johnnybravo Публикувано Ноември 30, 2017 Публикувано Ноември 30, 2017 Днес реших да разнообразя с една печена тиква. 1. Нарязвам тиквата на парчета с дебелина около 2см. 2. Нареждам парчетата в тава, в която наливам вода около 1 см. 3. Върху всяко парче поръсвам обилно захар. 4. Слагам тавата с тиквата в предварително загрята фурна на 200 градуса. 5. След около 30 мин. обръщам парчетата. Това го правя, защото винаги, когато ям тиква, единия край е по-блудкав. Така и двата края стават сладки и сочни. След като обърна парчетата, отново поръсвам със захар и доливам вода ако е нужно. Номера е да остане къст захарен сироп за следващата хитрина 6. Вадя парчетата тиква в плато и слагам една бучка масло в гъстия сироп. 7. След като се разтопи маслото, хубаво обирам всичката смес и я прехвърлям в касерола, която слагам на котлона и чакам да се получи златист карамел. 8. Добавям една кафена лъжица сух джинджифил. 9. Добавям малко сладкарска сметана. 10. Оставям карамелената смес да се охлади леко и да се сгъсти, след което заливам парчетата тиква с нея. Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 3, 2017 Публикувано Декември 3, 2017 Сагата с групъра продължава Групър Sous Vide1. Подсушавам филетата на рибата.2. Поръсвам филетата със сол и пипер.3. Намазвам филетата с меко масло и добавям един стрък мащерка, след което ги вакуумирам.4. Загрявам водата до 54°C, слагам таймера на 50 минути и поставям торбичката с филетата.5. Вадя филетата и ги охлаждам в купа с лед и вода. Това го правя, защото няма да правя веднага рибата. По този начин прекъсвам готвенето на рибата.6. Преди да сервирам, вадя филетата от торбичката и ги подсушавам много добре.7. В един тиган слагам масло, няколко стръкчета мащерка, една скилидка чесън, която съм натиснал с ножа да се спука и да пуска повече аромат.8. Докато се пече рибата в тигана, заливам с една лъжица отгоре. 9. Вадя и гарнирам Sent from my iPad using Tapatalk 7 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 6, 2017 Публикувано Декември 6, 2017 Поредна порция групър Рецептата после Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
JmeLche Публикувано Декември 7, 2017 Публикувано Декември 7, 2017 Извинявай но аз съм на диета! Умишлено подминавам този раздел, но вече не се издържа!Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro Цитирай
JmeLche Публикувано Декември 7, 2017 Публикувано Декември 7, 2017 Sent from my iPhone X using Tapatalk Pro 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 11, 2018 Публикувано Януари 11, 2018 Следващата поредица ще е с Амбър Джак или Маятико, както я наричат гърците. Тези дни малко се отплеснахме и хванахме доста рибки Sent from my iPad using Tapatalk 3 1 Цитирай
Kery70 Публикувано Януари 11, 2018 Публикувано Януари 11, 2018 Не си ли с групата на Малдивите?Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk Цитирай
Rozoveca Публикувано Януари 11, 2018 Публикувано Януари 11, 2018 Баси, все едно гледам ония руския сериал Кухня.. аз даже едни яйца не мога да спържа, ама имам голям мерак да се науча да готвя, само дето нямам никакво време... Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 12, 2018 Публикувано Януари 12, 2018 Не си ли с групата на Малдивите?Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk Аз по рибарници и платени гьолове не ходя Иначе сега със зор измъкнах пет дни гарнизон за Гърция и се получи супер риболов. Хванахме Фагри, Сарго, Стира, Рофус, Амбър Джак, Лаврак и два вида тунакита. Местната таверна ни готвеха всяка вечер част от улова, като имаше случаи да носим жива риба. Скараджията се справяше перфектно.Всяка вечер поръчката беше “The same”. Тези две думи бяха достатъчни да получим рибата, която сме оставили за печене, каничка узо, тиро салата, хориатико салата, зелена салата, препечен хляб с риган и зехтин, пържени картофи и вода. Тези големите риби ги хванахме в супер сурови условия с големи вълни и супер силен вятър. Това, че сме с каяци с педали ни даваше възможност да действаме във всякакви условия. На това клипче се вижда с каква сила се вее знамето зад мен. Sent from my iPhone using Tapatalk 5 1 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 31, 2018 Публикувано Януари 31, 2018 Ето продължението на предното клипче: Направих още една седмица много силен риболов в Гърция, като този път разнообразихме с доста видове рибки и калмари Ето и хронологията на вчерашната вечеря в снимки - Фагри, групър и калмари. Калмарите ги панирах с темпура.Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Цитирай
venelin111111 Публикувано Юни 23, 2018 Публикувано Юни 23, 2018 Пърхутка Вчера мой познат ми донесе 3-4 пърхутки. Панирани Пърхутки нарязани на филийки 1ч.чаша брашно2бр. яйца разбитиКопър пресенЧервен , черен млян пипер и сол Гъбите ги изчистих , подсуших и овкусих с черния , червения пипер и сол на вкус.Сгорещяваме олио и овалваме в брашно, яйца , брашно пак в яйцата за последно и пържим до златисто , пазим да не прегори панировката защото ще горчи.Изпържените гъби вадиме върху домакинска хартия за да се отцеди мазнината по тях. Подреждаме готовите гъби в някакъв съд и поръсваме с наситнен копър. Сервират се топли.Студена бира и мачове от световното по футбол. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 23, 2018 Публикувано Юни 23, 2018 Яжте гъбки с бира, яжте. Някои и с водчица замезват. После токсикологията ще разчисти 1 Цитирай
venelin111111 Публикувано Юни 24, 2018 Публикувано Юни 24, 2018 Тая гъба няма отровен двойник, в токсикология ако се прекали с алкохола :-) Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
venelin111111 Публикувано Септември 23, 2018 Публикувано Септември 23, 2018 Солени мъфини 1. Овесени трици 70гр. 2. Бяло брашно 30гр.3. Яйце 1 бр.4. Извара не солена 500 гр.5. Кашкавал 100 гр.6. Спанак замразен 150 гр.7. Сол на вкус , чер пипер 1 чаена лъжица , масло за мазане формичките за мъфините и 1 чаена лъжичка зехтин. В голям съд се слага изварата , подправките , яйцето и спанака . Кашкавала се стърже и всичко се намачква до получаване на хомогенна смес . Добавят се двата вида брашно , зехтина и се обърква с бъркалка или дървена лъжица много добре. Формичките се мажат с масло , разпределя се сместа и се пече „ горно-долно “ печене на 180° за около 30 минути. Вратата на печката не се отваря , когато мъфините добият златист цвят с дървено шишче или клечка за зъби бодем и ако не е мокро печивото ги вадим, при мен се наложи допичане около 5 мин. Вадите формичките от фурната и ги оставяме да изтинат , мефините не спадат и ги вадохме от формичките. Рецептата е от „Зоната” Резултата е: Изпратено от iPhone Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 16, 2018 Публикувано Ноември 16, 2018 Открих с пълна сила сезона за морски риболов с каяк в Гърция Сега следват няколко вечери с приятели, които мисля да споделя и тук. 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 17, 2018 Публикувано Ноември 17, 2018 Първата вечеря беше феноменална Първо изчистих рибата, която беше около 10 кг. после я разцепих и обезкостих. Пробвах всички плата, които имам, но нищо не беше достатъчно голямо да побере този звяр. Дължината я оправих, като отрязах опашката, но ширината беше непосилна. Фурната ми е 90см и побира цяло агне и други гилеми твари. Следващата стъпка беше да направя бульон от средната кост, гръбната перка и опашката. По-късно го използвах за паеля и един сос, на който ще обърна специално внимание по-късно Сварих един октопод, обелих дребни скариди за паелята и едри за грил. За паеля съм давал рецепта. Този път предпочетох рибен бульон пред пилешки или заешки. Като капак за паелята използвах зеленоусти новозеландски миди, които са много големи и месести.Рибата я направих за 25 мин. във фурна на 220 градуса. Соса се казва Beurre Blanc и е маслен сос, който е основа на много други сосове.В тиган слагам няколко стръка мащерка, две глави много ситно нарязан лук шалот, дафинов лист, няколко корички от лайм, бяло вино и сок от лайм и малко пресен рибен бульон. Всичко това се слага на котлона и се редуцира на 1/3 от първоначалното количество. Добавям 3-4 лъжици готварска сметана и оставам да се сгъсти на тих огън. Предварително съм нарязал на кубчета и сложил във фризера около 350 гр. масло. Дърпам тигана от котлона и започвам да слагам по няколко бучки масло, като бъркам постоянно. Не трябва да се слага много масло наведнъж, защото соса ще се охлади. През цялото време котлона продължава да работи и тигана се връща на моменти за да се загрее. Не трябва да се прекалява и с топлото, защото маслото ще стане течно и соса ще се прецака. На финала всичко се минава през цедка и ако има нужда се добавят сол, бял пипер и лимонов сок. Десерта беше крем брюле на SousVide.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 7 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 17, 2018 Публикувано Ноември 17, 2018 Къртиш, Вилиииии! Това е разточителен кулинарен оргазъм...дейба. 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 19, 2018 Публикувано Ноември 19, 2018 Сега се чудим как да направим втория звяр, защото е около метър Май ще се наложи да правим филета. 1 Цитирай
matsan Публикувано Януари 10, 2019 Публикувано Януари 10, 2019 (редактирано) Обзаведох се и аз с Sous Vide най- после в новия ми дом и сега съм сложил свински гърди за 23 часа да видим какво ще стане .Резултата довечера , а и с котка и ако продължава да ме буди в 5 сутринта и нея ще я вакуумирам П.П. Не знам защо не мога да добавям снимки през тапаталк! Преди можеше. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Януари 10, 2019 от matsan 3 Цитирай
hgeorgiev Публикувано Януари 10, 2019 Публикувано Януари 10, 2019 Ще стане уникално. Осоляваш, вакумираш, обръщаш веднъж на ден и така една седмица. После 24 часа в солида както е с вакуума. Аз бих ги правил на 70 градуса. Така наречената италианска Copa се постарах да докарам. Ще видим след два месеца резултата. 2 Цитирай
matsan Публикувано Януари 14, 2019 Публикувано Януари 14, 2019 Свинските гърди на Sous Vide станаха страхотни ,но се наложи заради брат ми да вдигна малко температурата и намаля времето за готвене .Резултатът въпреки това беше прекрасен-станаха много сочни и вкусни.След като ги извадих ги запекох с барбекю сос на фурната на 220 градуса за около 10 мин. В събота вечер направих пържена есетра ,която е една от любимите ми риби. И семейния ни специалитет ,който се прави в семейството ми ,а именно панирани жабешки бутчета.Баща ми ме научи преди години как точно да ги правя ,но разбира се все разправя как още не мога да ги правя като него .Пането е стандартно -яйце и брашно ,но има други тарикатлъци ,за да станат меки и сочни.Пържят се на среден огън след като се изпържат се слагат в тенджера с капак и се добавя шарена сол и малко от мазнината за пържене и се оставят под капак да се задушават.Задължително първо се правят най-големите жаби ,за да може да стоят на дъното на тенджерата и да се задушат добре .Всъщност и двете ястия са ми любими ,но са си калорични бомби,особено жабите ,но от време на време си позволявам да хапвам ,тъй като съм на ниско-въглехидратен и високо-мазнинен режим на хранене от доста време и не ползвам брашно и олио освен за тези две ястия ,което е най-много веднъж в месеца:) Препоръчвам жабите приготвени по този начин с две ръце ,но говорим за български жаби ,а не за тези измислените американски ,които има в метро! П.П. Бати Джони може и да ги е опитвал в Гърция при бащата:) 4 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 14, 2019 Публикувано Януари 14, 2019 Сега съм поръчал и вече пътува Joule. Поръчах я от немския Amazon, защото там е с правилния щепсел и волтаж Скоро правих патешко магре и няколко стека от младо теле на Sous Vide. Резултата особено при магрето беше поразителен. Не бях ял по-крехко патешко. Пъвро почиствам кожата от остатъци от перушина, защото почти винаги някой си е оставил ръцете После правя прорези в кожата, като се старая да не засягам месото. Следваща стъпка е да загрея един тиган и да сложа месото с кожата надолу за около 3 минути. Целта е да се получи златист загар на кожата. Предварително съм приготвил няколко стръка мащерка и една скилидка чесън, която съм натиснал с ножа, колкото да се спука, без да я беля. Тях ги слагам до филето в тигана. Обръщам за около минута от другата страна и със щипка въртя за няколк осекунди да запечатам и филето странично. Изчаквам да изстине и вакуумирам със скилидката чесън няколко стръка пресна мащерка и зехтин. Един час и половина на 58 градуса. Вадя филето от торбичката, овкусявам с малко сол и пипер и отново в горещ тиган за по-малко от минута с кожата надолу, като натискам леко с един широк нож така, че цялата кожа да има контакт с горещия тиган. Това се прави, да стане хрупкава коричка. Резултатът: С телешкото филе минах по същите стъпки със запечатване на месото на тиган, но температурата е 55 градуса за два часа. . За десерт пробвах една рецепта на ChefSteps за крем карамел. Без да преувеличавам, това беше най-добрият крем карамел, но брюлето си остава номер едно 3 Цитирай
matsan Публикувано Януари 14, 2019 Публикувано Януари 14, 2019 Магрето е станало един път . Представям си го само на вкус. Моито проби продължават -свински вратни пържоли на су ви . 2 часа на 63.5 и после през тигана да видим какво ще стане Sent from my iPhone using TapatalkРезултатът след 2 часа 5 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 14, 2019 Публикувано Януари 14, 2019 Запечатвай ги на тиган и охлаждай преди да ги вакуумираш. Ето разликите:Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.