Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Убиват Facebook на 5 ноември


chucky1

Recommended Posts

Краят на Facebook ще е на 5 ноември тази година. Това обяви една от най-големите хакерски организации "Анонимните". Във видео съобщение в интернет те заплашват да изтрият социалната мрежа. Една от причините е нелегалният достъп до личните данни на абонатите и заблудата, че всеки може да изтрие акаунта си, предава news.bg.

Групата от анонимни хакери е смятана за извършител на редица атаки срещу сайтове, сред които на американския Сенат, картовите компании Visa и MasterCard, както и на повече от 70 полицейски електронни страници в САЩ.

"Вашето средство за комуникация, което толкова обожавате, ще бъде унищожено. Facebook продава вашата информация на правителствени организации и дава нелегален достъп на фирми за сигурност, така че те да могат да шпионират хора от цял свят. Всичко, което правите във Facebook, остава там", се посочва още във видео предупреждението.

Атаката срещу социалната мрежа е наречена "Операция Facebook 5 ноември 2011". От "Анонимните" призовават всеки, който също е хакер или човек против ограничаването на личната неприкосновеност, да се включи в унищожаването на социалната мрежа.

На тази дата във Великобритания се отбелязва нощта на Гай Фокс, който през ХVII в. искал да взриви парламента в Англия. На терориста е посветен филмът V като Вендетта, в който Гай Фокс е изобразен с маска. Тя е станала символ на хакерите от Anonymous.

Линк към видеото

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пич тази информация не е вярна ето прочети:

Представители на хакерската организация Anonymous опровергаха слуховете, че подготвят унищожение на Facebook, стана ясно от съобщение в официалния блог на групага в Twitter.

"Операцията Facebook е просто още една измама. Ние няма да убием месинджъра. Това не е нашият стил", пише представител на Anonymous, цитиран от TechNews.bg.

Изявлението е провокирано от разпространена наскоро информация, че групата подготвя унищожение на Facebook на 5 ноември.

Все пак именно членове на нашумялата хакерска организация се свързват с подготвяната атака. В друго съобщение в блога от Anonymous посочват, че бъдещата атака е организирана от някои членове на групата, но като цяло Anonymous не поддържа акцията.

Източник:News.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това и още на други езици плъзнаха в нета.

http://www.youtube.com/watch?v=Dw1R3boFv6o&feature=related

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...