Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iMovie 11


a26

Recommended Posts

Здравейте,

От два дни чета и правя експерименти, но нещо удрям на камък. Проблемът:

Имам 2.30 минути запис на камера (за протокола Sony HDR-CX115), не AVCHD, а стандартен формат на записа. Като плейвам от камерата директно качеството е идеално. Искам обаче да модна и обработя малко и импортвам от камерата в IMOVIE 11 - свързвам кабелите, IMOVIE си хваща модела камера, показва клипчетата, импортва - в New Event. Имам чувството, че още тук смотва нещо качеството леко, но да кажем, че може и да си внушавам. После си правя нов проект, едитвам си, слагам си преходи, музика и т.н. И тук почват въртелите-както и да експортна, както и да finaliz-на проекта - качеството е отвратително просто. Някаква зверска пикселизация, дето няма нищо общо с оригинала. Какви ли не компресии не пробвах - не става и не става. Това едното. Другото е, че да експортне / шерне 2.30 минути филм ми дава някакви невероятни часове / дни като оставащо време - е ли нормално това? За протокола - грешка / пробите ги правя с малък отрязък (2-3 минути) от филма, та да видя дали ще уцеля качеството да не се разваля, но нямам за сега успех. Дано някой помогне, че вече втори ден съм като болен...До сега такъв зор не бях виждал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да си продължа сам темата - може пък на някой да му е полезно. Качеството на файловете се омазва още с експорта от камерата - независимо от начина, по който го правя. Пробвах и с Final Cut - същата тъпотия. Дори оригиналните файлове без експорт, а с директно копиране от картата не ги показва като хората - качеството е супер, но всички обекти са назъбени. Сега пробвах на Уиндоус-ка машина и няма такива драми - всичко си върви ОК с оригиналните файлове. Някой знае ли добър конвертор MPEG-2 - MP4 например, та да използвам конвертираните файлове в IMoviе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За проблема ти нищо не мога да кажа. А относно конверторите аз използвам или HandBrake, който конвертира доста успешно в MP4 или Format Factory, който пък конвертира от всичко във всичко, но трябва да си поиграеш с настройките.

Успех

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, че имаш и Windows OS. Намери си Sony Vegas - софтуер за видеообработка. Софтуера си е на Sony, професионален е и е адски лесен за работа. Няма да имаш проблем с въпросния формат. Директно редактираш без предварително конвертиране. Мисля, че имаха и версия за МАС, но не съм сигурен. Важно е изходния файл в какъв формат ще го конвертираш и какви настройки ще зададеш за това.

П.п. Въпросното назъбване на картината е от видеокодеците на машината ти. Нямаш подходящ кодек или два или повече такива си пречат взаимно.

Редактирано от chayanne
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз до този извод стигам - още довечера качвам Вегас-а. Просто Вин машината е смляна и днес ще си взема офисната.

Относно кодеците - оттам идва проблема. Четейки по форумите се оказва, че IMOVIE 11 си прави квото си иска (най - грубо казано) и не поддържа сравнително стари формати (и качественото им конвертиране най - вече)като MPEG-2 - още при импортиране ги разпъва и няма как да се настрои импорта на не бара пиксели / резолюция / фреймове. Решението било IMOVIE 6.

Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 месеца по-късно...

Здравейте. Имам проблем с iMovie, iWeb и iPhoto. Проблема ми с iMovie , е че не иска да стартира изобщо, а при iPhoto slideshow не иска да работи. Странно с преинсталация не стана, много неща пробвах и пак не става нищо. Също така и iWeb не иска да зарежда. Интересното, е че инсталирах Logic Studio и след това я изтрих и след тази операция се случи това с iLife. Иначе GarageBand си работи безупречно. Някой ако има идея как може да се оправят тези три програми iPhoto, iWeb и slideshow на iPhoto, ще съм му много благодарен.

P.S. Инсталирвам ги от оригиналния диск с приложенията на Apple, който идва с Мака. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Винаги може да направиш преинсталация, fix permissions, проверка на хард диска, reset на pram (при рестарт държиш cmd+option+p+r).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко това направих. Свързах се о със поддръжката на Apple Щатите и те ме посъветваха какви ли не методи. Нищо не стана, само преинсталация на Мака при това чиста и всичко се оправи. Забелязах, че се появи и проблем при System Preferences/ change desktop backgrounds забиваше когато стартирам това меню. Както и да е, ако някой има такъв проблем, да знае :). При мен с нов Lion и се оправиха нещата

Поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Kaто спомена смяна на уолпейпър.. при мен много често напоследък взе да ми маха тапета и да поставя един сив. И след това не мога да го сменя от настройките нито да задам ръчно някоя картинка с дясно копче. Оправя се само с рестарт. Има нещо общо с това, че съм с macbook pro и ползвам външен монитор, a лаптопа седи затворен..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не би трябвало да е от това, че ползваш втори монитор. Виж в настройките за background, или както ме посъветва ти permissions disk utility. Това го срещнах някъде в Apple Support. Може да се оправи с пърмитите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

fix-вал съм ги вече няколко пъти пермишънс-ите.. Според мен е някакъв бъг в ос-а, защото често се случва.. Просто когато мониторът е 'заспал' като го пусна след това няма тапет, само сив фон. И нищо не помага докато не направя рестарт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...

Да си продължа със закъснение темата... Дайте съвет как да подходя (дори и за друга програма, макар и iMovie да ми е най - лесна и отговаряща на профанските любителски нужди и има готини ефекти и т.н.)... Снимам със сони - full HD, импортвам, правя накакъв семпъл едит - преходи и др.под., тръгвам да експортвам / share-вам, щото няма друг начин да си запиша проекта и да го метна на външния диск за съхранение / запис на ДВД или друг носител (или има) и се омазват нещата... Качеството пада, картината се "назъбва" (това да кажем го лекувам през VLC, като пипна настройките на видеото, но все пак...), да не говорим колко часа му трябват да експортне видео час и половина - последния път над 10 часа.

Попрочетох, че всичко това е заради безумието при импорта видеото да се конвертира в удобен за iMovie формат и после при експорта - разпъва за "HD". Което обяснява всичко - от влошаването на качеството до времето за експорт. Аз ли пропускам нещо (демек има ли лек) или да се насочвам към друга програма (и коя). FInal Cut-a я пробвах в някакъв момент, но нещо не ми допадна...too profy както се казва...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо вместо да се занимаваш с iMovie, не си сложиш един Sony Vegas на РС-то - така и така снимаш със Sony камера, формата ще си е подходящ. Да не говорим за редактирането и експорта на готовото видео. Програмата, макар и професионална, е изключително лесна за работа.

iMovie е за нещо набързо и в движение, снимано с камерата на телефона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами май така ще направя... Само трябва да видя дали ще може да пише бързо направо на външния диск - че заделих символично почти количество памет от харда на Mac-a за Windows-a...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направи си един дял във Фат32 за медията само - така ще се вижда и в двете ОС ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пише където му посочиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм много доволен с от iMovie, защото има доста екстри и е "user friendly".

Как се оправям с форматите: Снимам с камера Sony в HD формат, естествено файловете са ми в mpeg-2, които iMovie не поддържа, но това не е болка за умиране. Използвам

за да ги конвертирам в *.DV /използвам функцията batch list за да си добавя всички файлове а не един по един/. После с този формат си ги добавям в iMovie

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...