Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone4S направи отново Apple най-скъпата компания на света


sharenia

Recommended Posts

new-apple-iphone-4s.jpg

Новият смартфон на Apple iPhone 4S направи много силен дебют в петък, отбелязвайки рекордни продажби въпреки проблемите с новата версия на операционната система iOS, съобщи "Ройтерс". В сряда се очаква отговорът на предизвикателството от заклетия "враг" на Apple - Samsung.

Южнокорейската фирма ще представи в Хонконг заедно с Google новия смартфон Nexus Prime, познат и като Galaxy Nexus, както и новата версия на операционната система Android – Ice Cream Sandwich.

По традиция от Apple не разкриват броя на продажбите в първия ден, но само за първите 24 часа след обявяването на телефона бяха получени 1 милион онлайн предварителни заявки.

Благодарение на това и на хилядите хора, извили се в опашки от Сидни до Токио и от Лондон до Сан Франциско, акциите на Apple пораснаха в петък с 3% до нов рекорд от 422 долара, което повиши пазарната й капитализация до 391.2 милиарда долара.

Някои от феновете смятат, че обозначението 4S всъщност означавалото "за Стив", и заявяват, че си купуват телефона като знак на почит към Стив Джобс. Проблемите с iOS5, която също бе представена заедно с най-новия смартфон, изглежда, не са попречили на ентусиазма на потребителите. Новата версия на операционната система стартира в сряда, но веднага последваха много оплаквания от трудното обновяване и проблеми с електронната поща.

Новият модел на апарата не се различава външно от iPhone4, но има обновена камера, по-бърз процесор и по-добра сигурност. Една от най-важните новости е системата за гласово разпознаване Siri, която дава възможност на потребителите да задават въпроси на смартфона. Технологични експерти се изказват силно положително за възможностите на гласовото разпознаване.

В САЩ телефонът се разпространява за 199 долара в 16-гигабайтовата му версия. Желаещите трябва да сключат и двегодишен договор с мобилните оператори, като към досегашните Verizon и AT&T се присъединява и Sprint, пише dnevnik.bg.

Проблемите на конкуренцията също може да са допринесли за рекордните продажби. Компанията RIM, производителка на популярния бизнес телефон Blackberry, няколко дена подред се бореше със сериозни софтуерни проблеми, които пречеха на потребителите да използват електронната си поща и вътрешната система за съобщения.

В същото време Samsung и Google подготвят презентация на новия им общ смартфон и новата версия на операционната система Android. Снимки и видео на модела Nexus Prime вече изтекоха в интернет, но официалните спецификации не са обявени. Очаква се смартфонът, който има леко извит навън дизайн, да има екран от 4.65 инча (за сравнение - iPhone4S е с 3.5 инча). Останалите подробности за техническите спецификации ще станат официално известни в сряда.

Важен момент от презентацията в Хонконг ще бъде и обявяването на Android 4 Ice Cream Sandwich. Мотото на Google за тази операционна система е "една и съща навсякъде" в опит да наложи една и съща версия за смартфони и таблети.

Сред новостите ще бъде възможността за включване на външни USB устройства като мишка и клавиатура, специален потребителски панел за мултитаскинг и холографният интерфейс, познат от Android Honeycomb.

Източник : topnews.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ice Cream Sandwich :blink:

Само ми кажете, как може да се приеме на сериозно подобно име на OS?!?

Тия ще си ядат телефоните ли :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, Пешо, смешнично си е наистина. Другото което ме поразсмя е екрана - 4.65 инча. Какво следва от Гугъл и Самсунг? Падфон? А скоро след това и Дескфон(вече ни подготвят като са добавили възможност за включване на USB мишка и клавиатура). :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз казах,че телефона ще взриви пазара--и някой ме опонираха--Нямаше нужда-факта е близо 4 милиона продажби за последния уикенд+14ти!И то само в 8 страни!До края на октомври ще се предлага в 17 страни,до края на годината-в 70.............акцийте на Апъл в момента са в космоса............422,24!!!!!Като Байерн Мюнхен във футбола/изключвам <гола> на Наполи/!Ако имах 3ГС,и ми свършваше договора-чувството щеше да е ...неописуемо!Оставам си с 4ката,обаче!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...