Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

„Виваком“ спечели дело срещу „Глобул“ и „Мобилтел“


Kontrero

Recommended Posts

283377_375_282.jpg

Българският телекомуникационен оператор "Виваком" спечели дело и пред Върховния административен съд (ВАС) относно твърдението, че има най-добрата мрежа от трето поколение у нас, съобщават от компанията.

Според данните на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) 3G мрежата на "Виваком" покрива 93,43% от населението у нас. При "Глобул" този показател е 88,96%, а при "Мобилтел" - 84,87%. По територия 3G покритието на "Виваком" е 76.71%, на "Глобул" – 60,23%, а на "Мобилтел" е 55,90%.

Именно на базата на тези данни "Виваком" прави търговска кампания, която беше оспорена от другите два мобилни оператора у нас. От ВАС обаче потвърдиха становището на КРС.

Същевременно от "Мобилтел" побързаха да посочат, че притежава сертификат за най-бърза 3G мрежа в България. Той беше връчен на "Мобилтел" от независима немска агенция за контрол на качеството на мобилните мрежи Net Check, която направи проучване в пет големи български града.

Source: iNews

Kontrero

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Официално изявление на Vivacom, относно заповедта на КЗП:

"Във връзка с публикувана заповед на КЗП за заблуждаваща реклама на една от услугите й, VIVACOM би искала да уточни следното:

  • Проверката и съответно заповедта на КЗП са по повод условията на тарифен план „Traffic 2.5 GВ”, който компанията вече не предлага. Той включва предплатен обем данни, след изчерпването на който трафикът се тарифира по стандартни цени на VIVACOM.
  • В момента VIVACOM не предлага тарифни планове за мобилен интернет, при които абонатите да трябва да плащат допълнително за изразходвания интернет след включените мегабайти на максимална скорост.
  • Плановете Traffic Unlimited предоставят неограничено количество включени MB за целия период на договора - обемът на потреблението не се ограничава и не се заплаща.
  • Ограничение има единствено на включените данни, които потребителят ползва на максимална скорост, които в зависимост от пакета са от 500 MB до 15 GB. След изчерпването им, скоростта намалява на 128 Kbps, но потребителят не заплаща нищо над стойността на пакета, който е заявил.
  • След надхвърлянето на лимита НЕ ЗАПОЧВА таксуване на МВ – за цената на пакета потребителят получава определено количество MB на максимална скорост и неограничено количество данни на скорост 128 Kbps след изчерпването им.

Предполагаме, че при изготвянето на заключението и заповедта на КЗП е допусната фактическа грешка, като е посочен актуалният тарифен план „Traffic Unlimited”. Предвид горното, издадената заповед на КЗП реално се изпълнява от страна на VIVACOM, като условията на двата различни типа планове са точно обявени."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...