Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Samsung задмина Apple по продажби на смартфони.


SpiceBoy

Recommended Posts

2xXAh.jpg

Благодарение на тласъка, който получи от продажбите на новия Galaxy S II, Samsung успя да задмине Apple и да се превърне в най-големия доставчик на смартфони в света, съобщава DigitalTrends.com.

Вчера - 28 октомври южнокорейската компания представи финансови резулати за третото тримесечие на годината, които показват рекордни приходи от продажбите на смартфони. Според данни на компанията за анализи Strategy Analytics, към момента Samsung държи 23.8% от пазара на смартфони в света с 27,8 млн. доставки за тримесечието. Apple са втори с 14,6% или 17.1 милиона продажби.

Добрите новини идват в момент, в който е Samsung e подложен на "барабанен огън" от Apple, които са завели десетки дела за нарушаване на патентни права в редица западни държави. В част от случаите съдебните искове на Apple доведоха до забраната на част от продуктите сериятa Galaxy.

В имейл изявление Strategy Analytics коментират данните така: "Ръстът на Samsung се дължи на смес от елегантен хардуерен дизайн, популярността на Android, запомнящите се подбрандове и разширените глобални доставки".

Благодарение на силните първоначални продажби на iPhone 4S, времето, което Samsung ще прекара на върха, може обаче да се окаже кратко. Позициите на Apple могат да бъдат засилени от прилив на недоволните потребители на Blackberry, които останаха без възможността да пращат и получават съобщения в продължение на няколко дни след срив в системата на RIM.

Данните от проучване показват, че 64% от тези, които обмислят да преминат към друг телефон, ще предпочетат iPhone.

Макар че Samsung показват силен растеж при продажбите на смартфони, състоянието на техния бизнес с чипове не е така розово. Печалбите от продажби на паметови чипове са по-ниски в сравнение с тези от преди година, макар че приходите от процесори за смартфони и таблети да остават високи.

Интересното в случая е, че печелившите чипове биват продавани основно не на кой да е, а на Apple техните iPhone-и и iPad-и. Поради това част от анализаторите с основание смятат, че битката с Apple Samsung печели дори когато губи – ако смартфоните и таблетите на Apple се продават повече, това означава, че и Samsung ще продава повече чипове...

inews.bg

SpiceBoy

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...