Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Как да инсталирам и настроя Bootcamp под Snow Leopard?


apple_iphone

Recommended Posts

Здравейте!Вчера чрез bootcamp инсталирах Windows 7 на моята машинка след което я махнах.Сега имам само една операционна система на Imaca си и тя е MAC OS X Snow Leopard с версия 10.6.1,но всеки път щом го пусна не ми зарежда мака,а ми влиза в bootloadera и ми пише да вкарам диск за да се инсталира ОС.За да ползвам МАКА си трябва при пускане на натисна alt бутона и ми дава опция да зареда партишъна Macintosh HD на който и се намира Snow Leopard.Та въпроса ми е как мога да го направя като преди без да натискам нищо направо да ми зарежда снежкото?Благодаря на всички предварително :) !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

отвори отново буткамдa асистанс, и премахни партетицията на уйндоус, не си го спомянам как изглеждаше но е адски лесно, но при положение, че си качвал уйнбоз независимо дали си я изтрил или ти стой от асистатнса има само една цъканка и диска си става един дял пак и няма повече да те тормози при зареждане....ако случайно се чудиш, като го отвориш направи един скрншот и ми го прат на скайп:

webandsoul.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

мини и през преференс, стартапдиск, избери мак ос, после ристарт и си готов...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Имам Imac 24 inch 2.66 Ghz .От къде мога да намеря драйвери за него да работи на Windows 7?Смисъл за лан картата,Wi-Fi,Видео картата и др. .Идеята ми е да инсталирам операционната система на Майкрософт защото ми изгоря захранването на Xbox360 и чак след една седмица ще имам ново,а много ми се играе през почивните дни Need For Speed Shift .Моля някой да ми даде линк към тези драйвери за Imac ми както и мнение дали става за тази цел.Видео картата му е Geforce 9400.Благодаря предварително :rolleyes: !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Използвай диска в комплекта (първия) и инсталирай BootCamp под Windows. Оправя всичко, дори Apple Remote-а работи. F-командите също се запазват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дискът който беше с Imac или този със снежкото?Значи сега да инсталирам Windows 7,след това да го стартирам и да инсталирам bootcamp само,че над него чрез първия диск в комплекта заедно и със самата операционна система MAC OS X Leopard?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стартираш си BootCamp под MacOS. Разделяш си диска правиш си дял за Windows и след това следва рестарт и инсталацията на Windows от DVD-то. После имаш 2 ОС (Mac и Win). Windows-a ти е чист няма драйвери и т.н. Слагаш си DVD-то на MacOS под Windows и на него има драйвери цял пакет с autorun за инсталация. Както каза колегата, след инсталация ще имаш всичко дори визуалните контроли на клавиутарата и eject бутона й.

Това е с две думи :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре това го разбрах!Благодаря за което :rolleyes: !Само още нещо не схванах-Кой диск трябва да вкарам на MAC OS X Snow Leopard защото е 64 битов както и Windows 7 или този който дойде с Imaca ми (MAC OS X Leopard) ?Те са два диска в комплекта на Ябълката ми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На всеки диск с MacOS има компилация от драйвери за Windows. По принцип по-новите версии на MacOS идват с по-нови драйвери и за Windows. Аз използвам примерно дисковете от един MacBook Air и не съм имал проблем до сега.

1) Имаш драйвери и на двата диска 2) Драйверите на Snow Leopard-а може би са по-нови 3) Най-вероятно Windows 7 ще иска по-новите драйвери :rolleyes: 4) Windows е не много логична OS, което означава че и най-новите може и да не тръгнат на седмицата, но за тази цел винаги има интернет, ако не стане търсиш/намираш/теглиш ;)

Успех

p.s. offtopic: Да имаш MacOS и да слагаш Windows (било то и за "яка" игра) това няма да го разбера и след 2 живота. Не ме учудва по принцип от 100-тината клиенти които са си взели Mac от фирмата където работя само двама го ползват, другите имат dual OS, като 80% от тях никога не са пускали MacOS след като машината им напусне офиса ни. Как разбрах ли, по обаждания след 8 месеца ползване "Абе кой бутон се задържаше в началото да се пусне MacOS, че ми дойде един авер на гости и искам да му покажа че го имам (macos-a)"... и това на перфектен MacBook Pro 17... е това сме ние българите :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ме разбирай погрешно аз мразя бозата и съм много против нея,но една,две седмици без кашона ми ще са ужас :cry: .Хубаво че най-добрият ми приятел и той има Xbox360 и тези дни като има възможност ще играем на него.Другото нещо за което ми трябва бозицата е Update и прифлаш на Xboxa си защото Firmware му е стар вече и не мога да подкарам новите игри на него.След като направя тези неща моментално ще махна Winboz от хард диска си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така или иначе борбата с Windows e трудна, така че се опитваме да помогнем дано станат нещата както си ги планувал. А иначе и аз съм на този компютър с Windows :rolleyes: няма как.

Иначе се надявам ди си заделил достатъчно място за начинанието. Windows 7 + Shift + swap и.т.н. едно 30GB ми се върти в главата минимум. Аз подобно решение Windows 7 + WoW в 45GB не успях да го натикам, сметките показваха че ще ми е нуждо по-малко, но както казах и в първия пост Windows не е много логичен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да заделих достатъчно място за седмицата- 81 Gigabyte .Инсталирах го,но като вкарам дискът от MAC OS X Leopard ми казва,че този компютър не поддържа bootcamp x64 .Какво да правя?От къде да намеря драйвери в такъв случай?

Grievous:

Цитати...цитати...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...