Aveliky Публикувано Декември 8, 2011 Публикувано Декември 8, 2011 Понеже се оплаквате от липсата на моряци да взема да се предам и аз Служил съм моряк, но речен във Видин , ако изобщо се броим за моряци Я вижте каква салага бях 2 Цитирай
tonygti Публикувано Декември 8, 2011 Публикувано Декември 8, 2011 (редактирано) tonygti За повечето неща си прав и за парите и войните малко сякаш си го написал ей така просто не знам. Вярно е, че има хора в армията, които взимат пари за да стоят, но повярвай ми не знам дали си запознат дотолкова, но има хора които вършат такава работа която си нямаш и идея че се извършва даже на територията на БГ. Сега може би, повечето от вас ще се нахвърлят за това, но пак казвам. Има хора които не трябва да са в армията, но има и такива които си вършат работата и то много добре. Както има един лаф на работа, "Повечето от нас само служат, а много малко работят". Не искам да оправдавам нито един военен или войник който ти бърка в джоба с това че му плащаш осигуровките, но повярвай ми без армия не може. Приятелче, ама аз не съм казал хич да няма. Просто казах, че е нужно да има няколко хиляди, които да са истински обучени и да си изпълняват задълженията каквито и да са те. Останалите десетки хиляди да си търсят друга работа и да си плащат сами осигуровките. Редактирано Декември 8, 2011 от tonygti Цитирай
LUBECA Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Ех, тези осигуровки на държавните служители - големия трън в окото на обществото. Цитирай
mitkoiphone Публикувано Декември 9, 2011 Автор Публикувано Декември 9, 2011 Голям трън е, защото това е насадено у хората и като басните се предава от уста на уста. А в крайна сметка изобщо не е така както си го мислят хората в частния сектор или така наречени хора които се осигуряват сами или работодателя им удържа от заплатата. Не знам дали може да се прочете някъде и къде точно е написано, но всеки който се смята поне за стедно интелигентен човек може да го намери вече и да разбере в крайна сметка от къде и кой плаща осигуровките на военните. И дори тогава ще ди го знае само той, всеки друг или няма да му повярва или ще вярва на приказката че видиш ли осигуровките на военните ги плащал той самия. Малко започнахме да разводняваме темата както се казва. Просто беше интересни да споделим кой къде и как си е служил и дали има някой от форума който получава заплата че стои и нищо не прави ( демек е военен Цитирай
tonygti Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 (редактирано) То е логично, че щом са държавни служители, държавата (демек хората) им плащат и заплати и осигуровки и прочие. Работата беше в това, че те не са никому полезни на тоя етап за никой. Един вид излишна професия (в тия граници). Преди години е имало нужда от голяма армия, сега не е... Редактирано Декември 9, 2011 от tonygti Цитирай
Anthony Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 @Chayanne, наблизо беше, да. Точно срещу ВСИ. Много гнусно местенце. Само полагаемата отпуска за цялата служба. Абсолютен затвор. @Aveliky, кърпел, що не си дебел, бе? Ебаси, не мога да те позная @Mitkoiphone, пич, много ще ми е интересно да ми покажеш кой ви плаща осигуровките, след като не сме всички ние? Както и да коментираш защо трябва да вземете 20 заплати при напускане или пенсиониране? И кой ги плаща тях, ако не сме ние? Знам, че не е луд тоя, който яде баницата, ама не виждам с какво сте по-различни държавните служители от всеки един човечец в частна фирма, освен с това, че като цяло не допринасяте кой знае колко за добруването на обществото, докато въпросния човечец си плаща чинно за да ви издържа, а като го изритат от работа, не взима и 2 заплати, камо ли 20. Нищо лично, нямам против да издържам държавите хрантутници, но искам да виждам, че си вършат работата и добавят някаква стойност. А, да, искам и уважение от тях към всички, които бъхтят за да ги издържат. 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Нали не искате да кажете, че трябва да разпуснем и пожарникарите ако няма пожари? Цитирай
Wayward Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Да обаче ако се случи пожар пожарникарите(чиято работа според мен е най-достоина поради ред причини) ще го изгасят,докато ако трябва да се наложи да се използва армията незнам хора,чиято ежедневна дейност е да събират листа от гората как ще помогнат?!? Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Бъркаш казармата с редовната военна служба. Вярно е, че и вторите не вършат кой знае какво, но това не зависи от тях Цитирай
mitkoiphone Публикувано Декември 9, 2011 Автор Публикувано Декември 9, 2011 Как ми се пише а имам само един телефон в ръцете и не мога да се мъча толкова за да напиша това което искам. Виж Antony, аз съм най-обикновен войник дето се казва. Нито съм учил за военен нито ще се пенсионирам като такъв, нито ще съм първа категория нито ще се взема 20 заплати някога. За нещата че ви бъркам в джоба с моята заплата или с моя аванс не мисля че е така. Не искам също така да защитавам дебелите старшини които по цял ден цакат карти, но това което правят при мен хората не е това което си мислят повечето от вас. Засега толкова че ме заболяха пръстите. Като се прибера ще си довърша мисълта Хареса ми приказката, че като няма пожари да съкратим пожарникарите. Цитирай
tonygti Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 За пожарникарите не може да се каже това, нито пък за държавни лекари и разни други професии. Без тях не може, ама без армия може! Цитирай
mitkoiphone Публикувано Декември 9, 2011 Автор Публикувано Декември 9, 2011 Дано наистина не мислиш, че без армия може. Цитирай
eek Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Никой няма да остави държава, която е външна граница на евросъюза без армия особенно ако искат да ни вкарват в шенген. Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 tonygti, навремето така говореха и в една друга държава, но после всичко се промени за една нощ. Аз съм платил моите заплати с кръв, травми и белези по тялото, други момчета - с живота си. Същите тия "интелектуалци", които обясняваха на всички как армия не е нужна никому, се криеха зад нас после... Моля, спестете си офтопика оттук нататък - улавям се как избива агресия в мен, когато виждам подценяване на труда на истинските войници. Да, пълно е с хрантутници(има ги навсякъде - между лекарите също), но те ще си отидат един, по един... 4 Цитирай
algor Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Ако не бяха жалки част от мненията в тази тема, сигурно щяха да са смешни или поне да дават повод за размисъл и дискусия. Не се изказвайте неподготвени поне или прочетете малко литература и документи преди да се цепите. Нямали сме нужда от армия, ние сме я били хранили, те били неблагодарни... Вие четете ли изобщо какво пишете или просто плескате нещо и беж да ви няма?!?! Колко от вас произвеждат нещо? Колко от вас внасят повече от 1000 лева осигуровки, та си позволяват да дават жалки определения? Колко от вас се замислиха, че при безредици, бедствия, аварии, природни стихии и прочие първите, които са на линия в най-горещите точки са военните? Колко от вас прочетоха колко родилки, деца, бедстващи хора се спасяват годишно точно от военните? Колко от вас се замислиха, че все още всяка държава в ЕС е суверенна и докато няма обща армия, обща техника, общо снаряжение и т.н. всеки сам се грижи за границите и сигурността си? Колко от вас си направиха труда да прочетат статистика какви ангажименти има държавата ни по договори и какъв контингент трябва да поддържа за международни мисии (и не само)? Колко от вас си направиха труда да прочетат каква е ролята на армията в мирно време (интересно защо свързвате понятието "армия" само с военни действия) и мислите ли изобщо (както някой спомена по-горе), че сме външна граница за ЕС и с кои държави граничим? Спирам до тук. По вашата логика не трябва да има армия, магазини за компютърна техника, представителства на чужди компании, добив на риба в Черно море, производство на пшеница и каквото и да е още... За какво да харчим пари да го имаме тук, като можем да го внесем отвън?!?! То и този форум няма нужда да го има, при положение, че можем да ползваме поне 2000 чужди... Не произвеждаме Айфони - давайте да закриваме всичко де що е свързано с тази марка. А? 8 Цитирай
mishocs Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Да се присъединя и аз ,ако може - iBorder (Гранична полиция ) 1 Цитирай
ypechdb Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Хайде сега да метнете и ДАНС, МВР, НРС-заплати, осигуровки, обезщетения и съвсем ще се размие темата 1 Цитирай
mitkoiphone Публикувано Декември 9, 2011 Автор Публикувано Декември 9, 2011 algor: Колкото и умни глави да писаха сега в темата, такива мнение като твоето не бях чел. Явно не съм достатъчно умен за да го напиша аз. СТРАХОТНО !!! Радвам се че има такива хора, които не са военни. Като седна на компа ще пиша още. Цитирай
goce kostadinov Публикувано Декември 9, 2011 Публикувано Декември 9, 2011 Аз служих далечната 77 година. трудовак. защото червените ни гониха по лагери и затвори. та за късмет си служих в Гоце делчев и бях лавкаджия 2 години. и то на заплата. хубави времена бяха. една лопата вар не съм разбъркал. Командира ми изпиваше по кило полска водка когато нямаше столична. и едно бурканче нес кафе на ден. и ревеше като малайски тигър но беше пич. казваше се Боно петров от Роман. но беше се заселил по македонско.мир на праха му. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.