lyubaka Публикувано Юли 29, 2010 Публикувано Юли 29, 2010 Здравейте, Искам да попитам, дали случайно собствениците на iPhone 4 във форума нямат същият проблем? В "Settings" - "Phone" под бутона за включване на FaceTime функцията ми се появява "Waiting for activation...". Прочетох в някой блогове, че повечето потребители страдат от същия пробем. Повечето от потребителите, коментирали проблема в различни блогове са с карти от AT&T. Появява ли се при някой от Вас това надписче и ако евентуално го е имало и сте се справили с това, по какъв начин сте го постигнали? iPhone 4 32gb фабрично отключен FW: 4.0.1 (8A306) Modem FW: 01.59.00 Оператор: Globul Поздрави, Любо Цитирай
intruder Публикувано Юли 29, 2010 Публикувано Юли 29, 2010 Знам, че Aveliky се бори с две 4-ки с подобен проблем и последното му подозрение е, че проблема в BG се проявява само с карти на Глобул - защото след като сменил карата със друга веднага се е активирал FaceTime-a. Може би проблема е, че са официален операор продаващ iPhone, а все още не е дошла датата на официалното му пускане в BG. Опитай с карта на друг оператор и ако се окаже вярно ще е много тъпичко от страна на Apple. Цитирай
lyubaka Публикувано Юли 29, 2010 Автор Публикувано Юли 29, 2010 (редактирано) Благодаря за отговора. Това което успях да изровя току що от интернет е, че FaceTime услугата всъщност анонсира телефонният номер на потребителя в мобилната мрежа, за да могат другите устройства (iPhone 4), да се ориентират, че могат да позват тази услуга към съответният номер. Ще пробвам с карта от друг оператор и ще пиша за резултата в темата. Благодаря още веднъж. Поздрави, Любо ---------- Поста е добавен в 07:45 ---------- Предишният пост е бил в 07:35 ---------- Току що разговарях с оператор от Globul на кратък номер 123. Официалният отговор, който получих е, че тази услуга определено ще трябва да се поддържа и ще се поддържа от оператора, но тъй като официално iPhone 4 не се продава в БГ съответно и услугата не е достъпна за момента. Все пак ще опитам с карта и от друг оператор. Поздрави, Любо Редактирано Юли 29, 2010 от lyubaka Цитирай
intruder Публикувано Юли 29, 2010 Публикувано Юли 29, 2010 Отговора на оператора е меко казано глуповат. Какво означава услугата 'ще се потдържа'?! Аз ползвам карта на Мтел и не вярвам те да поддържат специално услугата FaceTime за iPhone, а при мен си работи. Знам, че и други потребители на Vivatel също нямат проблем. Просто проблема не е при тях ами в Apple. Иначе това, което си чел е правилно - според мен проблема е точно в споделянето на номерата - това споделяне със сигурност става на сървър на Apple и точно там сигурно се режат номера от мрежи на официални оператори, при които продажбата на iPhone 4 все още не е стартирала. По-добре пиши на Apple да видим те какво ще ти отговорят. Цитирай
HITMAN Публикувано Юли 29, 2010 Публикувано Юли 29, 2010 И аз съм с МТЕЛ, функцията си работи безпроблемно Цитирай
Infomaniac Публикувано Август 5, 2010 Публикувано Август 5, 2010 За тези които имат проблем с активирането, да не се учудят после ако видят в сметката си за месеца че са пращали SMS към номер в Англия 447786205094. Оказва се че когато се опитвате да си активирате Facetime функцията, новата играчка на Apple изпраща SMS-и до по-горе дадения номер. И както се оказва с карти на Глобул (и аз съм към тях) активацията не минава, но след всеки respring или reboot телефона пак се пробва да активира Facetime което си е още някой и друг SMS към Англия по ценова листа на оператора към който сте в момента Аз за малко да се накарам на момчето на което звъннах неподготвен на 123, че някой ми ползва номера да праща SMS-и до Англия. Цитирай
vanko777 Публикувано Септември 4, 2010 Публикувано Септември 4, 2010 И аз съм на Мтел, работи безпроблемно Цитирай
Pe6o666 Публикувано Септември 5, 2010 Публикувано Септември 5, 2010 Аз пък искам да изчезне това изобщо като програма! Някой ако знае как да сподели моля Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 5, 2010 Публикувано Септември 5, 2010 Що бе перфектно е. Вчера разцъкахме със Сашо. Супер е Цитирай
DjeFF Публикувано Септември 7, 2010 Публикувано Септември 7, 2010 Аз съм с Мтел и след Waiting for Activation ... ми излиза Activation Unsuccessful.Turn on FaceTime to try again. Някакво решение ? Цитирай
DjeFF Публикувано Септември 8, 2010 Публикувано Септември 8, 2010 Проблема при мен беше FaceBreak oт SinfuliphoneRepo. Като го деинсталирах всичко си тръгна както трябва. После сложих Facebreak от xSellize и всичко е 6 ... Имам FaceTime и с 3G и определено действа перфектно. Цитирай
Ndoe Публикувано Септември 26, 2010 Публикувано Септември 26, 2010 Снощи нямах FaceTime на Глобул,та звъннах на оператор да си поговорим и да го питам кога евентуално може да очакваме тази опция и получих отговор незадоволяващ очакванията ми,та .. Днес както цъкам по настройките да намеря защо WiFi не ми запазва паролите на мрежите към които съм се логнал попадам на следното : Пробвано е от iPhone 4 към iPod 4 и работи. Пуснах един бърз search на форума да видя случайно данеби да я има информацията и видях,че я няма. Ако вече е дискутирано искрено се извинявам и моля да изтриете темата. :-) И последно - някой знае ли защо Wi-Fi не ми запаметява паролите? Цитирай
delmondo Публикувано Септември 27, 2010 Публикувано Септември 27, 2010 Пробвай с бутона "Forget This Network", който се показва след натискане на синята стрелка вдясно от името на мрежата. След това пак се връзваш към WiFi мрежата като си написваш паролата и вече трябва да ти я пази. За всеки случай може да рестартираш между двете изречения! Цитирай
hrelas Публикувано Септември 27, 2010 Публикувано Септември 27, 2010 Снощи , след като прочетох поста на @Ndoe , реших да проверя дали и при мен се е активирал Face Time - а , но с голяма изненада установих , че реда в Phone с Face Time е изчезнал. Аз също съм на Глобул и от както го имам телефона съм опитвал няколко пити да го активирам , но не става, а сега вече и въобще го няма като опция. Някой да има подобен проблем или идея? Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 27, 2010 Публикувано Септември 27, 2010 Ако глобул са пуснали услугата официално,ще се наложи повторно активиране. Вчера, след рестора до 4.1 имаше carrier update за глобул. Цитирай
Ndoe Публикувано Септември 27, 2010 Публикувано Септември 27, 2010 Малката СИМ карта на Глобул я има от около 1 месец. @delmondo не стана така,пробвах с какви ли не настройки,рестартирах телефона и не стана. Сутринта,като станах погледнах и тоя път беше запазил настройките на мрежата. Явно нещо се е бъгнало. Относно FaceTime - пробвайте да сложите вивакомска карта или м-телска,колкото да се активира от там и после пак да пуснете Глобулската,което няма логика но при мен имаше някакъв подобен ред на нещата. Всмисъл,мислех че като активираш телефона с друга карта FaceTime остава и за Глобул,което в последствие разбрах,че не е така. И определено вижте за Carrier update,както каза @alxx :-) 1 Цитирай
hrelas Публикувано Септември 27, 2010 Публикувано Септември 27, 2010 Опитах по гореописания начин ! Имам изрязана карта на Мтел , сложих я в телефона и Face Time се появи като ред в менюто Phone и след няколко секунди се активира! След това рестартирах телефона и когато отново зареди , извадих Мтел-ската сим карта и сложих тази на Глобул , с нея положението за съжаление беше както преди опита . Няма ред за активиране и съответно не може да се активира Face Time-а. @ Alxx какво имаш впредвид като казваш за Carrier update , доколкото знам те си ги изпращат автоматично от Глобул и телефона те пита да инсталираш или не? До сега не съм отазвал Carrier update. И предложението за повторно активиране на телефона , не е ли свързано с рестор и тогава активация? Ако е така , аз имам запазени SHSH файлове само за 4.0.2 и това означава след рестор няма да мога да джейлбрейкна! Цитирай
BANNN Публикувано Септември 27, 2010 Публикувано Септември 27, 2010 Седи мирен! И да ресторнеш пак няма да имаш FaceTime. Кротувай си просто и чакай. Цитирай
Aveliky Публикувано Септември 28, 2010 Публикувано Септември 28, 2010 Инсталирайте си iPhoneDelivery от cydia и пак пробвайте да активирате FaceTime. Цитирай
hrelas Публикувано Септември 29, 2010 Публикувано Септември 29, 2010 Пробвах по начина който предложи Aveliki , но не се получи за съжаление. Ще се чака! Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Aveliky Публикувано Септември 29, 2010 Публикувано Септември 29, 2010 Я пробвай това. Добави в cydia репото: repo.hackyouriphone.org и от него инсталирай MMS and FaceTime Fix. Цитирай
lyubaka Публикувано Септември 29, 2010 Автор Публикувано Септември 29, 2010 Привет, Пробвах току що последното предложено решение на Аveliky за MMS and FaceTime Fix ... за съжаление с неуспех. След инсталацията рестартирах телефона за всеки случай. При мен също липсва в настройките изобщо бутона за активация на FaceTime. Ще звънна в Глобул. iPhone 4 32gb фабрично отключен FW: 4.0.1 (8A306) Modem FW: 01.59.00 Оператор: Globul Поздрави, Любо Цитирай
lyubaka Публикувано Септември 29, 2010 Автор Публикувано Септември 29, 2010 Привет отново, Току що разговарях с оператор на Глобул. След като изчаках да се консултира с техническият отдел, Дамата ме увери че от утре, тъй като това официалната стартова дата за iPhone 4 в България, услугата ще бъде активна за потребителите на Глобул. Обясни ми също така, че е възможно да има малък carier update след официалния старт. Поздрави, Любо Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.