Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

TSMC ще прави А6 чиповете на Apple?


Kontrero

Recommended Posts

102032_375_282.jpg

Тайванският електронен производител TSMC е стартирал пробно производство на следващото поколение А6 чипове на Apple, съобщи Ройтерс, като се позова на информирани източници.

Ако слухът се окаже верен, това би означавало, че Apple e стартирала процес на преориентиране от традиционния си доставчик на чипове Samsung Electronics.

В петък (15 юли) източникът съобщи, че решението дали TSMC ще получи реалните поръчки за производството на чиповете ще зависи от капацитета на производство и броя на чипове на партида, които са без производствени дефекти.

Пред Ройтерс говорителката на TSMC Елизабет Сън отказа да коментира слуховете.

В миналото анализатори и различни източници също са съобщавали, че TSMC ще произвежда част от процесорите н Apple. Сегашните слухове твърдят, че най-вероятно производството на чиповете ще започне следващата година.

Всяка поръчка за TSMC, която е най-големият производител на чипове в света от типа контрактор, ще бъде сериозен удар по Samsung. В момента корейската компания е единственият производител на чиповете А5, които се поставят в iPad 2.

В последно време обаче Apple подава сигнали, че иска да намали сътрудничеството си със Samsung, която е един от най-сериозните ѝ конкуренти на пазара на смартфони и с която американския гигант води ескалиращи съдебни битки за правата върху различни патенти.

Анализатори коментират, че TSMC е очевидния кандидат, който би спечелил бизнеса с процесорите на Apple в краткосрочен период, след като компанията отдели 7,8 млрд. долара за капиталови разходи за тази година. Парите бяха похарчени за модернизация на използваните технологии и добавяне на производствен капацитет.

Не е за пренебрегване и фактът, че TSMC има и богат опит с ARM-архитектурата, върху се базират мощността и ефективността на на мобилните чипове на Аpple.

Source: iNews.bg

Този пост беше повишен в статия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...