Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Porsche Design P’9981 BlackBerry


Lyudmil

Recommended Posts

292939_595_.jpg

Появата на Porsche Design P’9981 BlackBerry ме "хвърли в тъча" т.е. ме накара да изпитвам непреодолимо объркване. И до момента това чувство на несигурност и диво недоумение ме обзема всеки път, когато погледна този интересен продукт на закъсалата канадска компания.

Всичките тези чувства и емоции са изцяло провокирани от дизайна на смартфона, които аз лично не мога да категоризирам. Вие самите ще трябва да прецените дали това дело на Porsche Design е шедьовър или карикатура на всички "къпинки".

Както ще видите от снимките в галерията, Porsche Design P’9981 притежава корпус от неръждаема стомана и "гръб" облицован с естествена кожа. Съвсем в стила на BlackBerry, телефонът разполага с QWERTY клавиатура, в която всяко копче е индивидуално моделирано. Дисплеят на устройството е 2,8-инчов капацитивен сензорен дисплей с "crystal clear" технология или същия, който използва BlackBerry Bold 9900.

Приликата с Bold 9900 не е случайна, тъй като "вътрешностите" на Porsche Design P’9981 са същите като тези на неговия по-скромен, на външен вид, предшественик. Лъскавият смартфон разполага с 1,2-гигахерцов едноядрен процесор, 768MB RАМ и 8GB вътрешна памет, които обаче могат да набъбнат с още 32GB посредством слот за разширителни microSD карти. Досущ като 9900 и P’9981 е снабден с 5-мегапикселова камера, която обаче може да заснема видео клипове с HD качество до 720р.

Софтуерно разликите между двата модела са малки. И двата оперират с последната версия на операционната система на RIM - BlackBerry OS 7, но P’9981 разполага с усъвършенстван потребителски интерфейс, създаден специално за този модел от PorscheDesign. Също така лъскавата нова играчка е снабдена със специален PIN номер, който да ви отличава като собственик на Porsche Design Blackberry т.е. ви причислява към виртуалния елит на мрежата на RIM.

Като размери новият модел на BlackBerry е доста внушителен 115 мм. висок, 67 мм. широк, 11,3 мм. дебел и с маса от 155 грама - като цяло малко по-обемист и тежък от Bold 9900. Батерията на PorscheDesign "къпинката" е стандартна литиево-йонна с капацитет от 1000mAh, която според производителя издържа до 348 ч. в режим на готовност и 5 ч. и 30 мин. в режим на разговор.

Както виждате от RIM изглежда са загубили своята иновативност, която в продължение на близо десет години ги държеше на челната позиция на пазара на смартфони. В Porsche Design P’9981 не виждаме нищо по-различно от това, с което разполага Bold 9900, освен разбира се дизайна, който по мое скромно мнение може да отблъсне повече потребители, отколкото ще привлече. Разбира се, цената също е различна, предвид, че върху устройството са работили експертите на Porsche Design. Все още не е ясна точната сума, за която ще се продава P’9981, но слуховете ни пращат някъде над 2000 долара.

Лично аз смятам решението на RIM да пуснат този телефон на пазара за странно, но може би разчитат на усещането за лукс и превъзходство, което P’9981 ще донесе на бъдещите си собственици. Защото, ако решите да си купите този телефон, най-вероятно ще сте единствените във вашето обкръжение, което ви прави по някакъв начин уникални. Ще бъдете нещо като анимационни герои в игрален филм т.е. или ще сте много готини или комично абсурдни.

Източник

Редактирано от Lyudmil
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"продукт на закъсалата американска компания." - че са закъсали, закъсали са, ама са канадци :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Люска, отде я копна тая статийка бе, брат? Само не разтягай че си я писал ти. ResearchInMotion верно са канадци, не вярвам да не го знаеш...

П.П.

най-вероятно ще сте единствените във вашето обкръжение, което ви прави по някакъв начин уникални

Кое да :censored2: му е уникалното? Залупената и безвъзвратно изостанала OS, хардуера или копираната дизайнерска концепция на Vertu и Tag Heuer - грубовата предна част от фрезован метал и кожена гърбинка(за по - шокар усещане :) )?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Статията не съм я писал аз, забравих да добавя източнк, но просто ме привлече дизайна. Иначе да определено щях да я напиша по-правилно :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Неможе да ми хване окото даже визуално. За ОС и т.н да не говорим. Мога да кажа, че по-объркана мобилана ОС, от ББ не съм пипал

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Май само на мен ми харесва. :)

Като дизайн определено е по-екстравагантен, но в това има чар.

А ОС на къпинките - след iOS я нареждам на второ място (единствено не съм виждал новия Windows 7.5 Mango - или както там беше)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има и хора които си ползват Blackberry-тата, познавам такива лично които казват че няма да ги сменят за iPhone, въпрос на вкус. Да не забравяме че всеки има право на лош вкус :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз не съм имал Blackberry ама ми харесват честно казано. Един приятел преди време имаше такъв (той живее в САЩ) и вика, че е много удобен за писане на мейли докато шофира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имах ББ за 4 месеца.

Къпинките им е ценен сървиса откъм секюрити. :) Другото не ме кефи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...