Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Sony е готова за конкуренцията на Apple


Kontrero

Recommended Posts

0000125953-article3.jpg

Главният изпълнителен директор на японския електронен концерн Sony Хауърд Стрингър е заявил пред The Wall Street Journal, че най-накрая е готов да се конкурира с Apple.

„Прекарах последните пет години в разработване на платформа, така че да мога да се конкурирам със Стив Джобс. Тя е готова и вече може да бъде пусната на пазара“, заявява Стрингър, коментирайки стратегията на Sony за сериозно влизане на пазарите на таблети, компютри и смартфони.

Новата платформа на компанията ще комбинира 4 екрана – на таблети, смартфони, компютри и телевизори, и ще ги свърже чрез мрежови услуги за достъп до съдържание. Ако приемем, че последната стъпка преди представянето на новата платформа е придобиването на дела на Ericsson в Sony Ericsson, то най-вероятно официалното й представяне ще се състои скоро, като анализатори не изключват това да стане по време на изложението CES през януари 2012 г.

Джобс, както е известно, почина от рак на 5-и октомври, а през август напусна поста си на главен изпълнителен директор, заместен от дългогодишния главен оперативен директор Тим Кук.

През миналата седмица Sony отчете загуба в размер на 27 млрд. йени (почти 252 млн. евро) за третото тримесечие и предсказа нетна загуба от 90 млрд. йени (1,2 млрд. долара) за финансовата година, след очаквана досега печалба от 60 млрд. йени.

„Имаме лоши новини пред нас“, е заявил Стрингър пред вестника. „Номерът е да ги изживеем, да се поучим от тях и да научим кога и какво да променим“.

Но Стрингър може и да не разполага с много време.

Отдръпването на потребителите удари сериозно Sony, а силната йена още повече влоши ситуацията. Компанията е силно зависима от валутните курсове, тъй като 80% от продажбите на групата идват от чужбина. Всяко поскъпване на японската валута с една йена спрямо долара означава спад на оперативната печалба с 4 млрд. йени.

Source: Investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...