Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Некоректно функциониране на "invitation" в iPhone's Calandar


dedil

Въпрос

С навлизането на IOS 5 всичко (или почти...) минава през iCloud. Това, което забелязах е, че когато добавя контакт във функцията "Invitees", на някое от събитията ми в Calendar (т.е. поканвам някого на среща), контакта отсреща получава покана за събитието от акаунта, с който съм регистриран в Apple ID, а не от акаунт, който той има, имам предвид служебен, да речем! В моя случай това е Gmail account.

Неприятното е, че НИКЪДЕ в Apple ID няма функция да посочиш, кой акаунт желаеш да се използва, а по подразбиране се приема, че това е primery - т.е. този, с който си регистриран в Apple ID. Аз, разбира се опитах да сменя e-mail -а, с който съм регистриран и се оказа, че ситуацията не се променя! Поканите продължават да се изпращат от Gmail, който дори махнах от Apple ID, дори и като допълнителен, т.е. изобщо не би трябвало да го ползват за каквото и да е или изобщо не се доставят при контакта отсреща. Отидох за помощ в iStyle, хората винаги са много отзивчиви и внимателни, но за съжаление не успяха да ми дадат отговор, как, какво и може ли изобщо нещо да се направи?

Ще пиша до Apple, но ако някой има идея бих бил благодарен да я сподели :unsure:

Редактирано от dedil
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

10 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

settings/mail,contacts.../default account

Alxx®, не става, приятел :huh: Пробвано е вече и <_<

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Работи си коректно отвсякъде.

На Settings-->Mail,contacts,calendars-->Calendars-->Default calendar имаш ли друг календар освен този в iCloud?

Как очакваш поканата да идва не от appleid-то ти като няма друго там освен icloud календара? Да ти отгатне имейла ли?

Какъв email акаунт си настроил за mail.app? Не поддържа ли календар, който да посоиш за Default вместо icloud?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

  • На Settings-->Mail,contacts,calendars-->Calendars-->Default calendar имаш ли друг календар освен този в iCloud? - имам, но iCloud е по подразбиране
  • Как очакваш поканата да идва не от appleid-то ти като няма друго там освен icloud календара? Да ти отгатне имейла ли? - проблема е, че iCloud не ми дава да посоча, primery mail от тези, които искам аз и ги има в акаунта ми
  • Какъв email акаунт си настроил за mail.app? - имам 4 акаунта и единия от тях е gmail, именно този, който е и по primery in apple ID, от който се пускат поканите, другия е Icloud (*@me.com и не ми позволява да го направя primery), другите два са служебни, единия от които бих желал да ползвам за invite
  • Не поддържа ли календар, който да посоиш за Default вместо icloud? - има такъв естествено, но за мен удобния вариант е именно iCloud

JVV, според мен, ако iCloud ми даде възможност да посоча като primery акаунта *@me.com няма да има проблем. Пробвах като сменя директно регистрацията в iCloud с email, който искам да прави invite, т.е. заменям Gmail с него и той става primery, но тогава директно функцията спира! Започвам да си мисля, че има възможност този акаунт изобщо да не поддържа функция за календар, знам ли?!? Това, което ме навежда на тази мисъл сега е, че не получавам поканите от вън, когато се опитвам да ме invite чрез служебния email. Има ли начин да бъде проверено дали определен акаунт поддържа iCal или каквато и да е функционалността там?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

PrimAry, по дяволите, не primEry!!! Като не знаете Английски език защо се пънете да изпозлвате английски "термини"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0
:D Ти пък... Те българския не го бръснат за нищо, какво остава за английския... :D
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Имаш съмнения дали Gmail поддържа календар или дали служебната ти поща поддържа календар?

Настрой си gmail като ексчейндж, смени му reply to адреса и ползвай неговия календар за покани. Просто е.

  • На Settings-->Mail,contacts,calendars-->Calendars-->Default calendar имаш ли друг календар освен този в iCloud? - имам, но iCloud е по подразбиранe

Т.е Alxx по-горе ти е дал съвет да смениш Default calendar, а ти продължаваш да се пънеш поканите ти да излизат от името на акаунта ти в iCloud? A замисляш ли се като ти отговорят на Invite къде ще пристигне отговора?

  • Как очакваш поканата да идва не от appleid-то ти като няма друго там освен icloud календара? Да ти отгатне имейла ли? - проблема е, че iCloud не ми дава да посоча, primery mail от тези, които искам аз и ги има в акаунта ми

Ако посочиш "примери" mail от тези, които искаш ти да ги има в акаунта ти, отговорите на поканите няма да се отразяват в календара на iCloud. Ще бъдат изпращани от iCloud, а отговорите ще пристигат на служебната ти поща или каквото там си посочил.

  • другите два са служебни, единия от които бих желал да ползвам за invite

​За да ги "ползваш за invite трябва да поддържат календар. Има ли ги календарите на служебните ти акаунти в настройките на Calendar на телефона?

  • Не поддържа ли календар, който да посоиш за Default вместо icloud? - има такъв естествено, но за мен удобния вариант е именно iCloud

​Тук казваш "естествено", а по-долу ти идва прозрение и започваш да се чудиш дали служебната ти поща поддържа календари.

Пробвах като сменя директно регистрацията в iCloud с email, който искам да прави invite, т.е. заменям Gmail с него и той става primery, но тогава директно функцията спира! Започвам да си мисля, че има възможност този акаунт изобщо да не поддържа функция за календар, знам ли?!? Това, което ме навежда на тази мисъл сега е, че не получавам поканите от вън, когато се опитвам да ме invite чрез служебния email. Има ли начин да бъде проверено дали определен акаунт поддържа iCal или каквато и да е функционалността там?

Искаш да получаваш, поканите пратени на служебния ти имейл в кутията и календара на iCloud без някой да е пренасочил служебната ти поща към адреса ти в iCloud?

Изобщо виждам, че в главата ти е пълна каша. Не приемаш съвети. Знаеш си твоето и искаш да стане по твоя начин ей така от въздуха.

Не стават така нещата. Чудя се защо обаче не са ти го казали там където си питал.

За момента iCloud не поддържа смяна на reply to адреса на различен от x.x@me.com, но дори и да позволяваше отговорите на поканите естествено нямаше да се връщат в x.x@me.com, а на reply to адреса.

Т.е. няма нищо "некоретно във функционирането на invitation в iPhone's Calendar.

Редактирано от JVV
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ако някой се интересува, опитите до момента и на потребители тук да се реши по някакъв начин проблема не даде резултат, въпреки, че се отделиха 6 часа днес :huh:

Благодаря на всички, които откликнаха :+1:

PS Жалко, че поста ми от сутринта по адрес на не/ знаещите чужди, а и не само, езици го е отнямало.

Приятели, темата е за взаимопомощ, а не за критика на тема право и кривопис. Нека, който не може или не желае да помогне поне да не пречи с неуместни коментари ^_^

Редактирано от dedil
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Проблемът е, че на Gmail акаунт в iPhone, настроен като Exchange не може да му се смени "reply to" адреса и имейлите излизат с дефолтния адрес в Gmail.

Вариантът е да се ползва отделен IMAP акаунт за изпращане през Gmail, а exchange само за календара, но се губи push нотификацията.

Идиотско. Това обаче няма общо с iCloud, а с mail.app.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

След доста лутане, питане и умуване и с усилия на много хора проблема бе решен, по-точно се намери решение, което е компромисно. Какво имам предвид - оказа се, че няма никакъв начин при споделен хостинг да може да се използва пълноценно пощенски акаунт с iPhone, имам предвид да се инсталира Exchange и изобщо да се ползват всички функционалности като iCal invitation и др. Не съм наясно, но било въпрос на законодателство, регулация и сигурност, това ми писаха от Apple и толкова...

Решението бе подсказано от JVV, активирах Google apps for business и всъщност пощенските ми акаунти започнаха да се хостват там. Това позволи да се инсталира на iPhone Exchange за въпросните акаунти. След коректна синхронизация на всичките ми устройства всичко си дойде на мястото.

Нека да уточня, за да няма недоразумения - няма никакво значение кой е календара по подразбиране на iPhone, който и да се зададе работи без проблем, разликата е само в интерфейса с който се четат поканите за събитията (Google, iCloud...); няма значение кой пощенски акаунт е по подразбиране в дивайса.

:excl: Важно е да се знае, че поканите за събитията ще се изпращат от името на primary e-mail, посочен в Apple ID, а поканите, които се получават ще бъдат нанасяни в календара, посочен по подразбиране :excl:

Специални благодарности на всички, които откликнаха и по-специално на JVV, момчетата от "Александър сервиз" и персонално на Aveliky

:bravo:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...