MiniDisplayPort към нещо си няма да ти свърши работа, трябва ти това или подобно: http://www.atlona.com/Atlona-DVI-to-Mini-DisplayPort-Converter-p-17859.html , не знам за фирма доставчик в България на подобен продукт.

24" инчовия вече не се произвежда, откакто пуснаха 27" инчовия т.е. може да си купиш или втора ръка или останал в някой склад(в българския ти гарантирам-няма).

Най-добре си купи един iMac и не се занимавай с глупости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То хубаво го съветвате и за iMac, но аз не бих. По-добре да изчака новия и да се види дали пак ще има конструктивния дефект с петната между матрицата и подсветката, защото повярвай ми, по отвратително нещо от това да си вземеш iMac и след това да забележиш че има такъв голям дефект (който до сега няма фиксване освен смяна на матрицата през 3-4 месеца) няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, така е. Нямам дългосрочни наблюдения върху 27"дисплей, но при 24"-ката също влиза прах.

А за нови iMac-и е време до 2-3 месеца макс.

И все пак оставам на мнение, че е по-добре да си купиш директно iMac, вместо да си купиш дисплея+кабели за около 500лв. и накрая най-вероятно да си купиш мак, към който да си вържеш дисплея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отоговорите!

Относно Apple Cinema Display - да наясно съм, че вече се правят само 27", но възнамерявам да си взема втора ръка 24". Относно iMac, по принцип имам желание за такава машина, но не и финанси, макар, че си мисля,че е доста трудно преминаването от PC на МАC, всмисал кракваните програми. Както казах влюбен съм най-вече в дизайна му, затова Apple Cinema Display е компромисния вариант. Вие като потребители на Mac, споделете вижданията си. Сигурен съм че Mac OS e много по-добра операционна програма от Windows, като съдя само по iPhone. Въпроса обаче е, кое е по-практично, защото аз например ползвам известен набор от програми, при които незнам как стои въпроса с нелегалното им ползване за Mac?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Незнам набора от кои програми ползваш, но съм убеден , че ще намериш на сто процента техни алтернативи, а може би и по добри. Аз за момента която и програма да ми трябва не съм имал проблеми с намирането и Мac OS си е Мac OS няма нищо общо с бозата. Поздрави! :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би игрите ще ти липсват на MacOS. Доста малка част излизат в мак версия, а портовете не винаги работят коректно.

Програми се намират, а тези които ги няма за мак, обикновено имат по-добър еквивалент. Все пак не е изключено да ти се наложи да ползваш определена програма и да я няма за мак.

Проблем може да срещнеш с електронно банкиране, като зависи от банката какви сертификати ползва.Някои банки все още живеят в миналия век и работят само през Internet Explorer.

За други недостатъци не се сещам.

Всичко е ориентирано, като при телефона: ако искаш снимки си отваряш програмата за снимки (iPhoto която идва с компютъра е страшна), ако искаш музика си отваряш iTunes и т.н.

Най-голямото удоволствие да работиш на мак е "гладката" работа, дори и на 4 годишна машина няма забавяния при стартиране на програми, при прехвърляния от програма в програмаи т.н. Е да на новия при обработка на клипове рендера е значително по-бърз, но при лека "enduser" употреба не се усеща съществена разлика.

За софтуер порови из тракерите какво ще изскочи, в булгарските също се намира, но значително по-малко отколкото в Залива например.

За конкретна програма може да провериш много лесно, просто си пускаш едно търсене в Гугъл например: "skype mac" и ще ти даде или мак версията на програмата или тема от някой форум в който е писано за еквивалентна програма, ако я няма.

п.п.Може да качиш бозичка на Apple машина, но ти гарантирам, че ще я изтриеш до половин година, защото не я ползваш. Аз и на двата компютъра нямам.

Редактирано от roll2puff
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както каза 4 години... аз имам един 5 годишен Макбук Про, който и до момента хвърчи :) И при това съм качил и последната MacOS X версия и няма ама никакви грижи.. даже напротив :) По-бързо действа всичко. Но не бих отказал на една 13-ка от Early 2011-та, стига да има кой да ми я продаде за добри пари или ще трябва да задействам връзки и някой да ми я внася от САЩ...

Но пробвайте се да подкарате Windows 7 на 5 годишен лаптоп, който не е бил висок клас и да видим какъв ще е резултата. Даже и на висок клас лаптопи ще работят сравнително тегаво в сравнение с букчето, но макар и меката и гладка работа... някакси ми липсва 64-битовия буут и високопройзводителния SandyBridge, който единствено той ме кара да си сменя антиката с по-малък дисплей, който винаги ще е затворен понеже ще закупя и някое мониторче с IPS матрица, защото вече трудно гледам дисплей различни от iPhone-ския :)

Относно Windows-а да... можеш да си го подкараш на друг дял на HDD-то и да го използваш... но няма да е за дълго, защото алтернативите определено са по-добри! А аз го ползвах само за студентството и да играя на някоя друга игричка по време на лекции и не беше за дълго :)

Малко се отклонихме от темата ама Roll2puff ореди и на мен едно такова като твойто де :)

Редактирано от Razer
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic: За съжаление не мога да те уредя на по-ниска от официалната за България цена.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко отклонение, но когато търсих откъде да си взимам моя макбуук про, този продавач се оказа с най-добри оферти:

http://cgi.ebay.com/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-2GHz-2-2-GHz-15-Intel-Core-i7-/380331353529?pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item588d83e5b9

Тук давам за пример новата 15-ка с по-високите спецификации. Има и бест офър и се сваля едно поне още 50 лири от цената. В магазина му тези, които са с БОЛД се намират в щатите. Тези, които не са - се пращат от UK. Т.е. няма мита и ДДС-та, доставката е 2-3 работни дни до врата с DHL или друг куриер от този калибър. Аз лично съм страшно доволен. На всичко отгоре моя дойде с Apple Care, т.е. 3 години гаранция :) Чисто нови, запечатани кутии с всичко вътре, както трябва да е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, точно както и предполагах. За да имам и ползвам Mac OS, трябва аз да се нагаждам според него и според това, което има за него. Извинявам се много, но за мен това не е удобство като ползване на личен компютър на който работя. Като за програми, които ползвам визирам продуктите на Adobe(за които мисля, че има за Mac): Dreamweaver, Illustrator, Photoshop, InDesgn. И други като Corel Craw, Solid Works, 3D Studio Max.

Едно macbook-че по принцип не бих отказал като за начало, коeто да не ползвам като основен компютър за работа.

Както вече не веднъж казвах, аз съм впечатлен от стилния дизайн на iMac-a и затова смятам, че за мен най-доброто решение е да съчетая хубавото с практичното(Apple Cinema Display с Windows), пък по-натам, кой знае... :)

Благодаря на roll2puff, който ме насочи към този Конектор. Беше ми много полезно! :goodpost:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да се включа в убеждаването :) : за BootCamp да си чувал? Или за Paralels? Бозата върви и на мак, даже с паралелс е възможно да ползваш едновременно MacOS и Windows, както и да прехвърляш файлове за обработка м/у двете операционни. Решавай сам, но знай че нищо няма да ти липсва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да чувал съм, но съм забравил за тази опция, благодаря ти! Добре значи един от големите проблеми си има решение, остана обаче този, който няма, а именно - високата цена. :)

Да не само да си помислите, че се заяждам или нещо подобно. Не,просто изразявам мнението си.

Все още не съм имал удоволствието да седна и да поработя малко на някой Mac, може би пък и това да е причината да съм скиптично настроен, кой знае?... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно това е причината колега, като се докопаш до мак ще промениш малко или много меннието си. Преди да ползвам и аз бях чувал доста неща, но докато не ги изпитах лично, нищо не разбирах.

Никой няма да приеме мнението ти за заяждане, пък и това е нормално windows потребителите да имат малко скиптично мнение по простата причина, че е нещо ново и непознато за тях. Най-добре е човек да поползва известно време за да може да направи своя избор. За съжеление обаче не винаги има тази възможност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, за жалост е така. Макар че след около половин месец ми предстои пътуване до САЩ. Няма да е зле да се позавъртя по край някой Apple Store :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом ще ходиш до щатите - мини през сервиза на форума, преди да отидеш на AirPort-a( :) ) - близо е. Там ще позяпаш от първа ръка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами полета ми е 6:55, сутринта съмнявам се по това време да е отворено :D

Иначе на драго сърце :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Oт 3 години насам съм с Apple Cinema Display 30".

Мога да споделя, че просто няма друг такъв дисплей.

Перфектен във всяко едно отношение! И се включва с DVI - dual link към видеокартата на компа, която е Radeon HD 5870.

100% съвместим.

Идеален за професионална работа и за гейминг ;)

Няма по яко от това да джитнеш Crysis 2 на резолюция 2560x1600 с всички красоти ON :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...

И все пак накрая си взех си взех един 20 инчов iMac! :)

Някой може ли да ми предложи тема, в която има информация за начинаещи с Мак?

Благодаря! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...