Melir Публикувано Септември 19, 2011 Сподели Публикувано Септември 19, 2011 Здравейте приятели, пиша ви с надеждата отново да ми помогнете. Става въпрос за един лаптоп (IBM ThinkPad t42) който днес преинсталирах с ХР, но без да искам съм сложил ХР-то в папка D, разрових се из нета и ми препоръчаха някаква програма която "уж" разменяла буквите и от там стана мазалото, сега компа не иска да се влючи нито да буутне от флашка, излиза само този надпис: NTLDR is missing. При опит да буутна ХР-то от флашка излиза този надпис: Try (hd0,0) : FAT16 : No GRLDR Try (hd0,1) : non-MS : skip Try (hd0,2) : invalid or null Try (hd0,3) : invalid or null Try (hd1,0) : NTFS5 : No GRLDR Try (hd1,1) : Extended : Try (hd1,2) : invalid or null Try (hd1,3) : invalid or null Try (hd1,4) : NTFS5 : No GRLDR Try (fd0) : invalid or null Cannot find GRLDR. През диск няма как да буутна понеже не работи сидиром-а, надявам се да помогнете , благодаря предварително. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
bgdn Публикувано Септември 19, 2011 Сподели Публикувано Септември 19, 2011 Пробвай с USB бутваща флашка. Но това е да си спасиш файловете. Чака те преинсталация. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Melir Публикувано Септември 19, 2011 Автор Сподели Публикувано Септември 19, 2011 Не ме притеснява преинсталацията, нито загуба на файлове, просто компютъра не се включва, а с буутваща флашка ви казах какво ми изписва. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
MacIlian Публикувано Септември 19, 2011 Сподели Публикувано Септември 19, 2011 (редактирано) Предполагам си имал предвид дял D, а не папка с име D, която се намира на дял C. Най-вероятно те очаква преинсталация както колегата преди мен ти е писал. Намери в нета това "Hiren's BootCD" от тук стъпка по стъпка, картинка по картинка правиш флашката бутъбъл. Бутваш от флашката и стартираш "Mini Windows Xp", това ще ти даде достъп до всички дялове на хард диска, може да опиташ да копираш липсващия NTLDR в съответния дял и е много вероятно дограмата за запали, ако не копирай си ценната за теб информация на външен носител и си преинсталирай всичко отново на чисто. За да ти бутне дограмата, трябва съответния дял където е, да е активен, със почти всеки партишън мениджър можеш да го направиш. аз ползвам Hiren's BootCD v10.6 и Acronis Disk Director-a който е в диска. PS> от тук може да видиш доста подробно как да си направиш бутъбъл инсталационна флашка. Редактирано Септември 19, 2011 от MacIlian 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Melir Публикувано Септември 19, 2011 Автор Сподели Публикувано Септември 19, 2011 (редактирано) Сърдечни благодарности момчета, явно флашката която съм пробвал не е била буутваща, проблема е решен отново благодаря Редактирано Септември 20, 2011 от Melir Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.