Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple: Ние вдъхновихме Анди Рубин за Android


arm11

Recommended Posts

Google-Android-CEO-Andy-Rubin.jpg

Явно не е възможно някой да предскаже докъде могат да стигнат патентните войни между производителите на мобилни телефони. Оказва се, че в писмо до Щатската търговска комисия Apple твърди, че по време на работата си над Android Анди Рубин от Google е използвал знания и информация, които е придобил, докато е бил в Apple. Известно е, че Анди Рубин е работил в Apple много преди компанията да създаде iPhone и iPad. Според информацията в писмото на Apple обаче по това време компанията е създавала патента си за API, които могат да работят в реално време (номер '263), а Рубин е бил подчинен на хората, които са работели по този проект. В тази връзка според Apple не е странно, че в Android могат да бъдат забелязани подобни прилики с въпросната интелектуална собственост на компанията.

Писмото на Apple до ITC е по повод на дело за нарушени патенти срещу HTC, сред които е и '263, но по-неприятната новина е, че писмото започва с думите, че "историята на Android не е започнала нито в General Magic, нито в Danger, където Анди Рубин също е работил". В този ред на мисли изглежда, че Apple се опитва да убеди Комисията, че Рубин е започнал работата си, или поне е нахвърлял първите си идеи за Android, още докато е работил в Apple.

Източник: dir.bg

Този пост беше повишен в статия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам до колко е вярно това, но вече започват да издребняват. Патентите са хубаво нещо, защото получаваш заслуженото за това, че някои ползва твоите идеи, но мисля, че е време да се фокусират върху това какво искат потребителите им - нещо което ще ни различава от всички останали(поне за малко)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да им върже - гепена идея и гепен код, са две различни неща. Освен това, андроид е замислен доста по - отдавна(въпреки че е дървен) от MacOS 10.4.10, на която е базирана iOS...

Както знаем обаче, лобирането в щатите е равно на закон и ако Епъл(или техните пари/връзки/лоби) убедят АйТиСи в нарушение на патента - хемороидите ще гризнат голямо дърво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

eek, частично съм съгласен с теб, но само Apple ли издребняват? Патентната война не е измислена от тях.

И изобщо не съм съгласен, че не правят това, което искат потребителите им. Правят го, но в рамките на закона. И ще ти обясня какво има предвид. Някои фенове ще кажат "защо няма файл транфер по блутут?", "защо няма достъп до файловата система на ус-вото?" и други в тази насоки. Много е просто. Това е начина на Apple да ограничат пиратството чрез свои устройства. Някакъв малък процент от хората искат да могат да си прехвърлят музика, снимки и файлове с друго съдържание между различни мобилни устройства, но това си е пиратство. И аз свалям торенти и играя игри, които не съм платил(все пак някои съм си купувал), но разбирам напълно защо Apple са избрали този път. Джейлбрейка например е хубаво нещо, за да можеш да модифицираш iOS по начин, който на теб би ти харесал, но той позволява и качването на много пиратско съдържание на устройството както и използването му за нелегални цели. Никога не може да има средно положение в такава ситуация и това ти го гарантирам. Въпроса е в гледната точка на потребителя - значително по-малката част от потребителите на iPhone и други iУстройства се смятат за ограничени от лимитите, които налага производителя, но над 90% от потребителите са доволни от това, което им се предлага, а да не говорим колко от тях никога не са пиратствали или не са чували за джейлбрейк(примерно).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

... "защо няма файл транфер по блутут?", .... Това е начина на Apple да ограничат пиратството чрез свои устройства. Някакъв малък процент от хората искат да могат да си прехвърлят музика, снимки и файлове с друго съдържание между различни мобилни устройства, но това си е пиратство. ...

А Bluetooth Fileshare, която се намира в AppStore за какво служи? Само дето ограничава трансфера между айустройства. А какво пиратство е да направя една снимка с телефона си и да искам да я споделя с теб по най-бързия и евтин начин?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този прословут Bluetooth и MMS.

Кажете ми за какво са ви при положение, че имате напълно функционален мейл в телефона? Чесно - никога през последните 10 години не съм изпращал или получавал MMS и никога не ми се е налагало да изпращам и получавам файлове през Синия зъб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В днешно време има доста по-интелигентни и бързи начини за споделяне на файлове. Предполагам, че повечето от вас имат и втори телефон, който поддържа Bluetooth трансвер. Колко от вас го използват?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и инфраред няма от известно време :tooth:

Спомням си как бучаха като го махнаха от нокиите.

Едноминутно клипче е 100 мегабайта. Колко ли време отнема да се прекара през BT?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

neol32 е напълно прав, но поне снимки да можехме да пращаме с БТ, не всеки има нет през телефона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...