Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

10 причини да изберете iOS вместо Android


alessandros

Recommended Posts

thumb640x320iosvsandroi.jpg

Обичаме и двете мобилни системи, затова „битката на титаните” продължава във втори рунд.

Изтъкнахме предимствата на Android в предишната статия, а сега ще ви покажем нашия топ 10, в който iOS го превъзхожда. Истински привърженици сме на Android, което вероятно е станало ясно досега. Въпреки всичко посочено в тази статия, както и в предишната, искаме да бъде ясно, че iOS не притежава някакво смазващо предимство спрямо Android или обратното. Двете системи имат своите плюсове и минуси, а и все пак примерите в статиите са базирани на лични мнения и предпочитания. Но винаги е най-добре да погледнете от всички страни това, което използвате, защото то всъщност може и да не е най-доброто, което да препоръчате на приятелите си.

iTunes – магазин за музика

Докато iOS още не ви позволява да синхронизирате безжично, все пак можете да използвате Wi-Fi или друг вид интернет връзка, за да сваляте музика, филми и книги в движение. Без помощ та на Amazon, Android OS все още не може да ви предостави своя собствена „библиотека”, а Apple ви дава достъп до изключително голяма база забав ления, и то само с няколко клика. Просто за момента няма по-добър вариант за покупка на медия през вашето мобилно устройство.

AirPlay

Има няколко алтернативи за приложението на Apple – AirPlay, но никоя от тях не работи толкова елегантно и интуитивно. Това приложение изглежда малко ненужно, особено ако нямате други Apple устройства, но всъщност винаги можете да промените тази ситуация. Видеостриймът наистина работи добре и не смятаме, че ще намерите по-добро решение в Android.

10appleapplications.jpg

Find My iPhone

E, истината е, че можете да инсталирате и друг проследяващ софтуер на своята OS. Но сега, когато Find My iPhone (или iPad или iPod) е безплатен, това просто е най-добрият!

Изключително лесен за употреба, с него по най-добрия начин проследявате телефона си. Има случаи, в които софтуерът дори е помагал за залавянето на престъпници, когато загубата се явява кражба. Доказано ефективна програма, а и не ви струва нищо.

По-добра система за поддръжка

Какво става, когато вашият Android телефон се счупи? Има няколко възможни отговора на този въпрос, но в повечето случаи това означава да се свържете със своя търговец, от когото сте купили телефона. А той в крайна сметка не е нито производител, нито оторизиран сервиз за марката. Ето какво се случва с вашия iPhone или друго тяхно „i-устройство”: при евентуален проблем Apple разполагат с 24-часов call център (в случая става дума, разбира се, за САЩ) и когато и да позвъните, те ще ви помогнат на момента. Единствено в случай че телефонът има хардуерен проблем, ще трябва да се обърнете към оторизирания им сервиз. Всеки от нас има десетки неприятни преживявания в различни сервизи и повечето знаят какво ходене по мъките е. Apple може да не са перфектни, но поне са едни от най-добрите в това отношение.

Живот на батерията

В последните няколко години Apple обърнаха голямо внимание на издръжливостта на батерията – нещо, с което фирмата не можеше да се похвали. През последните 3 години обаче удълженият й живот се забелязва във всяко от устройствата на компанията. Пример за това е iPad 2, чиято батерия издържа цял ден. Разбира се, всичко това е за сметка на някои от функциите, плюс затъмняване на дисплея, по-малка чувствителност на тъчскрийна и др. Има какво още да се желае, но напредъкът е голям. За съжаление с такова нещо засега не може да се похвали нито едно Android устройство.

iTunes и синхронизацията

Това е програмата, без която не може нито едно устройство на Apple. Или по-скоро не може да разгърне своя истински потенциал. iTunes ви позволява да се наслаждавате на музика, видео, домашните си филми и подкасти на своето PC. Когато цялата ви мултимедийна колекция се намира в библиотеката на iTunes, можете да преглеждате всичко по-бързо, да го организирате по-лесно и да го пуснете винаги, когато пожелаете, без да го търсите по CD-та или твърдия си диск. Просто сядате пред компютъра си, отваряте iTunes и действате. Сега може би ще кажете, че програмата Double Twist ви донася същото удоволствие и с Android? Истината е, че на Android му липсва iTunes, така както на iOS му липсват wireless възможностите за синхронизация.

Когато вашата мултимедийна колекция е в библиотеката на iTunes, можете да я преглеждате бързо и да я организирате изключително лесно.Без допълнителен софтуер

Разбира се, може да си купите модела Nexus S и да нямате инсталирани никакви странични приложения извън платформата на Android. Но ако купите някой друг модел с тази операционна система, ще получите известно количество добавки, които не желаете и не бихте използвали никога. Закупувайки iOS, вие получавате само и единствено iOS. Хубаво е да знаете, че когато купувате i-устройство, няма да получите Sprint NASCAR приложение например (макар точно то да не се предлага у нас). Единодушно сме съгласни, че предварителната персонализация от дадени фирми с цел да промотират продуктите си директно в нашия смартфон е недопустима.

Море от приложения

Още едно нещо, в което Apple са ненадминати – това е техният App Store. С изключително изобилие от различни приложения, достъпни чрез всяко тяхно устройство или iTunes. Там ще намерите изключително разнообразие от програми: от много полезни до някои тотално налудничави. iOS има едни от най-елегантните, забавни и полезни приложения. Вярно е, че са малко по-ограничени от тези на Android, но ако сте енту сиаст, винаги можете да хакнете (разкодирате) телефона, за да сложите нещо по-различно спрямо предлаганото в техния „маркет”. нтерфейсът

Съвсем честно можем да твърдим, че Стив Джобс наистина е направил изключително практична и лесна за употреба ОС и интерфейс. От напредналите потребители до малките деца, всички се справят с лекота при боравенето с нея. Не можем да оспорим страхотния дизайн на iOS в съчетание с може би най-интуитивния съвременен интерфейс. Android може да ви отнеме известно време, за да осъзнаете логиката му, а и съществуват разлики между логиката на интерфейсите на ОС приложенията и тези, създавани от потребителите. Но вероятно това с времето ще бъде поправено или просто всички ще свикнат. В крайна сметка iOS остава изключително лесна за учене и в същото време много приятна за боравене система.

Организираност и постоянство

iOS е нищо без своя та дисциплина. Когато вземете едно Apple устройство, вие знаете точно какво получавате. Това не трябва да е изненада за никого, при положение че Apple обича да контролира всеки аспект на своите продукти. Когато идва време да бъде ъпдейтвана системата, всички неща пристигат в редовен график, който е предварително обявен. Малко изключение правят ъпдейтите между телефони и таблети. При Android нещата стоят другояче – при него актуализацията е за много, най-различни модели телефони, а разликите между таблетите и телефоните са направо огромни. Нещата вървят сравнително мудно, даже доста изнервящо, след като трябва да чакаш месец-два, понякога и повече за това телефонът ти да получи последна версия на софтуера. Наистина огромен плюс на i-устройствата е, че знаете още със закупуването им какви нововъведения ще се предлагат в близко бъдеще и кога ще бъде самата дата на пускането им.

Alessandros

Източник: logoatu.jpg

This post has been promoted to an article

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като прегледах ответната статия на HiComm относно предимствата на Андроид спрях да им купувам списанието и да им влизам на сайта, въпросната статия буквално счупи тъпомера - алтернативни клавиатури и контрол на телефона през компютъра се изтъкваха като едни от основните предимства на Андроид - да се чуди човек да се смее ли или да заплаче. Настоящата статия дори няма да я погледна, особено с малоумното първо изречение от сорта на "Ние по принцип сме жалки фенчета на робота, обаче айде от на да мине, ще напишем 10 неща, които сме чували, че имало в iOS." Благодаря, имам и по-важни неща да правя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смятам да преместя тази тема в говорилня. Убеден съм, че пак ще започнат да се мерят едни големи пи*ки, а и твърдо мисля, че това не е новина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Докато бях с андроид (6-7 м.) влизах редовно във форума и всеки ден имаше постове от рода:

"Ъпдейт до 2.1 се очаква второто тримесечие, второто полугодие, на пълнолуние..."

после едни устройства получили 2.1 , други 2.2 други щели да останат с 1.6

И аз чаках, чаках и му теглих една майна на зеленото роботче.Сега като чета тази статия се чудя дали не е с стил Вася Ганчева ( лека и пръст).

Мога смело да твърдя, че Андроид по НИЩО неможе да се сравни с iOS.

Редактирано от rumboni
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е интересна тая дума "КАТО" ИЛИ "ПРИЛИЧА" - пример:

Mного хубав телефон, прилича на iPhone или много хубава кола, прилича на мерцедес, или хубави очила, като ray ban са, или много хубава прaхосмукачка, като Rainbow. Е, това "прилича" или "като", не искам да го споменавам при моите вещи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не съм JB до сега, и не всичко се свежда до JB и ROOT.

Моето чакане тогава беше, че с 2.1 идваше HD, оправен бъг на звука при разговор, скайп и други приложения, които не се инсталираха на 1.5

Предполагам правиш разлика от ъпдейт 1.5 към 1.6 към 2.1 към 2.3 към 2.3 и при различни модели и производители и iOS 4.0.1 към 4.2.0 към 4.3.2 при едно устройство

Редактирано от rumboni
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам правиш разлика от ъпдейт Андроид 1.5 към 1.6 към 2.1 към 2.3 към 2.3 и при различни модели и производители и iOS 4.0.1 към 4.2.0 към 4.3.2 при едно устройство
Редактирано от rumboni
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

не съм ъпдейнал и немога да кажа, а въпроса ти трябва да е " с кво те кефи повече 4 от 3

Редактирано от rumboni
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е огромна, защото 2.2 беше major update, добавящ флаш, JIT и редица други подобрения. 2.1 добави 1 милион апи-та, които липсваха, добави разни интерфейсни подобрения, живи тапети и т.н. малки неща. 4.х ъпдейтите са главно фиксове и някоя малка новост. Ако искаш да сравняваш инкрементални ъпдейти, сравнявай 2.3.3 с 2.3.4 :р Същата работа. Иначе обикновено гъделът не е в това какво точно носи ъпдейта, а в това, че е нещо ново, което ти нямаш. И става особено проблемно когато твоите приятелчета са го получили, а ти още получаваш отговори от типа на "до две седмици го пускаме" - същия отговор, който си получил преди 3 месеца.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@gorgior, би ли могъл да направиш самоанализ на коментара си и на упреците си към мнението на rumboni? Мисля, че човека напълно нормално и адекватно е изразил позицията си и добре я е защитил. Само твоето негодувание не мога да разбера на какво се базира....или пък твърдоглавие може би...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Повода да мина към iOS беше, че юни 2010 когато реших да мина от win mobile към друга os и в продължение на 1 седмица събирах информация и четох се спрях точно на Xperia X10 с 1.6

Това което исках, само експерията можеше да ми го даде.

Нов модел, голям екран, и имайки воредвид, че след навсякъде се анонсираше, че до 1 м. щеше да има ъпдейт до 2.2 и да дойте HD запис, мулттъч, флаш подръжка, 165к цвята, решен проблем с звука и аз реших, че това е моя тел. Ъпдейт така и не дойде.

Чак края на октомври имаше ъп до 2.1 , което пак беше нещо.

Въпроса тук е принципен.Някак си се чувстах прецакан.

Не е чак толкова важно какво носи новия ъпдейт, важно е като кажеш, че септември че ще има iOS и да го пуснеш, а не като при Андроид да анонсираш, че едвали не утре пускаш 2.2 ....и потребителите още чакат 2.2 на голямата експирия.

Редактирано от rumboni
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм им "простил" :)

Но заради политиката и маркетинга на производителите, много потребители обръщат гръб на Андроид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...