ppepyno Публикувано Август 7, 2009 Публикувано Август 7, 2009 Ето тук има много хубав урок: http://zamunda.net/forums.php?action=vi ... icid=80095 Има ама аз въобще не мога да изляза от черния екран, по едно време ми спира и дотам. а съм със Интел Куад-Коре процесор и 4ГБ РАМ . Не знам какво става и защо неще, ако някой ми помогне ще съм му много благодарен ,ще го черпя като се върна в БГ. Цитирай
iphone_developer Публикувано Август 11, 2009 Публикувано Август 11, 2009 А да попитам ако си сложа хакинтош всички програми вървящи досега на уиндоус ще вървят ли и там или трябва да си търся нови версии?Ако всичко си работи пак и не се налага сложна интервенция може и аз да го инсталирам, гледам че е доста добро Хакинтоша е MAC пригоден да работи на PC Hardware .Програмите които ги имаш инсталирани на Windows до сега няма да работят защото са написани за твоята ОС и са с формат .exe който не е за MAC-(.dmg) .Някой приложения си имат версия за ??C и за Windows,а други само за едната ОС,но за всичко си има алтернативи.Примерно Bitcomet за PC и BitRocket за MAC. Цитирай
ppepyno Публикувано Август 13, 2009 Публикувано Август 13, 2009 Ето тук има много хубав урок: http://zamunda.net/forums.php?action=vi ... icid=80095 Има ама аз въобще не мога да изляза от черния екран, по едно време ми спира и дотам. а съм със Интел Куад-Коре процесор и 4ГБ РАМ . Не знам какво става и защо неще, ако някой ми помогне ще съм му много благодарен ,ще го черпя като се върна в БГ. Много мерси за инфото тая тема съм я принтирал цялата но не ми върши работа. На черния екран ми изписва: "Still waitong for root device" и дотам. Дали не е проблем че се опитвам да го подкарам като втора операционна с-ма ( компа ми е с Vista 64bit) ? Големи Благодарности за всяка помощ! Цитирай
tonywoolf Публикувано Август 13, 2009 Публикувано Август 13, 2009 При теб инсталацията протича и след рестарта се получава този надпис, така ли? Коя дистрибуция се опитваш да качиш, iATKOS или iDeneb? Изключи си хипертрейда от биоса, ако е възможно, конфигурирай дисковия контролер на AHCI. А "Still waiting for root device" се получава, защото в Extensions няма подходящ драйвер за контролера на хард дисковете. Можеш да пробваш да извадиш всички *ATA* файлове от дистрибуция Kaliway 10.5.1, копираш ги на малък FAT32 дял, който да се вижда от мака, стартираш инсталационното двд още веднъж и през Terminal ги копираш в папка Extensions на твоя диск cp -fr /Volumes/fat-дяла/*ATA* /Volumes/yourmac/System/Library/Extensions/ (първо се увери, че FAT дяла е монтиран), след което им задаваш chown -R root:wheel /Volumes/yourmac/System/Library/Extensions/*ATA* и chmod -R 755 /Volumes/yourmac/System/Library/Extensions/*ATA* Рестарт. Разбира се, това може и да не проработи при теб, но си струва да опиташ. Цитирай
vaskog Публикувано Август 13, 2009 Публикувано Август 13, 2009 "Still waiting for root device" при мен се получава когато DVD-to е само на IDE канала и е Slave. Затова премести джъмпера на Master и, предполагам, няма да имаш повече проблеми. Цитирай
HellDemolisheR Публикувано Август 18, 2009 Публикувано Август 18, 2009 Бас ловя,че ще е супер но машинката ми е стара пък и нямам толкова време да се занимавам...Иначе идеята е супер и съм виждал как стои да уиндоус много е добре Както и да е мерси за отговора дано някога се наканя да си сложа,а и от друга страна всички тези програми за айфона колкото съм се мъчил да ги нагласявам като си помисля че трябва да премина през същото и то на друга ОС малко не ми се занимава но ще видим Поздрави Цитирай
ppepyno Публикувано Август 19, 2009 Публикувано Август 19, 2009 Мерси на всички определено ще го пробвам,особено второто. Цитирай
ppepyno Публикувано Август 27, 2009 Публикувано Август 27, 2009 "Still waiting for root device" при мен се получава когато DVD-to е само на IDE канала и е Slave.Затова премести джъмпера на Master и, предполагам, няма да имаш повече проблеми. Няма как да преместя Джъмпера ,защото няма джъмпер. CD-to ми е със SATA кабел. Цитирай
seldom Публикувано Ноември 17, 2009 Публикувано Ноември 17, 2009 Много искам да си инсталирам Mac OS X Leopard ,но без успех.Пробвах няколко пъти ,но не успявам да го подкарам. За 1 седмица си преинсталирах 3 пъти бозата ,като при последния неуспех си сложих win 7 (преди това бях с хп) Значи намерих си дистрибуцията за моят хардуер всичко минава нормално и накрая ми изписва Installed Successful и до там.След рестарт на машината ми боотва директно бозата.Реших да си изтегля Acronis Boot Manager(мисля че така се казваше) и ми омази всичко и спрях с опитите.Не съм много "вещ" с компютрите ,но се оправям чат пат Явно ще събирам пари за Мак Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 17, 2009 Публикувано Ноември 17, 2009 Трябва да ги инсталираш на различни(физически, т.е. реални хардове не просто партишъни) и от биос-а да настроиш first boot device - диск-а с MacOS. Цитирай
tonywoolf Публикувано Ноември 17, 2009 Публикувано Ноември 17, 2009 В последната дистрибуция на iATKOS v7 има Chameleon 2 bootloader. След инсталацията стартирай пак от двд-то и когато стигнеш до WELCOME екрана, от меню Utilities, мисля беше, инсталирай буутлоудъра. Преди това да направиш справка на кой диск ти е инсталиран MAC-а (примерно disk0s1). Буутлоудърът прихваща инсталации на уин 7 или ХР, така че няма проблем. Самият буутлоудър има приятно графично меню и е лесен за ползване. От доста време съм и с двете системи, конфигурирани по този начин. Цитирай
seldom Публикувано Ноември 17, 2009 Публикувано Ноември 17, 2009 Благодаря ,но ще трябва да събера кураж Няма и седмица от както съм си преинсталирал щайгата и ако нещо пак се омаже не ми се занимава отново да слагам бозата.Може би при следващата преинсталация ще опитам отново. Цитирай
jackie Публикувано Януари 13, 2011 Публикувано Януари 13, 2011 само аз ли съм с хакинтош Нещо и от мен Hackintosh Още един Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.