Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Става въпрос за iPad 3G 64GB iOS 4.3.3

Проблема ми е следния: вчера го качих от 4.2.1 на 4.3.3. Jail-нах го с www.jailbreakme.com и вдичко е 6. Днес му взех една дата 3G на M-Tel, която съответно срязах, регистрира се (горе ми показва пълен обхват и M-Tel BG 3G,което ще рече, че картата си е активна), но не иска да зарежда страниците! Пробвах я на iPhone 4 и там си тръгва. Най интересното е,че като сложа картата от iphone-а на iPad-a пак не иска да тръгне, което ще рече, че проблема е в iPad-a. Някаква идея какво може да е?

Мерси предварително!

• Answers 59
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters For This Question

• Alxx®

10

• shemesh

7

• KurtiMakarov

6

• bajgosho

5

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Няма да има проблем.

• 0
Публикувано

Здравейте,едно въпросче имам относно мобилният интернет интересуваме къде показва интернет трафика понеже интернета ми е ограничен а немога да намера къде показва колко мегабайта съм израсходвал и колко ми остават. А машинката е имам от 2 3 дни и съм малко начинаещ :) Благодаря предварително

• 0
Публикувано

Колко харчиш - в usage, колко ти остават - в менюто на оператора(питай ги с какъв код се достъпва от телефона, за всеки оператор е различно).

Не копирай чужди аватари!!!

• 0
Публикувано

Не зная дали тази тема е мястото за въпроса ми , но все пак ще попитам. Успял ли е някой да подкара Personal hotspot на IPad 3 4G с MicroSIM на някой от БГ мобилните оператори. Пробвах с Vivacom, но не успявам . От support-a им твърдят чв не са го ограничили! Картата е само за мобилен интернет без гласови повиквания. С картата ми от телефона (Мтел) също не става. Със същата тази карта имам перфектен Personal hotspot нa IPhone 4 , но не и на ИПад-а. Мисля че съм направил правилнитв настройки,но... Доколкото четох из нет-а и в други страни имат подобен проблем. Някъде са го решили с Carrier settings Update (Three.co.uk и Telstra.au ), а някъде не са успели и досега. Благодаря Ви предварително!

• 0
Публикувано

iPad 1 и 2 не могат да раздават интернет

Не съм сигурен дали новият може...

• 0
Публикувано

Със сигурност може. Това е една от значимите разлики с предходните поколения IPad. Можете и сам да видите -http://www.apple.com/ipad/ultrafast-wireless/

Проблемът е 'че това трябва да се поддържа от оператора. Досега впечатлението ми е ,че нито един БГ оператор не го поддържа.

Поздрави!

• 0
Публикувано

Можеш сам да си направиш кериър бандъл с iphone configuration utility, дръпни го от съпорта.

• 0
Публикувано

Благодаря за предложението! Намерих програмките,но си признавам , че съм лаик в тази област и няма да се справя. Не разбирам и какво направения от мен carrier bundle ще промени по отношение на възможността да ползвам Personal hotspot on Ipad 3 с БГ оператор. Аз и сега имам carrier bundle v 12.0 и за Vivacom и за MTel. С тях обаче не се появява менюто за Personal hotspot. При МТел с която имам чудесен Personal hotspot на IPhone 4 няма дори и възможност за ръчно въвеждане на данните за Internet tethering , за разлика от Vivacom.

Явно проблемът е по-комплициран и вероятно няма да успея да го реша сам.При все това благодаря за отделеното време!

• 0
Публикувано

Проблемът е в това че не можеш да пипаш ръчно по настройките на официалните оператори(по същата причина можеш на вива), затова ти предложих ютилитито. С него настройваш предварително, за да няма какво да пипаш после в менюто(така и така оттам не може).

• 0
Публикувано

Бях писал и преди, още март месец за това, че на българските айпади (а и доста европейски) не излиза хотспота. И именно проблема е, че няма поле tethering, където да се въведат настройките. Сега, когато вече има джейлбрейк, дали няма такава възможност? Ще го видя и с това ютилити дали ще стане, но не съм правил досега carrier bundle..

пп. и аз съм на мтел на пад-а.

• 0
Публикувано

ЛС от първия който го направи:

Аз само да кажа - инсталирах iphone configuration utility, ъплоъднах configuration profile със верните apn настройки, рестартирах, извадих картата, сложих я отново и.... работи :-), върнах си субстрата + сбс и инфинифолдъра и всичко си бачка прекрасно с 4.3.3.
  • 0
Публикувано

Искам да споделя как вече имам Personal hotspot ( за жалост не за постоянно ) . Наложи ми се пътуване до Англия. Бях прочел доста отзиви на английски потребители на IPad, че са доволни от 3 (Three) . Днес закупих PAIG предплатена карта за мобилен интернет за IPad. При поставянето и всичко бе ОК с изключение на това,че отново нямаше Personal Hotspot. Отдадох го на това , че картата е предплатена , а не на договор. Някъде бях чел ,че хората с договор го имат , но не се споменаваше нищо за тези без. Няколко часа след поставянето на картата получих съобщение дали искам да обновя Carrier settings! Кзах ОК и update-нах от v.12.0 на v.12.1. Веднага след това вече имам Personal hotspot,работещ чудесно! Това потвърждава нещата което бях прочел и споделих по-рано. За жалост точно днес тотално се разочаровах от support-та на Виваком. Бях им писал че трябва не само да не забраняват тази услуга за ИПад,а да пуснат Update Carrier Settings. Почти ме напсуваха в отговор ( втори ) и ме пратиха по дяволите..Колегите им от МТел въобще не разбират въпроса ... Така че за мен изводът е ясен-засега в БГ алтернативата е MyWi ( работи прекрасно на IPad ) . За предложението от горния пост не се наемам да коментирам , тъй като аз не мога да се справя. Дано скоро и нашите оператори се научат да ценят клиентите си и да подобряват услугите си , особено когато хората го желаят

Съжалявам за дългия си пост.

• 0
Публикувано

Няма как от свиваком да ти пуснат ъпдейт, при условие че изобщо няма такъв бандъл в епъските джаджи :D За вродената тъпота в "специалистите" на ментел, няма да коментирам. Конфигърейшън ютилити-то което споменавам, ще ти "сглоби" именно такъв бандъл, какъвто ти е нужен...

• 0
Публикувано

Alxx,приеми искрените ми поздрави за усилията и знанията , които полагате и показвате с екипа! В случая мисля че не си съвсем прав. На General-About-Carrier пише Vivacom 12.0. Значи има някакав Bundle. За МТел е същото. От опитите ми да намеря решение никъде не прочетох някой някъде да е успял даже и с нредложения от теб инструмент.Бих помолил някой от по-знаещите колеги да направи по-подробно ръководство как това да стане. Сигурен съм ,че така ще се прочуе в световната общност на ползвателите на Apple продукти. Отново се извинявам , но наистина не съм подготвен да споря с теб.Моля изтрий коментара ми ако го счетеш за спам.

• 0
Публикувано

Не става въпрос за спор, макар че в него се ражда истината :smile: По - горе съм цитирал потребител с успех в начинанието.

П.П. Кериър бъндъл на вива няма. Някъде да виждаш 28403, индекса на вива?post-226-0-94965800-1340097577_thumb.png

• 0
Публикувано

Значи ще чакам този потребител да сподели по-подробно за "успеха" си!

П.П. Тогава за Ментел бъндъла поне да ставаше...

• 0
Публикувано

В iPhone Confuguration Utility при създаване на нов профил в настройките с APN имам същите настройки, които мога да пипам и от iPad-a - APN, user, pass.. Няма tethering. Както и да е, пиша в полето APN: inet-gprs.mtel.bg ; давам share, пращам си го на мейла и като опитам да го отворя ми казва: Invalid Profile.

• 0
Публикувано

Качи го с кабела?

• 0
Публикувано (редактирано)

дали някой успя да подкара хотспот от ИПад 3 - нехакнат?

Изчетох цялата тема, но не намерих разбираеми за мен указания ...

С Вивател съм. В менюто няма опция "хотспот" ...

намерих обече следното меню: http://d.pr/i/L4pP (нещо не можах да се оправя с вмъкването на картинката)

Дали ако пипам тук (какво точно да попълня?) ще успея да подкарам хотспота?

Благодаря предварително за съветите

Редактирано от bajgosho
  • 0
Публикувано

къде да ги напиша тез настройки?

те са 2 подменюта

1. Cellular Data

2. Internet Tethering

Някой пробвал ли е? Мога ли, въвеждайки ги да "оцапам" нещо?

Официалното изказване на Вивател е - "ние не подържаме за сега услугата споделяне на интернет и създаване на хотспот за АйПад, както в АйФоните или други мобилни устройства"

• 0
Публикувано

И на двете места напиши това което ти казва @gorgior

• 0
Публикувано

нищо не се получи ...

когато написах по-горните настройки в менюто Internet Tethering, машинката просто не ги прие/запомни ...

не става по този начин май ...

• 0
Публикувано

При мен си работи

.

post-1838-0-80524700-1342244813_thumb.pn

post-1838-0-04505000-1342244825_thumb.pn

post-1838-0-11060900-1342244962_thumb.pn

post-1838-0-08986200-1342244975_thumb.pn

• 0
Публикувано

Какво е това vivacim бре :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...