Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple пусна iTunes 10.5.1 с iTunes Match


Vancuver

Recommended Posts

Новата версия на iTunes вече е налична за сваляне за Mac OS X и Microsoft Windows. След инсталацията, потребителите имат достъп до услугата iTunes Match, за която могат да се абонират и да получават правото да изтеглят отново песните на устройства като iPhone или iPad.

След инсталацията на iTunes 10.5.1, потребителите могат да се абонират за iTunes Match през iTunes Music Store. Линкът се намира отдясно, където iTunes Match е със синя икона, на която пише "new".

iTunes Match дава на потребителите ползите от iTunes "в Облака" с песните, които не са закупени от iTunes. Услугата е вградена в iTunes и Music (на iOS устройствата). Тя позволява да запазите цялата си музикална колекция, включително музика, която е свалена от дискове или закупена от място, различно от iTunes.

Срещу сумата от $24.99 на година, iTunes ще открие кои песни от колекцията са налични в iTunes Store. Всяка съвпадаща песен ще бъде автоматично добавена към iCloud.

Песните, на които не може да се намерят съвпадения, се качват, като по този начин се дава достъп до цялата колекция, включително и нещата, които не са налични за покупка в iTunes Store.

Когато колекцията от песни е качена в iCloud, тя може да бъде свалена на други устройства. Apple предлага като опция песните да бъдат свалени с по-високо качество (256Kbps AAC DRM-free), независимо дали оригиналите са с по-ниско качество.

match-111114.jpg

Източник: AppleInsider

P.S.

За съжаление iTunes Match все още не е активна за българския iTunes магазин!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А аз лично не можах да разбера още от началото - след като ги мачне в облака можеш ли после физически да ги изтеглиш на устройството (било то телефона, компютъра или таблета) и да си ги слушаш като MP3-ки без наличие на интернет или след като се прехвърлят в облака тези песни могат да се слушат само от там при наличие на интернет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не виждам къде е линка в новия iTunes...?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е тъй като не е активен още за българският Itunes магазин. Написано е в първия пост:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и без това съм с 4.3.3 така че няма файда, но ми е интересно следното - "Всяка съвпадаща песен ще бъде автоматично добавена към iCloud" - означава ли че добавените песни ще черпят от 5-те ГБ място? и след това трябва да се купува място?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, песните не черпят от 5-те гигабайта - те са само за поща и документи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли песните ще черпят от 5те GB и защото когато бъде разпозната песента не се шрехвърля физически а просто като име, после когато искаш да я свалиш я сваляш от сървърите на Apple, където песента си я има.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но песните от сорта на "ork. Nazmiler - Otvorko" iTunes няма да ги мач-не, защото ги няма в колекцията си, и ще се ъплоуднат в облака. Въпросът е тогава дали не черпи от тия 5 гб.. Въпреки че като се замисля, в настройките и на Mac и на iOS устройствата няма никъде опция за music в iCloud.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За инфо изисква 5.0.1 а не 5.0 - iTunes Match requires iOS 5.0.1 on iPhone 3GS or later, iPod touch (3rd and 4th generation), iPad, or iPad 2, or a Mac or PC with iTunes 10.5.1. Limit 25,000 songs. iTunes purchases do not count against limit. Access to some services is limited to 10 devices.

Редактирано от profusion
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...