Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

10 причини да се откажем от iPad в полза на MacBook Air


chayanne

Recommended Posts

ipad2v.jpgmacbook-air-vs-ipad.jpg

В последно време iPad се налага като все по-използвано устройство в корпоративния сегмент. Действително ли таблетът е толкова ефективен за изпълнение на професионални задачи или появата му в офиса е продиктувана от модата.

Както пишат eWeek, поддавайки на съвременните тенденции, бизнес потребителите не винаги оценяват обективно възможностите на таблета. В някои случаи оптимален избор за работа се оказва не iPad, а компактния MacBook Air, който има редица функционални преимущества пред набиращия все по-голяма популярност таблет.

MacBook Air има по-голям дисплей

iPad 2(както и неговия предшественик) е снабден 9,7 инчов дисплей, достатъчно голям за таблет. Същевременно диагонала на MacBook Air е 11 и 13 инча, което – може да се каже е първото преимущество пред таблета.

Пълноценна клавиатура

Потребителите на таблета ползват виртуална клавиатура, която не е особено удобна за набиране на обемни текстови докуманти. В случаи, когато дейността налага честа работа с обемни документи или поща, по-подходящ се оказва MacBook Air, снабден с пълноценна хардуерна клавиатура. За корпоративни потребители наличието на удобна клавиатура може да е принципно преимущество.

Mac OS X позволява повече

Операционната система iOS, използвана в таблетите на Apple, се явява една от най-функционалните на пазара. Същевременно, по възможности все пак отстъпва на платформата Mac OS X. MacBook Air благодарение поддръжката на Mac OS X подсигурява на потребителите си всички възможности и приложения, достъпни на традиционните PС.

Повече приложения

До момента iPad може да се похвали с най-голямата колекция от приложения, в сравнение с неговите конкуренти.

И отново отчитайки обема приложения за компютри, достъпни в Mac App Store, ултратънкият ноутбук на Apple получава неоспоримо преимущество пред таблета.

Потребителите на MacBook Air практически не са ограничени в избора си на приложения.

Lion получи мултитъч управление

Мултитъч технологията за управление на iPad се ползва с голяма популярност. Както е известно, до този момент компютрите и ноутбуци на Apple не са снабдени със сензорни дисплеи. Въпреки това, в новата версия на Mac OS 10.7 (Lion) се появи мултисензорно управление, реализирано с помощта на тракпада. Функцията Mission Control, появила се в новата версия на ОС, позволява по-удобна работа с активни приложения.

MacBook Air оправдава цената си

iPad, признат за най-функционално решение на пазара на таблети, не се отличава особено по цена от своите конкуренти. В същото време повечето продукти на Apple, в това число и компютрите, никога не са се отнасяли към категорията достъпни решения.

За сравнение, цената на 11 инчовия MacBook Air в САЩ е 999 $, а моделът с 13 инчов дисплей е 1599 $. Имайки предвид, че когато купуват MacBook Air, потребителите получават мобилността на iPad и функционалност на пълноценен ноутбук. Така цената изглежда напълно оправдана.

Повече памет

Към днешна дата iPad е снабден с SSD-Hard Drive от 16 GB до 64 GB. За пълноценна работа, потребителите желаещи да заменят с таблет своите РС-та се нуждаят от повече памет. В това отношение MacBook Air предлага широки възможности за съхранение на информация. 64 GB е минималният обем памет поддържан от този ноутбук. Както е известно, MacBook Air позволява поставянето на до 256 GB памет.

Поддръжка на FaceTime

Поддръжка на функцията за видеовръзка FaceTime, появила се в смартфона iPhone 4 и новия iPod, се оказа доста популярна сред техните потребители. Знаем, че в първото поколение на таблета тази функция отсъства, но вече във втората версия на устройството този недостатък е отстранен, като с това печели допълнителна привлекателност. Сега FaceTime е достъпна и за потребителите на компютри Mac, като по този начин не може вече да говорим за преимущество на таблета за извършване на видеоразговори.

Мобилност

В най-общ план, разглеждаме iPad и MacBook Air по отношение на тяхната мобилност. В този случай последният в някои отношения има явни преимущества. Дебелината на MacBook Air е 1,7 см, а теглото в зависимост от размера на дисплея, от 1,06 кг до 1,32 кг. Дебелината на новия iPad 2 е 8,8 мм, тегло – около 600 г. На пръв поглед лекотата и компактния размер на таблета се разглежда като преимущество, но в същото време устройството изисква потребителя да борави значително по-внимателно с него, за да го предпази от повреди.

MacBook Air също получава достъп до услугата iCloud

В началото на юни Apple представи новата услуга iCloud. Както бе съобщено, облачната услуга ще е достъпна не само за компютрите МАС, но и за всички iOS базирани устройства. Така погледнато, услугата не дава допълнително преимущество на някое от устройствата, но подсигурява допълнителни възможности на всяко от тях. Въпреки това, появата на тази допълнителна функционалност, както и всички други в MacBook Air, може сериозно да наклони везната за покупка в полза на ноутбука.

Този пост беше повишен в статия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Невероятни глупости са изписани в статията/сравнението и единствената и цел е да кажат на непросветените: Купете си Макбук Еър без да обръщате внимание на цената и няма да съжалявате.

Да, но това може да проработи при хора, които не са пипали Айпад през живота си и в някаква степен са лумпенизирани и зомбирани до толкова, че да хукнат накрая към магазина и да грабнат Еър-а.

В същото време не мисля, че такова сравнение е удачно (между двата продукта) защото ако има 10 души, на които таблета да им върши перфектна работа, ще има също толкова, които да са запленени от "конкурента" му.

Аз лично от 15-ина години мога да кажа, че си позволявам да пробвам всичко (е...или почти всичко) де що ново излезе на пазара. Говоря за технология, а не за марка. От бизнес до бизнес също има огромна разлика, защото ако бизнеса ми е дизайнерски и основно работя с фотошоп и корел за никакъв таблет няма да ми хрумне да пробвам, а камо ли да работя с него. В същото време аз (примера е произволен, но поне е реалистичен) работя предимно с имейли, трябва ми банкиране, браузър и (не на последно място) да е възможно най-малък като размер и тегло компютъра ми. Когато в чантата освен него имам 12 папки, 3 печата, пистолет и 4 комплекта документи я да ви питам аз 1 килограм не е ли от решаващо значение?!?!

Няма да продължавам с изреждането на предимствата на Айпад-а, защото не ми е това целта. На мен и моя бизнес (тоест и на трите ми такива) ми върши перфектна работа и като управление на хората и парите ми, а и в немалко моменти аз и моето семейство сме отчитали предимствата му и като средство за мултимедийно забавление.

Само ще обърна внимание (когато говоря за тъпота на статията) на аудиторията и ще си позволя да акцентирам на следния пасаж, който е изпълнен с противоречие и такова балтавене, че просто не е истина.

В най-общ план, разглеждаме iPad и MacBook Air по отношение на тяхната мобилност. В този случай последният в някои отношения има явни преимущества. Дебелината на MacBook Air е 1,7 см, а теглото в зависимост от размера на дисплея, от 1,06 кг до 1,32 кг. Дебелината на новия iPad 2 е 8,8 мм, тегло – около 600 г. На пръв поглед лекотата и компактния размер на таблета се разглежда като преимущество, но в същото време устройството изисква потребителя да борави значително по-внимателно с него, за да го предпази от повреди.

Последния е по-тежък и по-дебеличък - за MacBook Air иде реч - но забележете как лекотата и компактността на Айпад-а в оцветеното изречение изведнъж незнайно защо се превръща в основния му минус... :blink:

Това, ако не е тъпота, здраве му кажи.

Благодаря за вниманието! :rolleyes:

пп. За да съм обективен да кажа - аз работя (и нямам намерение да спра да го правя) с Айпад-1.

Не знам дали е важно, но да си призная... B)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно си прав, но това все пак е поглед от твоята камбанария. И аз ползвам всякаква техника и за разлика от теб много често ми се налага да нося ноутбук, поради простата причина, че айпада не може да ми свърши съответната работа. Всъщност айпада ми е доста полезен през голяма част от времето, защото е доста по удобно да прегледаш поща или да потърсиш информация в интернет чрез него. От друга страна някак си е тъпо да нося накуп и двете устройства при положение, че само ноутбука ми е 3 кг. без да броим зарядно и т.н. Нямам претенции да съм лумпенизиран, зомбиран и прочее, но погледнато от моята камбанария MacBook Air би могъл да змести и двете ми устройства, когато съм в движение... и да - аз лично доста внимавам как си нося iPad.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

MacBook Air е страхотен, само чакам чичо Стив да благоволи да му сложи подсветка на клавиатурата и моментално се превръща в желана придобивка ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

chayanne, ето за това говорех в моя пост - един е фен на едното, друг е фен на другото. Причините са без значение.

Същото ще се получи, ако пусна тема "10 причини да се откажем от Мерцедес E-класа в полза на Мерцедес GL".

И да, естествено изказвам мнение и го провъзгласявам от моята камбанария. Ти от твоята, Пешо от неговата и т.н. Обърни внимание все пак на следната част от поста ми:

...ако има 10 души, на които таблета да им върши перфектна работа, ще има също толкова, които да са запленени от "конкурента" му...

Изказах своето мнение и спирам до тук. В спорове не ми се влиза, а и са леко безмислени. :smile:

пп. Всъщност не разбрах едно: написаната тема е твое мнение или си го копирал отнякъде и просто ни го споделяш?!?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бих се изненадал от себе си ако седна да измислям подобни теми ей тъй за спорта:D , а и не робувам на марката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама какво го го нападнахте Chayanne?!

Гарантирано големите глупости се изписаха от вас.

Много хубава статия. Хванахте се за една неточност - ок. В оригинала, авторът казва, че ipad е по-лек и тънък, но по-незащитен от еъра и затова трябва да му се слага протектор на екрана, ако ще го размотаваш насам натам. Което си е самата истина.

Невероятни глупости са изписани в статията/сравнението и единствената и цел е да кажат на непросветените: Купете си Макбук Еър без да обръщате внимание на цената и няма да съжалявате.

Да, но това може да проработи при хора, които не са пипали Айпад през живота си и в някаква степен са лумпенизирани и зомбирани до толкова, че да хукнат накрая към магазина и да грабнат Еър-а.

И бихте ли ми обяснили кой печели от тази злостна заблуда, в чийто коварен капан попадат всички тъпи, зомбирани и непросветени?! Кой печели от това, ако тъпака Х си купи Еър, а не iPad?!

Май ви е напекло слънцето повече тези дни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

gorgior, той адаша се е стегнал да не се аргументирам относно глупостите и по другите точки, освен тази, която съм цитирал. :biggrin:

Затова така е малко нервничък, а и все пак контрааргументите ми той ги приема лично, защото видно е фен на MacBook Air. Забележи и коя част на поста ми цитира - припозна се явно в зомбираните, та рипна на хорото... :tease3:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Algor, с цялото ми уважение към теб, но огромни глупости си написал. Нечовешки :tooth:

И рипнах на хорото, не защото съм се припознал, а защото омаловажи усилията на Chayanne.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хайде да си довършим спама, пък после лично ще се самобичувам и ще си изтрия глупостите.

Как реши, че съм омаловажил труда да момчето?!?!

Напротив - попитах го дали написаното е негово мнение или копирано, а през цялото време виж за какво говоря - за материала, а не за автора на темата. Респективно и дума не съм обелил за Chayanne.

Да не говорим, че е в реда на нещата когато се копира нещо от някой/от някъде, да му се уважава труда (без значение колко са умни или глупави писанията) и в края на поста да се посочи източник.

Съгласен?

И за протокола държа да се отбележи, че мое и да се "поплюем" (или да се опитаме да се оплюем), ма нема да се изложим. :yahoo:

Тоест дори и да играеш хоро, пак те уважа`ам...хлъц :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Офф: Деде, 11" - ката няма ли подсветка? Аз съм ползвал стария 13" и си има :huh:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да използвам твоите методи:

Невероятни глупости са изписани в статията/сравнението и единствената и цел е да кажат на непросветените: Купете си Макбук Еър без да обръщате внимание на цената и няма да съжалявате.

Да, но това може да проработи при хора, които не са пипали Айпад през живота си и в някаква степен са лумпенизирани и зомбирани до толкова, че да хукнат накрая към магазина и да грабнат Еър-а.

Кой има полза да лъже лумпените?! И кой печели от това някой да избере Еър пред Айпад?!

В същото време не мисля, че такова сравнение е удачно (между двата продукта) защото ако има 10 души, на които таблета да им върши перфектна работа, ще има също толкова, които да са запленени от "конкурента" му.

Това е още по-голям нонсенс. Не е удачно сравнението, защото за всеки от тях има мераклии!?!?!? А кога е удачно едно сравнение м/у два продукта. Когато единият върши работа на 100 човека, а другият на 0....Абсолютен нонсенс.

Аз лично от 15-ина години мога да кажа, че си позволявам да пробвам всичко (е...или почти всичко) де що ново излезе на пазара. Говоря за технология, а не за марка. От бизнес до бизнес също има огромна разлика, защото ако бизнеса ми е дизайнерски и основно работя с фотошоп и корел за никакъв таблет няма да ми хрумне да пробвам, а камо ли да работя с него.

Това е пасаж, който следва да разкрие пред публиката твоите експертни познания, натрупани от дългия ти потребителски опит, увлечението ти към новите технологии и добрите финансови възможности следствие на успешния ти бизнес. Тоест, тази част ще придаде необходимата тежест и достоверност на разсъжденията ти.

В същото време аз (примера е произволен, но поне е реалистичен) работя предимно с имейли, трябва ми банкиране, браузър и (не на последно място) да е възможно най-малък като размер и тегло компютъра ми. Когато в чантата освен него имам 12 папки, 3 печата, пистолет и 4 комплекта документи я да ви питам аз 1 килограм не е ли от решаващо значение?!?!

Би ли ми обяснил, ако някой ползва електронно банкиране, айпада съвместим ли е с повечето банкови сертификати и как се справя например с usb серт.

За лимитациите на брауезера и на електронната поща няма да се спирам обстойно. Би следвало всеки да е наясно.

Ще пропусна и подвеждащия "1кг" (защото не е такава разликата) и факта, че си въоръжен ;)

Няма да продължавам с изреждането на предимствата на Айпад-а, защото не ми е това целта. На мен и моя бизнес (тоест и на трите ми такива) ми върши перфектна работа и като управление на хората и парите ми, а и в немалко моменти аз и моето семейство сме отчитали предимствата му и като средство за мултимедийно забавление.

Не видях дотук никакво "израждане" на предимства, освен невярната разлика в килограмите.

Само ще обърна внимание (когато говоря за тъпота на статията) на аудиторията и ще си позволя да акцентирам на следния пасаж, който е изпълнен с противоречие и такова балтавене, че просто не е истина.

Последния е по-тежък и по-дебеличък - за MacBook Air иде реч - но забележете как лекотата и компактността на Айпад-а в оцветеното изречение изведнъж незнайно защо се превръща в основния му минус... :blink:

Това, ако не е тъпота, здраве му кажи.

Благодаря за вниманието! :rolleyes:

Това е неточност на превода, която вече обясних, но за пълнота ще напиша пак. В оригинала се казва, че айпада е по-тънък и лек, но по-незащитен и следва да му се слага скрийн протектор. Докато еъра без проблем ще издържи влаченето насам натам.

Поздрави и без офенс и лоши чувства ;)

Офф: Деде, 11" - ката няма ли подсветка? Аз съм ползвал стария 13" и си има :huh:

Нямат дедовото...и 11 и 13 са без. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако трябва да използвам твоите методи:

Кой има полза да лъже лумпените?! И кой печели от това някой да избере Еър пред Айпад?!

Познай кой има полза хората да купуват по-скъпите продукти, а не по-евтиния. Колко са тези, които имат цялата гама - и лаптоп и айпад и аймак и ай-ай-ай...?!?!

Това е още по-голям нонсенс. Не е удачно сравнението, защото за всеки от тях има мераклии!?!?!? А кога е удачно едно сравнение м/у два продукта. Когато единият върши работа на 100 човека, а другият на 0....Абсолютен нонсенс.

Не ме разбираш нарочно или без да искаш?!?!

Не е удачно сравнението, защото едното е таблет, а другото е лаптоп или компютър или MacBook Air - както ти харесва. Когато се сравняват два продукта, нека са поне в една категория - има теми из форума, поразрови се.

Това е пасаж, който следва да разкрие пред публиката твоите експертни познания, натрупани от дългия ти потребителски опит, увлечението ти към новите технологии и добрите финансови възможности следствие на успешния ти бизнес. Тоест, тази част ще придаде необходимата тежест и достоверност на разсъжденията ти.

Експертни познания?!?! Аз?!?!

Абсурд!

Хората, които ме познават (от форума имам предвид) могат да ти потвърдят как се изказвам за себе си и познанията в областта на технологиите - абсолютен профан съм си или просто един консуматор. Просто не се затормозявам с неща, които не са ми необходими.

Но да - придават тежест, защото са мое собствено мнение, а не цитат на някаква статия. И колкото и да са ми бледи и оскъдни познанията, все пак са мои, а аз изразявам мое мнение (това не знам защо никой не го чете).

Би ли ми обяснил, ако някой ползва електронно банкиране, айпада съвместим ли е с повечето банкови сертификати и как се справя например с usb серт.

За лимитациите на брауезера и на електронната поща няма да се спирам обстойно. Би следвало всеки да е наясно.

Ще пропусна и подвеждащия "1кг" (защото не е такава разликата) и факта, че си въоръжен ;)

За повечето сертификати не знам и не ме интересува - говоря само за и единствено за моя.

Малко ли е?

Вие сте експертите и ще се произнесете за кои става и за кои не.

Лимитация на електронната поща? За какво говориш, ако не е тайна?

Аз не работя с ЦРУ и не се лимитирам с нищо. Изпращам и получавам всичко, което ми трябва и ми е достатъчно. Нямам идея ти какво визираш в кой филм влизаш...

Относно теглото - ок, ще се прецизирам. От 1,32 кг до около 600 грама са си приблизително 700-800 грама. Но си прав, че не е килограм де - прости опита ми за заблуда.

Оръжието го споменавам просто като тежест, а не като гъзария или простотията да се фукаме с такива неща.

Жалко е, че го приемаш по този начин.

Не видях дотук никакво "израждане" на предимства, освен невярната разлика в килограмите.

Напротив - не ги видя, защото не искаше. В петте области на работата ми (да ги изреждам ли пак?) е перфектен, плюс по-лек, плюс по-компактен, плюс удобството да го размятам където и както си искам, плюс мултимедийните му възможности, плюс най-богатата гама от приложения, плюс издръжливостта на батерията, плюс това, че не се налага всеки път да ръгам мобилни интернети, да се свързвам, конектвам и т.н.....

Това не стига ли?

Тази неточност на превода, която вече обясних, но за пълнота ще напиша пак. В оригинала се казва, че айпада е по-тънък и лек, но по-незащитен и следва да му се слага скрийн протектор. Докато еъра без проблем ще издържи влаченето насам натам.

Ти от колко време размяташ Айпад-а, че знаеш кое как е и от какво се нуждае за да се предпазва?

Моя след няколко дни навършва една година и Alxx нека ти каже колко е олющен, скапан, смачкан и т.н. и да ти сподели дали изобщо има някакъв протектор защитен...

Ако иска де...

Поздрави и без офенс и лоши чувства ;)

Вече няколко пъти се изказах по въпроса с лошите чувства и не мисля повече да го дъвчем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ау...к'во направихте вие бре? :D

Моето скромно мнение ще е кратко: да, air-ът е почти пълноценен компютър, но тъй като си имам лаптоп - ще взема айпад. Удобен е за мултимедиа/нет навсякъде.

А, отделно мисля, че да поставяш на кантар устройства които попадат в напълно различна категория си е чиста глупост. Що ли си мисля, че продажбите на новия еър не вървят?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Амчи и аз туй говоря от самото начало, ама хайде отговорих на туй-онуй, че да има хляб и зрелища за аудиторията.

От година съм изхвърлил всякакви лаптопи и компютри (изключая домашния - няма да казвам какъв е по технически причини :biggrin: ) и се чувствам перфектно с Айпад-а. Това е моето средство за комуникация и за връзка със света, а да не говорим, че и клавиатурата му е с подсветка :tease3: и си прая с него квот си искам.

Туй-то. :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Влошаваш позицията си...все повече ще се оплиташ :)

Познай кой има полза хората да купуват по-скъпите продукти, а не по-евтиния. Колко са тези, които имат цялата гама - и лаптоп и айпад и аймак и ай-ай-ай...?!?!

Искаш да кажеш, че това е поръчкова статия на Apple и те плюят по айпада си, за да си продават еъра - човече, това е много, ама много....нонсенс

Не е удачно сравнението, защото едното е таблет, а другото е лаптоп или компютър или MacBook Air - както ти харесва. Когато се сравняват два продукта, нека са поне в една категория - има теми из форума, поразрови се.

Това каква категория са в този форум е несериозно като доказателствена тежест, само прочети хилядите пазарни анализи, как таблетите изяждат пазарния дял на нетбуците и ще разбереш, че двата продукта са позиционирано толкова близко, че се припокриват. Затова се конкурират, затова и е удачно да се сравняват и както виждаш ги сравняват не само в този форум ;)

За повечето сертификати не знам и не ме интересува - говоря само за и единствено за моя.

Малко ли е?

Безкрайно, пренебрежимо малко. Това е на принципа на Вуте, който казва - какви 5% съкращения, ако мен ме съкратят това си е 100%". Мисля, че се опитваме да правим някакво разумно, обективно сравнение на два продукта. Темата не е - "Съвместим ли е айпада със сертификата на Algor?" ;)

Напротив - не ги видя, защото не искаше. В петте области на работата ми (да ги изреждам ли пак?) е перфектен, плюс по-лек, плюс по-компактен, плюс удобството да го размятам където и както си искам, плюс мултимедийните му възможности, плюс най-богатата гама от приложения, плюс издръжливостта на батерията, плюс това, че не се налага всеки път да ръгам мобилни интернети, да се свързвам, конектвам и т.н.....

Това не стига ли?

Вече има опит за "израждане". Преди нямаше.

Относно теглото - ок, ще се прецизирам. От 1,32 кг до около 600 грама са си приблизително 700-800 грама. Но си прав, че не е килограм де - прости опита ми за заблуда

И пак заблуждаваш, защото премълчаването е вид заблуда. 11" еър тежи 1.06, което е точно 406 грама!

Ти от колко време размяташ Айпад-а, че знаеш кое как е и от какво се нуждае за да се предпазва?

Моя след няколко дни навършва една година и Alxx нека ти каже колко е олющен, скапан, смачкан и т.н. и да ти сподели дали изобщо има някакъв протектор защитен...

Ако иска де...

Откакто излезе имам айпад, но не това е въпроса. Нито дали ти си успял да счупиш твоя. Въпросът е, че отпред е стъкло и има по-голяма вероятност да се счупи, надраска и прочие, отколкото затворения еър. Затова автора казва, че е необходим протектор.

П.С.

Не само, че са много близки двата продукта, но плановете на Стив са да ги слее в едно - и като хардуер и като ОС. Помнете ми думите.

П.С.

А за тези дето продължават да си мислят, че е глупаво да се сравняват, линк към морето от сравнения.

Сега е момента да се посмеете над хилядите тъпаци и да благодарите на Бог за вашия интелект

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%22ipad+vs+macbook+air%22&oq=%22ipad+vs+macbook+air%22&aq=f&aqi=g-L10&aql=&gs_sm=e&gs_upl=12578l15472l0l2l2l0l0l0l0l169l304l0.2l2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се иска да ви развалям хубавия спор, ама защо взехте текста като някакво послание. Просто ми се видя интересна статията, затова и я постнах. Приемам забележката на algor за споменаването на произхода на статията, но просто след превода не си спомних откъде я бях копирал :unsure:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Офф.....в голяма дилема ме "пуснахте"... :scratch:

Сега Еър-че ли да взема, или Айпад 2....ще помисля още, цели 2 бири време....

То е ясно че парите ще отидат все на едно и също място....в джоба на SJ.....

Та що не си взема един iMac....(Aveliky е виновен, той ме запали с онова чудо в сервиза :naughty3: )

Я вземете и се стегнете....

Всеки може да посочи 10 причини да се откаже от iPad в полза на MacBook Air.

Респективно, всеки може да посочи и 10 причини да се откаже от MacBook Air в полза на iPad.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

naidenoff - Нещо бъркаш. Аз причини за откази и покупки не съм давал.

Имаше една преведена статия, по мое скромно мнение добре написана и караща да разсъждаваш. След нея дойде мигновено ред на капацитетите, които я определиха като най-голямата световна глупост, а тези които си купуват еър за тъпаци, зомбита и прочие.

Така че, моля те, не ме слагай "у кюпа"

П.С.

Лека на всички! Добър спор за събота вечер!

Който остана доволен от зрелището да направи дарение към форума :tease3:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Деде че кой говори за теб...Прочетох мненията на всички и се аргументирах с бутона Благодари.

Винаги когато се опре до Windows базирани системи, предпочитам да чуя мнението на Anthony като капацитет и ерудит.

Относно Mac OS X има две-три мнения важни за мен..Твоето, на Aveliky и на johnnybravo

Другото е чешане на пръстите...

Глупаво е, че поради липса на поредния iPhone-Android убиец... взехте разпалено да спорите..."аджаба" кое е по-най....MacBook Air или iPad .

Едното е таблет , другото преносим компютър...

Колкото и да си чешаме пръстите....скоро таблетите няма да вземат превес над компютрите.

Ако съм човек който е постоянно в движение....и не изисквам хардуерна и софтуерна мощ, то таблета е моето устройство.

За някой потребители, преносимият компютър е идеалното устройство...и не може да се замени от таблет.

И двата продукта на Apple са намерили своята ниша от потребители от различен сигмент, и всеки един от тях може да съпостави своите плюсове и минуси.

Абе то че трябва да има "опозиция"...трябва...ама тея не бяха ли от една порода....

По-забавно ми беше с iPhone убиеца....там знаех кой е врагъ :tease3:

p.s И на 2-ри да кажеш по-бира....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:cheers:

Ще те почерпя, разбира се. Такава реклама ми направи :))))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Такъв спор(всеки със своите аргументи), определя понятието "форум". ;)

При аргументирана дискусия печелят всички, а при обикновеното спамене - ех...

П.П. Много говоря май, "социалната мрежа" взе превес - оная, шуменската :tooth:

Наздраве на всички!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво Наздраве... Като вече и без него останахме... :cheers:

В спора се ражда истината....са казали древните....а в социалната мрежа се раждат хейтърите (анимационните герой)...съм казал ...моя милост....мерси.. B)

Alxx: Мдам, мразя "Загорка" :tooth:

Naidenoff: Еее... като няма "Габровка" :tease3:

Редактирано от naidenoff
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За мен нещата са несъпоставими, както каза ammcfc: "едното е таблет, а другото е лаптоп..." или "10 причини да се откажем от мотоциклет в полза на лек автомобил." Аз съм притежател и на двете устройства и мога да ви уверя, че ако трябва да избирам между двете, бих избрал MacBook Air и причините са много повече от 10. Предполагам, че доста от участниците в спорa не са работили с новият MacBook Air, моят е с 2.13GHz процесор, 4GB RAM и 256 GB SSD и е меко казано бърз. Имах и предния MacBook Air, но разликата с новия е огромна. :) Операционната система се зарежда за ~10 секунди. Заради хотелския софтуер, с който работим, съм му инсталирал parallels desktop, където има един Windows 7. Windows-a работи по-бързо като виртуална машина на Mac-а от колкото в нас на десктопа :) iPad-а също е нещо много удобно, но към момента няма как да ми замести лаптопа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

johnnybravo, абсолютно те подкрепям! Аз съм също с air, но с по-слабия - 1.86 GHz, 2 GB Ram, 128 GB SSD - за мен няма по-удобен лаптоп! На мен ми трябва основно за лекции и просто е мега удобен - лек и достатъчно компактен, а в същото време си е достатъчно мощен. Като цяло на средностатистическия потребител не му трябва много повече според мен - музика, филми, интернет, текстообработващи програми. Иначе и аз съм боднал един Windows - през VMWare Fusion съм сложил Win XP SP3 и върви перфектно (налага ми се да го пускам само три-четири пъти в месеца, но това е друга тема). Виста или 7-ца не посмях, заради рамта.

Колкото до iPad - готина джаджа е, но заради липсата на хардуерна клавиатура няма как да ми върши работа. Имаше един-двама колеги, които се появяваха с iPad-и на лекции, но там през цялото време се цъкаше Angry Birds. :D

Така че кой от каквото има нужда. Мен няма начин някой да ме убеди да махна air-а и да взема iPad - ако ще и 1 000 причини да изкара. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...