Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Google застава зад HTC в борбата с Apple


jackrock

Recommended Posts

apple-vs-htc-android.png

Google потвърдиха, че са предали на HTC поредица от патенти, но се въздържаха от допълнителни коментари.

Тайванският производител смартфони HTC Corp ще използва в съдебните спорове с Apple патенти, получени от Google. Това е първото пряко доказателство за практическата подкрепа от страна на Google на производители на устройства, работещи на базата на нейната операционна система Android.

В иска, подаден във вторник в съда в Делауеър, компанията HTC твърди, че Apple нарушава осем американски патента, свързани с мобилни комуникации и дисплеи за мобилни телефони. Пет от указаните патенти HTC е получила от Google миналата седмица, следва от документите на разположение на United States Patent and Trademark Office. По-рано HTC обвини Apple в нарушаване на три патента, за които Google нямаше отношение.

"HTC ще продължава да защитава собствените си патентни иновации от нарушение от страна на Apple, доколкото тези нарушения не бъдат спрени. Ние вярваме, че HTC има пряко задължение по защита на нашия бизнес, отраслови партньори и клиенти, които харесват нашите иновативни продукти", - каза Grace Lei, главен юридически съветник на HTC.

В момента много технологични компании са въвлечени в текущи патентни война, въпреки че често зад желанието за защита на своите продукти от нарушение се крие реалното желание за нанасяне на юридически удар по конкурентите и техните технологии.

В допълнение към съдебния иск HTC е подала отделна жалба до United States International Trade Commission (ITC), за присъединяване към делото на патентите, получени от Google. Първата жалба до Комисията от страна на HTC е подадена през август. От Google потвърдиха, че са предали на HTC поредица от патенти, но се въздържаха от допълнителни коментари.

Преди две седмици Google похарчи $ 12,5 млрд. за закупуване на Motorola Mobility, притежаваща приблизително 17 хиляди патента, свързани с мобилните технологии. Патенти, станали последния предмет на делото самата Google е получила от компаниите Openwave Systems и Palm.

Съдебното заседание по делото е насрочено за октомври.

Източник Probook.bg

Този пост беше повишен в статия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...