Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

ICS на Kindle Fire


Wayward

Recommended Posts

Хакер подкара Ice Cream Sandwich на Kindle Fire

Хакер с кодовото име Стивън е успял да инсталира мобилната операционна система Android Ice Cream Sandwich (ICS) на таблета на Kindle Fire - най-новия таблет на Amazon, съобщава PC World. Видео с постижението бе качено в интернет и бързо се разпространи сред технологичните блогове и форуми.

Плановете на хакера са да започне проект с отворен код за портването на ICS за Kindle Fire и да публикува кода онлайн. Засега работата на Стивън все още не е завършена. Хакнатата версия на ICS все още не поддържа работа със звуковата система на таблета, Wi-Fi връзката с интернет не работи, както и акселерометърът и сензорът за светлина. На видеото се вижда и как таблетът леко засича при прехода между отделните прозорци на Android.

Хакерската общност като цяло демонстрира голям интерес към устройството на Amazon заради достъпната му цена от 199$, сравнително добрия му хардуер и високите му продажби през изминалия месец. Работата на киберекспериментаторите започна още с излизането на Kindle Fire на пазара, като първо беше отключена възможността за сваляне на приложения от Android Market, а не само от по-ограничения каталог на Amazon.

Освен новия Android, за популярния таблет вече е достъпен и друга хакната платформа – модификацията CyanogenMod7, която е изключително популярна при смартфоните.

Самите Amazon вече започнаха да взимат мерки срещу действията на хакерите, като в последния си ъпдейт направиха подмяната на операционна система на устройството значително по-трудно.

Най-вероятната причина за това е, че по неофициална информация компанията на практика не печели от продажбата на евтините устройства (а може би дори и губи пари), като разчита на приходите от интегрираните си онлайн услуги

Редактирано от Wayward
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...