Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Google Streеt View вече и в сградите


Veselin Minchev

Recommended Posts

google-street-view-car-650x364.jpg

С цел да привлече малките предприятия, от Google предлагат нова услуга, която включва снимки на интериора на сградите, които да се показват в Street View.

Започвайки кампания през първата половина на годината за събиране на снимки, от Google официално пуснаха интериорна версия на Street View за сгради. При тази кампания от Google изпращат фотограф в определеното предприятие, за да направи 360 – градусови снимки, за да може потенциалните клиенти да направят своят избор. Например потребителите на Street View ще могат да разглеждат големи търговски центрове, за да намерят това, което им трябва и да са ориентирани кое къде се намира, когато го посетят. От Google предпочитат интериорните снимки да бъдат направени от професионалист, но собствениците могат да предложат снимки направени от тях самите, съобразени с критериите на Google за качеството им. Обикновено за програмата се записват различни спортни зали, ресторанти, салони за красота и хотели.

street-view-interior.jpg

В момента от Google правят снимки на бизнес-учрежденията в рамките на САЩ, но без специални осветления или реквизити - така се заснема определеният брой снимки необходим за виртуална разходка из магазините. Градовете, които фигурират в програмата са Ню Йорк Сити, Маями, Хюстън, Лос Анджелис, Бостън, Вашингтон, Питсбург, Балтимор и Далас. От Google още изчакват данни от предприятията, разположени в Обединеното Кралство, Нова Зеландия, Австралия, Франция и Япония.

С цел да осигурят анонимност, от Google изискват от предприятията да избягват на снимките да фигурират служителите им, но дори и да се случи това, техните лица ще бъдат замаскирани.

За момента програмата на Google не е насочена към огромните предприятия, като Best Buy например. Докато Google не превземе правата върху снимките, качени в Street View, всеки един от собствениците може да поиска премахването на която и да е от тях.

Обаче условията на подписаните договори не уточняват специално това, че Google може да оспори премахването на снимки, дори и когато вече те са качени в Street View.

Източник: digitaltrends.com

Превод: Веселин Минчев(playboyko_)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гугъл още малко да дойде в нас да снима ако желае, а после ох кой ми открадна покъщнината :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е то затова ще е за общесвени сгради и т.н. Всеки крадец може да влезе в някой мол, ресторат или салон за красота за да си набележи какво му трябва и без да гледа снимките на StreetView...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...