Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Добавяне на част към диск

Blurry

Recommended Posts

55MZu.png

Въпросът ми е как мога да добавя неразпределената част (няма никаква информация на нея) към C или E диск, на които има информация, без да се изтрие нищо?

Редактирано от Blurry
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е препоръчително, обикновено в System Reserved е рикъвъри диска на производителя, от който можеш да спасиш при инцидент ОС. Тия 15 GB са се появили при последващо затриване и делене на харда.

Ако обаче не държиш на това, и целта е икономия на GB (което при тоя размер на харда– около 550GB,да спечелиш още 15 GB е безмислено според мен) – послушай bgdn , или ако инфото, което държиш да спасиш не е извън C, направи C–то System active, и след това– изтрий всички останали дялове, и после надели полученото както ти харесва на отделни партишъни. Това през Computer Managment -> Disc Managment, откъдето си дал шот.

Иначе – при чиста инсталация на Windows, в опцията Fresh Install, но задължително преди да тръгнеш там – горното:направи C–то System active; Оправяш партишъните, и прекъсваш инсталацията.

Най–сигурно е – прясна преинасталация на Win–а, форматиране на диска, делене, както го искаш,и т.н..... Обаче тогава– цялото инфо наново.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@ Blurry, както ти е написал bgdn, при подобно разделение и Acronis Disk Director Suite, не може да ти помогне, дялове се обединяват само ако са един до друг (желателно е втория дял който се добавя към предния да няма информация на него). В твоя случай дяла Unllocated, е така наречения дял за възстановяване на системата(15GB), System Reserved е дялът необходим на Win7 за да бутва, мисля че той винаги трябва да е active, промениш ли го Win7 май няма да стартира (освен ако не ползваш допълнително инсталиран boot loader). Има вариант с Acronis Disk Director Suite да копираш дяловете, да ги завъртиш и преподредиш, за целта ти трябва или нов диск (може и USB), или да разцепиш последния дял, на от зад-напред на дялове равни на тези преди него, за да можеш да ги копираш (рискуваш да загубиш всичката информация, ако нещо сгрешиш). Аз бих копирал цялата важна информация от дял C на дял D, изтриваш с Acronis-а всичко преди дял D и го оставяш не форматирано, след което преинсталация на Windows 7 на празното място, той сам ще си направи дял от 100 MB за System Reserved, и след него на цялото свободно пространство, до дял D, ще си сложи дял C за Win7, а дали цялата тази галимация си струва за 15 GB, сам решаваш.

Редактирано от MacIlian
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите! Реших да си го направя като нова част, защото не ми се рискува да загубя информация.

@MacIlian: На стария компютър бях пак с 7-ца и нямаше System Reserved и си работеше перфектно, и този така (да се надявам в бъдеще да не изневери :biggrin: )

П.П. Jg3CN.png А този Microsoft Office Click-to-Run 2010 дял за какво е и как се маха, ако може? Също така не ми се появява в Disk Management.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Знай също, че на колкото по-малко дялове е разделен харда, толкова по-бързо ще работи той. Така, че по-добре да си беше поиграл малко (разбира се да внимаваш) и да си ги преподредиш, ако толкова искаш тези 15GB в действие, вместо да ги правиш на нов дял.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той мисля, че точно това имаше предвид, как да го направи и дали е възможно без да преинсталира или форматира дяловете...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...