Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Asus EEE Pad transformer


Wesd

Recommended Posts

Вече го има и се нарича Asus EEE Pad transformer... почти същите характеристики и е много хубав като идея... има бая предимства

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 седмици по-късно...

Преди седмица и малко имах шанса да си поиграя за 10-на минутки с Transformer-а - твърде недостатъчно за обективна преценка, но на пръв поглед са спретнали нелошо устройство. Тъч скрийна и мултитъч функционалността сякаш работят една идея по - забавено от IPad-a, но не беше изнервящо и неточно. Лагове не забелязах (но съм цъкал само мейл клиента, малко браузване и из settings). Спецовете, които го тестват във връзка с desctop virtualization на майкрософтски продукти казаха, че за момента се държи по - добре от IPad-а с оглед на тая цел, иначе - IPad-a си е IPad. Някой успя ли да го разцъка повече? Че гледам вече е в Амазон UK и тръгва на 1.06.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Така. Никой не отговори, за това аз си отговорям сам. Получих от амазон UK Transformer-а на 01.06. Впечатления: изцяло положителни - супер хитро и удобно устройство. По - подробно:

- само с wi-fi, но до момента не съм забелязал липса на 3Г модул и сим карта; хваща всякакви мрежи и веднага се вързва към най - бързата свободна / с парола, ако преди това веднъж си му показал паролата. Открива повече мрежи от IPad-a - това е при head to head сравнение. Един - единствен път не засече wifi без пароли, но тогава си пуснах от IPhone-а hotspot-a и нямаше грижи.

- батерия - заредена на макс ме изкарва по три дни, като в това се включва по няколко часа цъкане на ден, включително и в Youtube. Мисля са си спазили обещанието за 8-9 часа батерия при активна работа.

- сглобка - не е лъскаво като при IPad-a, но на мен ми допада - стабилна е, за момента нямам забележки, а следва да се има предвид, че се ползва и от почти три годишния ми син.

- дисплей - мисля, че са равностойни с IPad;

- мейл клиенти - закачил съм два акаунта на Гугъл + един на exchange server. За Гугълските - нямам забележки, за exchange-a - нещо не мога да намеря къде мога да правя търсене в мейлите / на сървъра, което е супер странно и тъпо - къде ли не цъках - не откривам;

- настройки - доста по - богати и къстъмизируеми (бати яката БГ дума) от при IPad-a - не искам да си го призная, но ми харесва да мога да си разцъквам - нещо, което при IPad-a е възможно, но не и по този лесен начин;

- приложения - безспорно Android маркет-а е по - беден, но има достатъчно; хареса ми варианта, че доста third party приложения, с които съм свикнал на настолния компютър имат версия и за Андроид и изтеглянето и инсталирането стават директно от съответния сайт, а не през магазини и т.н. (например teamviewer, който си ползвам за remote access до основната машина; говорейки за тази програма - добре се справя и пълнофункционално мога да използвам таблета за remote access и работа);

- ресурс / работа - дори с доста приложения в бекграунда (например settings, няколко заредени страници, поща, youtube, календар и др.) не ми се е случило да оцикли или да забави;

- навигация / браузване или там както се нарича - смятам, че са се справили повече от отлично - не правя разлика с IPad-a - скролване, увеличаване и т.н. ги прави гладко по същия начин. Не ми се е случило да ми отвори линк / подменю при скролване без аз да искам (от това се опасявах най - много). Не мога да открия (може и да няма) опция като при IPhone / Ipad - като се натисне лентата в горния край на страницата да връща в началото. Мултитъч-а разпознава до 10 пръста, до момента не съм срещнал приложение, което да ползва повече от три; както упоменах синът ми за 10 минути се "пренастрои" от IPhone на Transformer-a и си браузва спокойно в Youtube да си пуска клипчета на Колите, Мечо Пух и т.н., както и да разглежда снимки в галерията, без да му създава проблеми - това за мен е доста показателно за чувствителността и начина на работа на тъчскрийна.

- Google Maps - доста яко са го направили - без забележка - всякакви пинизи с пръсти стават - въртене на картата по трите оси, увеличаване и т.н.

- Facebook - омазва се като искам да видя списъка с приятелите ми - явно някакъв бъг. Иначе за news feed, съобщенията, разглеждане на профил и снимки - няма проблем;

- док станцията / клавиатурата - мислена е - не е просто клавиатура с док за пад-а - има си функционални бутони, тракпад-а поддържа мултитъч и навигацията е подобна на тази като при макбук про, което ми допада страшно много.

- мишка още не съм свързвал. Пуснах го на LCD Philips 42 инча да гледаме едни снимки и заспа - никакви проблеми.

- ъпдейти - още като го пуснах направи един на ОС-то. Днес направи и ъпдейт, свързан с док станцията някакъв.

Еми това е накратко. Не вярвах, че ще ми допадне толкова - бях се насочил към IPad-a, но поне за момента нямам такова намерение. Дано да съм бил полезен.

Редактирано от a26
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От Амазон UK - с шипване от самия Амазон. Дойде за 1 ден точно. Иначе това, за което писах, че съм си играл изначално беше някаква presale версия - още не беше на пазара - явно за това е имало и някои малки проблеми както писах.

Вчера пробвах сваляне на торенти и плейване на формати - няма проблеми. Изскочи едим проблем друг обаче, в който нямам време да задълбая - инсталирам си от маркета програма с БГ фонетична клавиатура (че на самия асус няма, ако и да има всякакви други причудливи езици) и нямам проблем, ако ползвам таблета като такъв. Като го док-на обаче за хардуерната клавиатура - не ще да пише на БГ от клавиатурата - само на латиница. Не ми е остаnaло време да видя от third party програмата ли е бъга или има по - сериозен въртел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е бъг, а липса на функция в БГ програмата - да пренасочва сигналите през порта към фонетиката.

Ненапразно в iOS има отделна секция за настройка на хардуерната клавиатура - кой лейър на клавиатурата да ползва.

Ти поогледа ли настройките на таблета?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да бъда честен - не. Че от петък се мъча като грешен дявол с IMOVIE 11 - даже тема пуснах преди малко. Но предполагам си прав и аз нещо не донастройвам. Щото като пусна асуската руска клавиатура няма проблем - явно аз не съм догледал някъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...