Cyberman Публикувано Юли 21, 2011 Сподели Публикувано Юли 21, 2011 Вчера реших да се направя бекъп на Леопарда след като чакам от Ябълката да ми потвърдят безплатния ъпгрейт към Лъва. До тук добре, днес реших да го боцна в служебната щайга да са кача туй-онуй , но го няма никъв(само виртуалното ЦД с драйвери и утилита). Да има няк'ъв чалъм хем да ми е за бекъп ,хем да мога да си го ползвам за пренасяне на това-онова? Диска е WD "My Passport Essential" 500Gb. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
copyman Публикувано Юли 21, 2011 Сподели Публикувано Юли 21, 2011 Carbon Copy Cloner се казва софта който ти трябва. Много добре работи, прави пълен бекъп на оригиналния. Не може да го ползваш за друго освен ако не си го разделил предварително бекъп диска на два дяла. Ползвам го от доста време понеже съм със Хакинтош и всеки упдейт си е таралеж в гащите CarbonCopyCloner Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Cyberman Публикувано Юли 21, 2011 Автор Сподели Публикувано Юли 21, 2011 Мерси, златен си. Аз си мислех да го разделя на 2 но Партишъм улитито не ми разрешаваше. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
copyman Публикувано Юли 21, 2011 Сподели Публикувано Юли 21, 2011 Хммм ... опитай пак ... диск утилито рядко прави номера или нещо друго има. При мен диска който ползвам за бекъп също е разделен на две, но и двете части са журнални. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
iOS Публикувано Юли 28, 2011 Сподели Публикувано Юли 28, 2011 Съветвам те да се отървеш колкото се може по-скоро от този HDD. Аз имам 2 по 1TB, който са пълни с инфо и са за кофата.. Най-гадния модел.. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Cyberman Публикувано Юли 29, 2011 Автор Сподели Публикувано Юли 29, 2011 (редактирано) Ползвам го вече година и не ми е създавал ядове до сега. Само за пренос ми е не държа ценна информация. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Юли 29, 2011 от Cyberman Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
julss Публикувано Юли 29, 2011 Сподели Публикувано Юли 29, 2011 Ползвяй си time machine, наи-доброто за периодичен бекъп. Нямаш абсолютно никаква нужда от carbon copy. Самото disk utility върши абсолютно същата работа. И то може да ти направи пълно копие на харда, с функцията restore. Форматирай харда отново, раздели го и ползвай единият дял за бекап с тайм машийн. Колкото до това, че не го виждаш на друг компютър- да не е на виндовс машина? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Cyberman Публикувано Юли 29, 2011 Автор Сподели Публикувано Юли 29, 2011 Да на Вин машина е. Така и съм направил. Разделих го даже на 3 дяла. Първия - Тайм Машина, Втория - Трансфер и третия снощи го направах Инсталационен за Лион-а за чиста инсталация. Втория дял го бях форматирал на Вин-а но не ми даваше да пиша, само да чета от него. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
julss Публикувано Юли 31, 2011 Сподели Публикувано Юли 31, 2011 Вин-машина няма как да ти види Mac дяла, без допълнителен софтуер (mac drive примерно). А дяла, който си форматирал под виндовс, е NTFS и затова не можеш да пишеш върхи него. Инсталирай си Paragon NTFS на мака и ще можеш. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.