Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Искам да попитам, дали случайно собствениците на iPhone 4 във форума нямат същият проблем? В "Settings" - "Phone" под бутона за включване на FaceTime функцията ми се появява "Waiting for activation...". Прочетох в някой блогове, че повечето потребители страдат от същия пробем. Повечето от потребителите, коментирали проблема в различни блогове са с карти от AT&T. Появява ли се при някой от Вас това надписче и ако евентуално го е имало и сте се справили с това, по какъв начин сте го постигнали?

iPhone 4 32gb

фабрично отключен

FW: 4.0.1 (8A306)

Modem FW: 01.59.00

Оператор: Globul

Поздрави,

Любо

Публикувано

Знам, че Aveliky се бори с две 4-ки с подобен проблем и последното му подозрение е, че проблема в BG се проявява само с карти на Глобул - защото след като сменил карата със друга веднага се е активирал FaceTime-a. Може би проблема е, че са официален операор продаващ iPhone, а все още не е дошла датата на официалното му пускане в BG. Опитай с карта на друг оператор и ако се окаже вярно ще е много тъпичко от страна на Apple. :)

Публикувано (редактирано)

Благодаря за отговора. Това което успях да изровя току що от интернет е, че FaceTime услугата всъщност анонсира телефонният номер на потребителя в мобилната мрежа, за да могат другите устройства (iPhone 4), да се ориентират, че могат да позват тази услуга към съответният номер. Ще пробвам с карта от друг оператор и ще пиша за резултата в темата.

Благодаря още веднъж.

Поздрави,

Любо

---------- Поста е добавен в 07:45 ---------- Предишният пост е бил в 07:35 ----------

Току що разговарях с оператор от Globul на кратък номер 123. Официалният отговор, който получих е, че тази услуга определено ще трябва да се поддържа и ще се поддържа от оператора, но тъй като официално iPhone 4 не се продава в БГ съответно и услугата не е достъпна за момента. Все пак ще опитам с карта и от друг оператор.

Поздрави,

Любо

Редактирано от lyubaka
Публикувано

Отговора на оператора е меко казано глуповат. Какво означава услугата 'ще се потдържа'?! Аз ползвам карта на Мтел и не вярвам те да поддържат специално услугата FaceTime за iPhone, а при мен си работи. Знам, че и други потребители на Vivatel също нямат проблем. Просто проблема не е при тях ами в Apple. Иначе това, което си чел е правилно - според мен проблема е точно в споделянето на номерата - това споделяне със сигурност става на сървър на Apple и точно там сигурно се режат номера от мрежи на официални оператори, при които продажбата на iPhone 4 все още не е стартирала.

По-добре пиши на Apple да видим те какво ще ти отговорят. :)

Публикувано

И аз съм с МТЕЛ, функцията си работи безпроблемно

Публикувано

За тези които имат проблем с активирането, да не се учудят после ако видят в сметката си за месеца че са пращали SMS към номер в Англия ;) 447786205094.

Оказва се че когато се опитвате да си активирате Facetime функцията, новата играчка на Apple изпраща SMS-и до по-горе дадения номер. И както се оказва с карти на Глобул (и аз съм към тях)

активацията не минава, но след всеки respring или reboot телефона пак се пробва да активира Facetime което си е още някой и друг SMS към Англия по ценова листа на оператора към който сте в момента :) Аз за малко да се накарам на момчето на което звъннах неподготвен на 123, че някой ми ползва номера да праща SMS-и до Англия.

• 5 седмици по-късно...
Публикувано

И аз съм на Мтел, работи безпроблемно

Публикувано

Аз пък искам да изчезне това изобщо като програма!

Някой ако знае как да сподели моля :Wink:

Публикувано

Що бе перфектно е. Вчера разцъкахме със Сашо. Супер е:Wink:

Публикувано

Именно :+1:

Публикувано

Аз съм с Мтел и след Waiting for Activation ... ми излиза Activation Unsuccessful.Turn on FaceTime to try again.

Някакво решение ?

Публикувано

Проблема при мен беше FaceBreak oт SinfuliphoneRepo. Като го деинсталирах всичко си тръгна както трябва. После сложих Facebreak от xSellize и всичко е 6 ... Имам FaceTime и с 3G и определено действа перфектно.

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Снощи нямах FaceTime на Глобул,та звъннах на оператор да си поговорим и да го питам кога евентуално може да

очакваме тази опция и получих отговор незадоволяващ очакванията ми,та .. Днес както цъкам по настройките да намеря защо

WiFi не ми запазва паролите на мрежите към които съм се логнал попадам на следното :

FaceTime.jpg

Пробвано е от iPhone 4 към iPod 4 и работи.

Пуснах един бърз search на форума да видя случайно данеби да я има информацията и видях,че я няма.

Ако вече е дискутирано искрено се извинявам и моля да изтриете темата. :-)

И последно - някой знае ли защо Wi-Fi не ми запаметява паролите?

Публикувано

Пробвай с бутона "Forget This Network", който се показва след натискане на синята стрелка вдясно от името на мрежата. След това пак се връзваш към WiFi мрежата като си написваш паролата и вече трябва да ти я пази. За всеки случай може да рестартираш между двете изречения!

Публикувано

Снощи , след като прочетох поста на @Ndoe , реших да проверя дали и при мен се е активирал Face Time - а , но с голяма изненада установих , че реда в Phone с Face Time е изчезнал. Аз също съм на Глобул и от както го имам телефона съм опитвал няколко пити да го активирам , но не става, а сега вече и въобще го няма като опция. Някой да има подобен проблем или идея?

Публикувано

Ако глобул са пуснали услугата официално,ще се наложи повторно активиране. Вчера, след рестора до 4.1 имаше carrier update за глобул.

Публикувано

Малката СИМ карта на Глобул я има от около 1 месец.

@delmondo не стана така,пробвах с какви ли не настройки,рестартирах телефона и не стана.

Сутринта,като станах погледнах и тоя път беше запазил настройките на мрежата. Явно нещо се е бъгнало.

Относно FaceTime - пробвайте да сложите вивакомска карта или м-телска,колкото да се активира от

там и после пак да пуснете Глобулската,което няма логика но при мен имаше някакъв подобен ред на нещата.

Всмисъл,мислех че като активираш телефона с друга карта FaceTime остава и за Глобул,което в последствие разбрах,че не е така.

И определено вижте за Carrier update,както каза @alxx :-)

Публикувано

Опитах по гореописания начин ! Имам изрязана карта на Мтел , сложих я в телефона и Face Time се появи като ред в менюто Phone  и след няколко секунди се активира! След това рестартирах телефона и когато отново зареди , извадих Мтел-ската сим карта и сложих тази на Глобул , с нея положението за съжаление беше както преди опита . Няма ред за активиране и съответно не може да се активира Face Time-а.

@ Alxx какво имаш впредвид като казваш за Carrier update , доколкото знам те си ги изпращат автоматично от Глобул и телефона те пита да инсталираш или не? До сега не съм отазвал Carrier update. И предложението за повторно активиране на телефона , не е ли свързано с рестор и тогава активация? Ако е така , аз имам запазени SHSH файлове само за 4.0.2 и това означава след рестор няма да мога да джейлбрейкна!

Публикувано

Седи мирен! И да ресторнеш пак няма да имаш FaceTime. Кротувай си просто и чакай.

Публикувано

Инсталирайте си iPhoneDelivery от cydia и пак пробвайте да активирате FaceTime.

Публикувано

Пробвах по начина който предложи Aveliki , но не се получи за съжаление. Ще се чака!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Я пробвай това. Добави в cydia репото: repo.hackyouriphone.org и от него инсталирай MMS and FaceTime Fix.

post-1-014745800 1285749438_thumb.png

Публикувано

Привет,

Пробвах току що последното предложено решение на Аveliky за MMS and FaceTime Fix ... за съжаление с неуспех. След инсталацията рестартирах телефона за всеки случай. При мен също липсва в настройките изобщо бутона за активация на FaceTime. Ще звънна в Глобул.

iPhone 4 32gb

фабрично отключен

FW: 4.0.1 (8A306)

Modem FW: 01.59.00

Оператор: Globul

Поздрави,

Любо

Публикувано

Привет отново,

Току що разговарях с оператор на Глобул. След като изчаках да се консултира с техническият отдел, Дамата ме увери че от утре, тъй като това официалната стартова дата за iPhone 4 в България, услугата ще бъде активна за потребителите на Глобул. Обясни ми също така, че е възможно да има малък carier update след официалния старт.

Поздрави,

Любо

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...