Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone отива в космоса!


el3ment

Recommended Posts

237864.jpg

Смартфонът на Apple iPhone 4 ще излети за първи път в космоса заедно с екипажа на совалката Atlantis.

След като тя се скачи с Международната космическа станция, екипажът й ще тества специално разработеното от Odyssey Space Research приложение SpaceLab.

Четвъртото поколение на смартфона е сертицифицарно за полети в космоса. Идеята за специално космически приложение за устройството се ражда през 2010 г., когато дебютира iPhone 4. Той е първият модел на смартфона на Apple, който разполага с жироскоп.

Астронавтите ще използват iPhone, за да проведат следните експеримента: калибрация на сензорите на устройството чрез използването на изображения, заснети с камерата, установяване на точни координати чрез снимки, както и тестове дали космическата радиация влияе по някакъв начин на компютърните чипове.

SpaceLab за iOS е достъпна и за потребителите, които нямат намерение да летят в космоса. Част от функциите на приложението на земната повърхност обаче са симулирани заради наличието на гравитация.

Източник: Цък http://topnews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

iPhone се отправя на едно дълго пътуване в космоса днес. Това решение се взе от НАСА и Националната космическа администрация, и даде разрешение да се вземе най-доброто електронно устройство, от астронавтите в космоса.

Има милиони приложения, достъпни от AppStore за iPhone, които позволяват, да се изследва пространството, точно като на земята. Най-успешното и най-доброто устройство на Apple ще придружава астронавтите НАСА в последната си мисия с космическата совалка Атлантис, което предстартово броене можете да наблюдавате директно по CNN./аз го гледам в момента/

i4space.jpg

Това е последната мисия, планирани от НАСА за космическата совалка, която ще носи два модифицирани iPhone за да бъдат използвани за експерименти на МКС (Международната космическа станция). Устройството не е същото което използваме на земята, голямата промяна в това устройство ще бъде, че не ще се захранва от вградена батерия, той ще има външно захранване, за да бъде използван в орбита. Другото важно нещо за този iPhone е, че той не е джайлбрейкнат. :biggrin:

mzlnsiqummj320x48075.jpg

НАСА обяви, една от генералните промени по iPhone е, че е сертифициран да бъдат изпратен в космоса, и да се се използва при нулева гравитация.

Пускането на бележката от NASA се казва:

"Устройство, може да се превърне в стандарт за астронавтите на Международната космическа станция, с различни приложения, които да бъдат използвани за извършване на експерименти, събиране на снимки и да общуват по между си."

Основното приложение, която е инсталирана в тези iPhones се нарича SpaceLab. Целта на това приложение е, че не само ще помогне на астронавтите в тяхната мисия, но също така ще продължи да ги локализира и с най малкото изменение на тяхното местоположение в пространството. Това приложение може да бъде закупен от AppStore за $ 0,99.

Posted on Friday, July 08, 2011

Аlessandros

This post has been promoted to an article

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

NASA не може да си позволи, да се води по модата - трябва да изберат наистина кое е най - доброто. Интересно е да се отбележи, че двата телефона ще бъдат ползвани за съвсем различни неща, както е видно от втората статия в линка на Миро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...