Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Motorola спечели дело срещу Apple в Германия


Veselin Minchev

Recommended Posts

motorola-vs-apple.jpg

Подразделението на Motorola за производство на мобилни телефонни апарати, което е пред изкупуване от Google, спечели дело за патент срещу компанията Apple, предаде ДПА.

Съд в германския град Манхайм забрани на Apple да продава телефони в Германия, които нарушават два патента на Motorola. В съдебното решение не се посочва за кои устройства на Apple става дума, но вероятно то обхваща по-голямата част от продукцията на Apple.

До днес не са огласени мотивите за решението на манхаймския съд. Патентният спор се отнася до предаването на комуникационни сигнали и синхронизирането на данни между групи получатели, посочва ДПА, цитирана от БТА.

Източник: dnes.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Що? Да не са безгрешни? Досега са правили купища нарушения, първо пускат продукта - после пазарлъка. Но,са тарикати и бързо са се спазарявали зад сцената - шапка им свалям! Да ти изреждам ли само патентованите от други фирми имена, или?

iPhone, iOS, iPad, iCloud...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък като четох делото дори не е започнато - това са резултати от предварителни оценки, на които Епъл не са представили никакви доказателства. Сега имат 2-3 месеца да обжалват и да представят доказателства, че не са нарушили закона. Честно казано, не са ми много ясни юридическите термини, но останах с впечатление, че по една или друга причина Епъл са решили да не се защитават на предварителните етапи от делото, но не вярвам да оставят така нещата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По техно сайтовете пише, че Моторола са спечелили на първа инстанция поради липса на отговор от Apple пред съда. Apple смята да обжалва решението на следваща инстанция, т.е. засега победата е само на хартия. Освен това иска на Моторола е срещу Apple Inc., които не извършват търговска дейност на територията на Германия(не продават продукти и услуги). Делото на Моторола срещу Apple Germany(компанията която продава устройствата) все още не е приключило - изглежда там местната компания защитава правото си да продава устройствата на немския пазар. Както виждате има тънкости при тези дела и не се знае какъв ще е крайния изход, така че категорични мнения като заглавието на новината(която е формулирана по същия начин във всички български новинарски сайтове) са неуместни. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе как ще спрят продажбата на нещо в 80 милионна държава. Такива адвокати имат, че ще проточат делото и до тогава iPhone 4S няма да е актуален....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е нали уж докато обжалваш нещо си невинен. Както гласи: Невинен до доказване на противното...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...