Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple стана жертва на собствения си успех


Kontrero

Recommended Posts

0000131643-article2.jpg

Apple разочарова инвеститорите, след като се оказа, че само 17 млн. iPhone са продадени през изминалото тримесечие. Практически това е ръст от 21% спрямо предходната година, но анализаторите очакваха да бъдат продадени над 20 млн. смартфона, пише Ройтерс.

При представянето на финансовите резултати главният изпълнителен директор Тим Кук доста се помъчи да обясни по-ниския ръст и същевременно обеща нови рекордни продажби.

„През втората половина на тримесечието започнаха да се появяват все повече слухове за нов модел на iPhone, които накараха много купувачи да изчакат с покупката си. Пускането на iPhone4S след това обаче надмина всички очаквания с 4 млн. продадени устройства през първия уикенд“, заяви Кук.

Затова той е убеден, че през тримесечието, което завършва през декември, компанията ще отчете нови рекорди. За това ще допринесат както новият iPhone4S, така и намаленията в цените на старите устройства iPhone 4 и 3GS. Сегашният рекорд бе поставен през тримесечието, завършващо през юни с 20,34 млн. продадени устройства.

Оптимистичното изказване заедно с изненадващо високите прогнози за приходи и печалби през текущото тримесечие обаче не можаха да убедят инвеститорите. Под управлението на Стив Джобс Apple винаги правеше доста консервативни прогнози и не на последно място именно затова всяко тримесечие надхвърляше очакванията. Тим Кук обаче вдигна доста високо летвата с очаквания за приходи от 37 млрд. долара и печалба от 9,30 долара на акция.

Source: Dnes.bg

Kontrero

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"разочарованието" идва от друго място. Епъл си обявяват продажбите културно на сайта, в investor calls и т.н. Все пак са публична компания и това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Така - на другия фронт са анализаторите. На тях им плащат за да пишат - ей-на единия предсказал 20 милиона, пък те бедните продали "само" 17 милиона. Други предсказания са 7" iPad, Макбуук с два екрана, телефон дето чете мисли и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...