Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Според анализатори, Apple държи 90% от пазара на платени мобилни приложения


LUBECA

Recommended Posts

zx620y348_1210242.jpg

"Отхапаната ябълка" има преднина от над 4.5 млрд. долара пред конкурента си Android

Софтуерният каталог на Apple за мобилни устройства App Store е генерирал 5 млрд. долара от създаването си. Конкурентът му от Google – Android Market – може да се похвали с "мижавите" 330 млн. Данните са от проучване на анализатора Джийн Мънстър от агенция Piper Jaffray.

Числата потвърждават всеобщото мнение, че Apple прави повече пари от мобилната си платформа, но за пръв път демонстрират огромната разлика между приходите на двата гиганта. Ако се обърнат в проценти, това означава, че "отхапаната ябълка" е абсолютен хегемон с 90% от пазара на платени мобилни приложения, срещу едва 7% за Android на Google.

Според Мънстър, това се дължи от една страна на ниския брой платен софтуер в Android каталога. Данните му сочат, че клиентите дават пари за едва 1.3% от всички приложения в магазина на Google. В случая на Apple това число е значително по-голямо – петмилиардната печалба на компанията идва от около 14% от всички изтеглени апликации.

Друга от причините за слабите резултати на Android според анализатора е фрагментацията на пазара на устройствата с тази операционна система. Google започнаха да разрешават проблема с въвеждането на последната версия на операционна система за смартфони и таблети, наречена Ice Cream Sandwich. В резултат на положените усилия Мънсър вярва, че Google ще заздрави позициите си, но въпреки това Apple ще продължи да държи поне 70% от печалбите от прилижения през следващите четири години.

Прогнозата на анализатора се основава и на проведените от него анкети сред разработчици на мобилен софтуер и директори на образователни проекти. Според резултатите iOS продължава да бъде предпочитаната платформа за програмиране, а iPad таблетът на Apple е фаворитът сред образователните устройства.

Въпреки това не трябва да се забравя, че устройствата на Android са значително по-разпространени глобално – Google се похвали с 52,5% пазарен дял при смартфоните (в сравнение със само 15% за Apple). Едновременно с това компанията от Маунтин Вю също работи по ефективни начини да монетизира Android – един от които е наскоро обявеният музикален магазин Google Music.

Източник: source-reuters.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За сметка на това са взети под внимание факти като големия брой устройства ползващи операционната система Android и предпочитанието на програмистите към iOS. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност не е непременно лошо за Android, че потребители на iOS харчат десет пъти повече пари от потребителите на Android. Погледнете го от друга гледна точка - много по-евтино излиза да си потребител на Андроид...

... и никой нищо не казва колко всъщност изкарва Гугъл от рекламите в иначе безплатните мобилни приложения...

Редактирано от Rain Rover
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-принцип си прав gorgior, но пък в същия абзац е споменато, че Android държи 52,5% от устройствата при мобилните ОС. Кога излезе Андроид, кога iOS. Значи все пак Гугъл са по-добри от Apple в нещо, а Apple са по-добри в друго нещо....абе дискусията отива към кое е първо, кокошката или яйцето. ? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не ти пука ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хахах аз досега не съм видял класация за каквото и да било, където класираните са с еднакви стартови условия. :) Примерно класацията за най-богатите - Бил Гейтс е роден и забогатял много преди Марк Зукърбърг да знае какво е компютър, но пък втория е най-младия милиардер. Интересна работа са това статистиките... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

gorgior, смяташ ли, че 3те месеца разлика правят условията прекалено неравностойни? Защото Маркета беше пуснат края на 2008, а App Store-а - средата на 2008.

Редактирано от killer4o
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Безплатни са силно казано. freemium по-скоро. Теглиш безплатно и те засипват с реклами докато не ти стане интересна играта и вече ти искат пари за да продължиш. Това е бизнес модела защото по подразбиране хората, които ползват Андроид не обичат да плащат дори и за нещо качествено. Наистина никой от нас не го грее кой какви милиони е направил, но ни грее какво е качеството на приложенията. С толкова много изплатени пари за приложения се привличат най-добрите програмисти и това е видно от качеството на програмите им. Дори и при едни и същи приложения, които ги има на няколко платформи iOS версията винаги е с пъти по-стабилна и удобна за ползване.

В крайна сметка болшинството от "безплатните" програми за Андроид си струват точно толкова колкото са обявили - нула.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Опитвам се само да чета в подобни теми, но сега ми е малко трудно :smile:

Ако Apple не се бяха появили на сцената с мобилни телефони, сега щяхме да цъкаме с някакви стилуси по груб пикселизиран екран и да водим спорове на тема Windows или Symbian.

Сега по темата, нормално е да има повече оборот от клиенти на AppStore, все пак сметнете средната цена на апарат с Андроид и си направете сметка кои клиенти са по-платежоспособни. Подобно е положението и с мобилния интернет, но разликата в процентите е по-малка. Наблюденията са ми, че повечето от хората с Андроидски телефони пестят не само от приложения, но и от интернет :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колко според вас средно спестяват от приложения потребителите на андроид? Като изключим навигация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен съм, че има и хора с iPhone които пестят от трафик Гога. Ако си видял случайно, темата е от 23 юни 2009. Тогава нямаше такива пакети за пренос на данни, каквито има в момента.

edit: Не следя Android форуми, но предполагам, че и там има подобни теми ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic:

За десет секунди търсене намерих няколко теми :smile:

Ще се старая да не пиша и чета в подобни теми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези спорове са толкова безмислени, колкото сме наясно вече кокошката или яйцето са се пръкнали първо на тоя свят.

http://www.youtube.com/watch?v=9yYG0XLSv9M

Ей на тези юнаци ми приличате...

Да ви кажа друго, което ми прави впечатление.

В последните 2-3-4 месеца се появиха безпричинно десетки хиляди статии от този род коя от коя повече стараещи се да ни убедят в предимствата на Епъл.

На кризисен PR ми намирисва лекичко, защото до преди 6 месеца компанията нямаше нужда от сравняване на приходи, капитализации, лидерство чрез платени приложения и прочие.

Сега от появата на модела 4S знаем, че доста проблеми все още чакат решение, но те не се решават.

За сметка на това в световен мащаб всякакви анализатори и специалисти се надпреварват да ни убеждават колко е мощна компанията.

А решенията все по-трудно се намират след смъртта на Ст. Джобс или поне към този момент впечатлението ми е такова.

И не знам защо, но все повече ми намирисва на един добре познат ни сценарий, който сме гледали през годините с доста "мощни" фирми и корпорации.

Дано не съм лош пророк, но нека седи тук написано това и ще видим след месеци или година-две.

пп. Това е лично мое мнение и не изразява становището на нито един сайт, анализаторски екип или мислите на администрацията на Белия дом.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам андроид от близо две години,имах сгс1 сега съм с Галакси с2 и Айфон 4.Хора относно приложенията,90% от платените се намират безплатно,даже си има алтернатови на Маркета(Applanet,Blackmart,Apkschare,Mobilism Market и др.)Всяко платено приложение го има безплатно в тези маркети.Андроид позволява да му бъркаш в червата дет се вика,за IOS забрави.

За мене Андроид е за хора които обичат постоянно да човъркат машинката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам андроид от близо две години,имах сгс1 сега съм с Галакси с2 и Айфон 4.Хора относно приложенията,90% от платените се намират безплатно

И в инсталоус се намира някое и друго приложение.

Ей на тва казвам аз смислен първи пост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...