Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple иска да пуска филми през iCloud


Kontrero

Recommended Posts

279626_375_282.jpg

Apple води преговори с редица холивудски студия за създаването на система, която ще позволи на хората да купуват филми през облачната услуга iTunes и да ги гледат на различните i-устройства, без да има нужда да теглят и запомнят файловете, съобщи AP, която се позова на информирани източници.

Благодарение на безплатен ъпдейт на мобилната си операционна система iOS, щатският технологичен гигант вече предлага на клиентите си достъп до музика, книги и приложения, купени от iTunes, които автоматично да бъдат синхронизирани с iPhone и iPad.

Проблемният момент в преговорите идва от това, че част от холивудските студия трябва първо да разрешат проблеми, произтичащи от договорите им с платения телевизионен канал HBO, съобщават запознати с проблема. Участниците в преговорите предпочитат да дискутират темата анонимно, тъй като преговорите продължават и Apple още не са финализирали споразуменията с всички студия.

"HBO винаги са намирали компромисно решение за всяка иновация, която се появява на пазара”, коментира случая говорителят на телевизионния канал Джеф Късън.

Облачните услуги като iCloud записват копия на вашата онлайн покупка върху сървъри, елиминирайки по този начин нуждата от използването на паметта на устройството ви и нуждата от непрекъснат трансфер на данни.

Тези услуги се приемат като начин за стимулиране на хората да купят повече филми в този формат. Това е един разрастващ се сегмент, който обаче все още е много по-малък в сравнение с пазара DVD – носители, при чието потребление вече се забелязва спад.

Едно от ограниченията при новия метод на продажба е, че така закупените филми работят само с определени устройства. Освен това големите филмови компании като Warner Bros., Universal, 20th Century Fox и DreamWorks предлагат филмите си на HBO и не могат да ги пуснат през iCloud, докато не изяснят отношенията си с телевизионния канал.

Source: iNews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...