Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Google+ е името на най-новата социална мрежа


tonygti

Recommended Posts

image-176E_4E0A3A85.jpg

Google представи пред света тайния си проект за нова социална мрежа, която трябва да се противопостави на лидера Facebook. Името на новия проект е Google+ и той ще комбинира в едно всички останали услуги на информационния гигант, превръщайки ги в част от гигантската социална мрежа, информира Mashable.

Няма как да се пропуснат многото прилики с Facebook, но не може да се отрече, че не е необходимо при всеки нов проект да се открива топлата вода. Google+ ще притежава горна лента за управление, подобна на тази във Facebook. Информацията за новостите ще излиза с червени цифри, които се променят когато възникне ново събитие.

Първите значителни разлики между Facebook и Google+ се откриват при тъй наречените кръгове или Circles+. Фокусът на новата социална мрежа не е в споделянето на информация с огромно количество хора. Потребителят може да споделя различни текстове, снимки и видеоклипове със своите социални кръгове, които варират между приятели, колеги, семейство, съученици и други. С помощта на HTML5 човек може да разпредели за секунди хората от своя списък между различните социални кръгове.

A840_4E0A3A47.jpg

С помощта на функцията Sparks се улеснява максимално споделянето на интересни статии, клипове и снимки с другите приятели от социалните кръгове. Системата разчита на автоматичен алгоритъм, който черпи информация от различните услуги на Google и ви предлага неща, които вероятно ще ви заинтересуват.

Все още е рано да се правят заключения, но Google+ изглежда интересно и многото прилики с Facebook могат да се окажат ключови за успеха на новата социална мрежа.

До дългоочаквания проект на Google все още няма свободен достъп и той е пуснат за тестове сред ограничен кръг от потребители.

Който е с gmail акаунт да пробва да се логне от този адрес: https://plus.google.com/ и да пише, мисля, че няма проблеми :)

Източник: kaldata.com

Редакция: tonygti

П.П. Започва се... :biggrin:

Този пост беше повишен в статия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хехе, Гугъл доста добре са го замислили това. Дано има повече успех от Buzz, Wave etc. cool.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чудесна новина :) Макар не съвсем новина. Колкото повече, толкова повече!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Конкуренцията е хубаво нещо винаги трябва да е има, но тук проблема е, че вместо всички познати и приятели да са ти под ръка на едно място всички се регистрират навсякъде <_<

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми те ще почнат да се регистрирват и в Google, но ще продължат да си джиткат и във Facebook и което се окаже по-добро, там ще останат повечето хора...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това хич няма а е интересно първите да не кажа голяма дума ама 1-2 години поне. На Facebook му трябваше бая време, че да навлезе в България масово.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ammcfc, нещо не се виждам в списъка, направи актуален screenshot :)

edit: За момента поканите не са активни,

post-8-0-40994700-1309505187_thumb.jpg

но има хитринка, трябва да споделите мнение с някой от контактите си и той ще може да се регистрира за да види споделеното мнение. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Който е с gmail акаунт да пробва да се логне от този адрес: https://plus.google.com/ и да пише, мисля, че няма проблеми :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

neol23, при мен е различно:

post-8-0-93996300-1309523340_thumb.png

Но за всеки случай съм ти споделил едно мнение. Провери си пощата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В redmondpie.com има инструкция за получаване на покана,ама не мога да я изпълня.Моля една покана на antonovsot (at) gmail (dot) com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами сега? Логна ме, но трябва Aveliky да пипне нещо май...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти gmail acc. :)

Още е в тестов режим и е само за gmail потребители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, домейнът си е нашият, но е хостнат от джи-мейл и профилът ми е именно такъв.

С него се логвам навсякъде в тяхната мрежа, вкл. в ютюб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не става за корпоративни пощи ;) Все пак е социална мрежа :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тайванци оприличиха Google+ с кутията на Пандора

google_plus.jpg

Тайвански зевзеци направиха специален видеоклип, който илюстрира опитите за влизане в социалната сфера, които е предприемал информационният гигант Google до момента. Те са представени в хронологичен вид и са събрани в рамките на една минута, информира Mashable.

Неуспешният проект Buzz в анимацията е показан по доста оригинален начин. Човек, който подозрително много прилича на Марк Зукерберг, шпионира жена, която си взема душ. В един момент обаче, жената вижда мъжа и се разпищява. Един от основните недостатъци на Buzz беше, че погазваше грубо неприкосновеността на хората, факт, който накрая си признаха и самите ръководители на Google.

Социалният проект Wave пък е илюстриран с помощта на сърфисти, които обаче не се справят с вълните и падат от сърфа още преди да са влезли навътре в морето. С тази метафора авторите на клипа илюстрират това, че почти никой не разбра каква е идеята на Wave и как трябва да се ползва въпросната услуга.

Най-голямо внимание е отделено на новия проект Google+. Той е представен като кутията на Пандора, от която на свобода излизат кръговете с контакти, които позволяват на потребителите лесно и бързо да пускат до приятелите си информация, която не биха искали да споделят със своите роднини и обратното. Така се избягват неловките ситуации.

За хората, които не разбират китайски, в клипа има вградени субтитри на английски език. Анимацията е създадена от Next Media Animation.

Източник: kaldata.com

:tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Липсата на вградена търсачка е една от слабите страни на Google+

google_plus.jpg

Социалната мрежа Google+ е проектирана така, че да минимизира шума в информационния поток, като това става възможно с употребата на кръговете от потребители. Според Бен Пар от Mashable обаче, това не е достатъчна мярка за повечето потребители. Той е опитал да анализира някои от слабите страни на новата социална мрежа.

Една от най-противоречивите функции в Google+ е системата, която повдига нагоре всички дискусии, в които има нови мнения. Забелязват се и проблеми със свиването на отделни информационни нишки, в които има много съобщения.

По мнение на много потребители, в Google+ има спешна нужда от въвеждането на опция, която да изобразява най-отгоре популярните дискусии. Това е характерна за конкурента Facebook функция, но явно е доста важна за потребителите.

Въпреки че основната дейност на Google е свързана с търсенето на информация, в социалната мрежа на компанията няма възможност за търсене сред публикациите. Към момента това не е особено важно, тъй като няма кой знае какъв обем от информация, но след месеци нещата ще стоят по съвсем различен начин.

Мнението на един от потребителите по въпроса е:

„Трябва да кажа, че е странно как компания, която е известна като Кинг Конг в търсенето на информация пуска социална мрежа, в която няма вградена търсачка. Това е доста учудващо.”

Напълно възможно е много от проблемите, с които се сблъскват потребителите, имащи достъп до тестовата версия, да бъдат разрешени още преди официалния старт на социалната мрежа Google+

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Google+ е готов да копира приятелите ви от Facebook

Стартираната преди няколко дни от компанията Google собствена социална мрежа Google+ вече се готви за стремително нарастване за сметка на своя основен конкурент - Facebook. Появи се разширение за браузъра Google Chrome, което позволява на всеки потребител лесно да прехвърли своите приятели от мрежата на Марк Зукърбърг в Google+.

Засега Google+ все още работи с покани и в тестов режим, като е достъпна само за ограничен кръг потребители на услугите на Google. Независимо от това, повече от 17 000 потребители вече са свалили новото разширение за браузъра Chrome. Подобен интерес към възможностите за копиране на приятели от конкурентната социална мрежа обаче карат твърденията на някои експерти, че Google+ едва ли ще набере дори половината от повече от 700-те милиона потребители на Facebook, да изглеждат доста вероятни.

Разширението за браузъра Chrome носи името Facebook Friend Exporter. Негов автор е сътрудникът на компанията Research in Motion (производител на смартфоните Blackberry) Мохамед Мансур. Facebook Friend Exporter събира информация за всеки Ваш приятел във Facebook и създава файл с получените данни, годен за импортиране в Google+. Процесът на създаване на файла протича доста бързо: като пример, информацията за 150 приятели се обработва за половин час, тоест се обработват по петима приятели в минута.

Разширението не пренася контактите директно в страницата на потребителя в Google+ - то просто ги прави достъпни в списъка с контакти в Google, след което те могат да бъдат прехвърлени в услугата Circles на Google+. Журналисти от портала pcworld.com отбелязват, че Facebook Friend Exporter невинаги работи стабилно - много от потребителите са забелязали зависвания по време на процеса на копиране, което понякога е ставало причина за аварийно завършване на работата на браузъра. Въпреки това, няма съмнение, че Мохамед Мансур ще се постарае в близко бъдеще да направи работата на разширението по-стабилна.

image-F735_4E12F366.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...