arm11 Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Ръководителите на компании по света могат да научат много от Стив Джобс. В книгата си „The Innovation Secrets of Steve Jobs" Кармин Гало, автор в списание Форбс, систематизира 7 основни принципа на успеха на Стив Джобс, които той извлича от интервюта и различни изказвания на шефа на Apple. Правете това, което обичате „Когато хората вършат нещо със страст, те могат да променят света," казва Джобс. Той твърди, че през целия си живот е следвал сърцето си и това е направило живота му такъв, какъвто е. Трудно е да измисляш нови идеи, ако не желаеш страстно да допринесеш за развитието на света". Оставете следа след себе си Страстта дава гориво на ракетата, но погледът напред я води до целта й. През 1976 г. Джобс и Стив Уознияк основават Apple. Джобс иска да даде компютър в ръцете на всеки човек по света. През 1979 г. Джобс гледа демонстрация на графичен интерфейс в Xerox в Пало Алто и веднага разбира, че той ще направи компютъра достъпен за всеки човек. Тази технология по-късно се превръща в Macintosh. Хората в Xerox не се видели технологията по този начин, защото са се интересували само от това как да направят по-добра копирна машина. Ето как погледът на двама души може да бъде съвсем различен. Използвай ума си Джобс казва „Креативността свързва нещата в света". Да „свързваш нещата" означава и да търсиш вдъхновение в други индустрии. Джобс казва, че е намирал вдъхновение в телефонния указател, в Индия, в медитация, в хотел Four Seasons и др. Продавай мечти, не продукти Хората, които купуват продукти на Apple не са потребители, а хора с мечти, надежди, амбиции. Как вие виждате вашите клиенти? Казвайте „не" Веднъж той казва „Гордея се с нещата, които не правим в Apple също толкова, колкото и с нещата, които правим". Той е убеден, че трябва да се правят продукти със семпъл дизайн. Семплостта е много важна за Джобс във всичко, което прави. Иновация означава да се елиминират ненужните неща, казва той. Създавайте вълнуващи преживявания Магазините на Apple са уникални. Например - тям няма касиери. Те не искат магазинът им да изглежда като място, където се продават продукти, а като нещо много повече. Създайте послание Стив Джобс е известен като най-сладкодумният разказвач в корпоративния свят. Той прави промоцията на един продукт истинско представление. Може да имате най-иновативната идея на света, но ако не знаете как да запалите хората по нея, жалко за идеята. Иновацията - това просто е нов начин да направиш нещо така, че да предизвикаш позитивен ефект. Всеки може да прави иновации - опитайте да се постигате това всеки ден, съветва той. Източник: Profit.bg Този пост беше повишен в статия 2 Цитирай
adept Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Щях да се учудя ако не бяха точно 7 Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Но има доста истина в тях. Цитирай
iPhoneman Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Създавайте вълнуващи преживяванияМагазините на Apple са уникални. Например - тям няма касиери. Те не искат магазинът им да изглежда като място, където се продават продукти, а като нещо много повече. Така е When I die I would like my ashes spread throughout an Apple Store Цитирай
Jekylll Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 ... - там няма касиери. ... Хахахааха! Няма касиери! Просълзявам се, като гледам как всички ми мислят само най-доброто. Касиери няма, ама има хора, които искат само да ти вземат парите! 1 1 Цитирай
Jekylll Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 @iPhoneman When I die I would like my ashes spread throughout an Apple Store Ти... това... сериозно ли?! Цитирай
pepo1919 Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Хахахааха! Няма касиери! Просълзявам се, като гледам как всички ми мислят само най-доброто. Касиери няма, ама има хора, които искат само да ти вземат парите! Все пак,това е "магазин",самичък си влязал вътре.Но след като си вътре,знаеш какво ти трябва и като дойде време за плащане,се изненадваш колко приятно са ти взели парите(които,така или иначе си решил да дадеш)! Цитирай
Jekylll Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Виж, аз не казвам, че някой насила ме е накарал да си купя iPhone. Ама да ми разправят, че, видиш ли, тези, които купуват iPhone били хора с мечти, надежди, амбиции... А другите какво? Аз, преди да си купя iPhone, 8 години бях с Ericsson (не Sony Ericsson) - това с какво ме променя? И, да, приятно ми взеха парите в Apple Store в Калифорния. След като обясних на продавача, че живея в България, ми продадоха ФЗ iPhone. Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Моля те спри с мъдростите Цитирай
pepo1919 Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Не знам кога си пазарувал,ама ФО мисля,че е от няколко месеца(от Apple store) Цитирай
Jekylll Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 @The Shaman: Не те разбрах, но спирам. @pepo1919: Това вече го знам, но преди година и половина не го знаех. Цитирай
profusion Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Извинете ме за тъпия въпрос: ама как няма касиери/каса? В крайна сметка на кой даваш парите и той къде ги слага? :tooth: Цитирай
Jekylll Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 Идва един с нещо средно между iPad и касов апарат и ти ги взема. Поне в моя случай беше така. Не забелязах къде ги сложи. Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 16, 2011 Публикувано Септември 16, 2011 @Jekylll, това, че си Неинформиран не прави другите виновни. Отнесохте темата в посока "Детската градина" Цитирай
Anton Публикувано Септември 18, 2011 Публикувано Септември 18, 2011 profusion, разбира се че има човек, който ти взема парите. Джобс иска да каже, че в техния магазин няма типичните касиери, които си виждал. Там има само хора, които ти помагат в избора и когато си готов си изваждат iPad-a и приключвате сделката. Няма опашки ала бала. Е, като пуснат новия iPhone няма как да няма опашки. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.